Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα μειώσετε την κυτταρίτιδα: Οι καλύτερες συμβουλές και το πολλά υποσχόμενο ρόφημα!

16 Απριλίου 2016
Έτσι θα μειώσετε την κυτταρίτιδα: Οι καλύτερες συμβουλές και το πολλά υποσχόμενο ρόφημα!

Η κυτταρίτιδα – όπως σίγουρα γνωρίζετε – είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι δύσκολο να εξαλείψετε. Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες, ιδιαίτερα λόγω των ορμονικών αλλαγών – αν και αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία – καθώς μπορεί να οφείλεται επίσης σε κακές διατροφικές συνήθειες, στη δυσκοιλιότητα και κυρίως στην έλλειψη της σωματικής άσκησης.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επηρεάσει διάφορα σημεία του σώματος όπως τους μηρούς, την κοιλιά και τους γοφούς με αποτέλεσμα να προσφέρει άσχημη εμφάνιση καθώς το δέρμα αποκτά μια υφή παρόμοια με το φλοιό του πορτοκαλιού· είναι επίσης γνωστή και με αυτή την ονομασία. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, οι γυναίκες στρέφονται σε πολλές τεχνικές όπως δίαιτες, μασάζ, επεμβάσεις, προϊόντα που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες αλλά η αλήθεια είναι ότι για να λύσετε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να κάνετε τεράστια υπομονή και να είστε ιδιαίτερα επίμονοι με τις θεραπείες που ακολουθείτε.

Για να ενισχύσετε μια από αυτές τις θεραπείες, μπορείτε να ακολουθήσετε επίσης μερικές από τις προτάσεις μας που είναι πολύ αποτελεσματικές στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα ρόφημα στην καθημερινή σας ρουτίνα για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, δεδομένου ότι είναι ένα πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα για τη θεραπεία αυτής της πάθησης, που προκαλεί την άσχημη εμφάνιση σε ορισμένα μέρη του σώματος. Αυτό το ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας, εκτός από το ότι έχει πολύ ευχάριστη γεύση, έχει και έναν πολύ απλό τρόπο προετοιμασίας.

Σπιτική συνταγή για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος με κυτταρίτιδα

Αυτό το ρόφημα, χάρη στα συστατικά που περιέχει, καθαρίζει τα κύτταρα του σώματος. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

500 γραμμάρια ζελέ αλόης βέρα
500 γραμμάρια μέλι
6 κουταλιές της σούπας ουίσκι
Για να το φτιάξετε, χτυπάτε όλα τα υλικά καλά με ένα μπλέντερ ή μίξερ· το πιο σημαντικό από όλα είναι να τα ανακατέψετε όλα καλά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα ερμητικά κλειστό μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Λαμβάνετε καθημερινά μια κουταλιά της σούπας από αυτό το ποτό κάθε πρωί και κάθε βράδυ.

Συμβουλές που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας

Είναι απαραίτητο να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο αποβάλλετε τις τοξίνες ενώ το συσσωρευμένο λίπος, που αρχίζει να σχηματίζει την κυτταρίτιδα, εξαφανίζεται.

Μειώστε την πρόσληψη αλατιού όσο περισσότερο γίνεται καθώς όταν καταναλώνετε αλατισμένες τροφές υπάρχει κίνδυνος κατακράτησης υγρών που θα επηρεάσουν άμεσα το σώμα με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Αυξήστε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες

Η κατανάλωση μιας επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών θεωρείται απαραίτητη για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φυτικές ίνες βοηθούν στην εξάλειψη όλων των ανεπιθύμητων ουσιών που συσσωρεύονται στο σώμα. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα φρούτα.

Αποφεύγετε την κατανάλωση λιπαρών
Τα λιπαρά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία από κάθε άποψη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν σημαντικές επιπτώσεις καθώς προκαλούν τη συσσώρευση τοξινών κι επομένως αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μειωθεί και να ελεγχθεί.

Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά όσο το δυνατόν περισσότερο

Αυτά τα είδη ποτών το μόνο που προσφέρουν στο σώμα είναι τοξίνες, ακόμη περισσότερες τοξίνες και καθόλου θρεπτικά συστατικά. Επομένως, ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος είναι να αποφύγετε την κατανάλωσή τους.

Άλλες τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε την κατανάλωσή τους είναι το ραφιναρισμένο αλεύρι όπως το ψωμί, τα μπισκότα και άλλα αρτοπαρασκευάσματα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε λιπαρά τα οποία αυξάνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ, το κάπνισμα, βάλτε στην άκρη την καθιστική ζωή και αρχίστε να ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην φοράτε πολύ στενά ρούχα.

Συνιστάται επίσης η παρακολούθηση μερικών συνεδριών μασάζ καθώς είναι χρήσιμες για τη διάσπαση των λιπαρών οζιδίων που προκαλούν το σχηματισμό κυτταρίτιδας. Το μασάζ θα πρέπει να εκτελείται από ένα άτομο που έχει εκπαιδευτεί και χρησιμοποιεί κατάλληλες κρέμες που βοηθούν στην απορρόφηση του λίπους που έχει συσσωρευτεί στο δέρμα. Αυτή την τακτική θα πρέπει να την εκτελείτε καθημερινά για να έχετε πιο γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Να θυμάστε

Η κυτταρίτιδα είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων αλλά αν κάνετε υπομονή και πάνω από όλα αν είστε επίμονοι με τη θεραπεία που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε τότε μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Μην ανησυχείτε!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share