Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε και σας βάζουν χρόνια (PHOTOS)

18 Ιουνίου 2016
Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε και σας βάζουν χρόνια (PHOTOS)

Η μέση γυναίκα ξοδεύει κάτι λιγότερο από 23.000 ευρώ σε προϊόντα ομορφιάς σε όλη της τη ζωή, με πολλούς να ισχυρίζονται πως αυτά είναι χαμένα λεφτά, μιας και δεν χρησιμοποιούν τα καλλυντικά τους σωστά.

Πράγματι, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν εφαρμόζουν λάθος τα καλλυντικά τους ή ακόμα χειρότερα αγοράζουν προϊόντα που δεν κάνουν για την ηλικία τους. Μάλιστα, βάζουν τόσα προϊόντα στο πρόσωπό τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν πιο μεγάλες αλλά και να προκαλούν στο δέρμα τους πρόωρη γήρανση.

Το Femail για να ρίξει φως στα κλασικά λάθη γυναικών, ζήτησε τη γνώμη μακιγιέρ και δερματολόγων.

«Οσο λιγότερο, τόσο καλύτερο, αν θέλετε να διατηρήσετε το νεανικό σας λουκ», τονίζει ο make up artist πολλών διάσημων,Μάικι Φίλιπς.

Η πρώτη του συμβουλή έχει να κάνει με το κονσίλερ: «Αποφύγετε μια πολύ σκοτεινή ή πολύ φωτεινή απόχρωση. Αντ' αυτού ταιριάξτε την με το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα, ώστε να διεισδύσει σε αυτό».

Pixabay

Ο Μαίκι υποστηρίζει πως και το ρουζ σας θα πρέπει να είναι «φρέσκο». Η εφαρμογή του θα πρέπει να γίνεται κατά μήκος των ζυγωματικών, και όχι στα μήλα των παρειών.

«Μείνετε μακριά από το κόκκινο και το έντονο πορτοκαλί», αναφέρει.

Παράλληλα, ο make up artist εξηγεί πως η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, μιας και τονίζει το λεγόμενο πόδι της χήνας και τις λεπτές γραμμές των ματιών.

Οσον αφορά, τώρα, το contouring, που έχει γίνει μανία χάρη στην Κιμ Καρντάσιαν, ο Μάικι υποστηρίζει πως το μόνο που καταφέρνει η συγκεκριμένη τεχνική είναι να σας προσθέτει χρόνια.

Instagram @kimkardashian

Την ίδια άποψη έχει και η μακιγιέρ Ντάνιελ Ρόμπερτς. «Αποφύγετε τα βαριά κρεμώδη προϊόντα που μπορεί να γίνουν συμπαγή και να θυμίζουν λάσπη», τονίζει και συνεχίζει:

«Δοκιμάστε να πάρετε ένα bronzer δυο με τρεις τόνους πιο σκούρο από το δέρμα σας και με αυτό τονίστε τα οστά πάνω από τα μάγουλά σας, τη γραμμή των μαλλιών σας και το σαγόνι σας, όπως στο contouring. Ενα τέτοιο απαλό contour ταιριάζει σε κάθε ύφος. Οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξετε δραματικά τη φυσική σας ομορφιά».

Ενα ακόμη λάθος, που μπορεί να σας προσθέσει χρόνια είναι να κοιμάστε με τα μαλλιά κάτω. Πολλοί υποστηρίζουν πως το τα μαλλιά μπαίνουν στο πρόσωπο και φράζουν τους πόρους, επειδή δεν αναπνέουν.

Pixabay

Παράλληλα, και ο υπερβολικός καθαρισμός κάνει κακό, μιας και αφαιρούνται από το δέρμα τα απαραίτητα έλαια και συστατικά, που το προστατεύουν από τους ρύπους του περιβάλλοντος και τον ήλιο, παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση.

Ο Δρ. Geoff Genesky επισημαίνει πως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις οδηγίες των προϊόντων αντί-γήρανσης, ώστε να είστε σίγουρες πως δεν έχουν σκληρή σύνθεση για το δέρμα.

«Φροντίστε να φοράτε αντηλιακή κρέμα, όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη ή Α-υδροοξύ. Περιορίστε τη χρήση σε μία με δύο φορές την ε βδομάδα, προϊόντων που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις οξέος, π.χ καθαριστικών», υπογραμμίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ράγισαν καρδιές! Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της Γεωργίας Αποστόλου λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Επίθεση άνευ προηγουμένου της Τάμτα στη Νωαίνα: «Είναι αδικία….» – Τι συνέβη

Είδηση βόμβα: Νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Συνταρακτικές εξελίξεις στην δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου: Η μαρτυρία της ξανθιάς γυναίκας για την επίθεση από φαλακρό άντρα!

 

Ροή ειδήσεων

Share