Το αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Γι' αυτό τελικά «έκοψε» τον πατέρα του από προπονητή του
«Αυτός είναι ένας λόγος που τον άφησα να φύγει»

Στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Απόστολο, ο οποίος ήταν εξαρχής ο προπονητής του εκτός από γονέας του.
Ο νεαρός τενίστας για πρώτη φορά αποφάσισε να μιλήσει λεπτομερώς για τον επαγγελματικό χωρισμό με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Έλληνας παίκτης ήταν καλεσμένος στο podcast της Καρολίν Γκαρσιά και Μπόρχα Ντουράν, «Tennis Insider Club», όπου αναφέρθηκεστο στενάχωρο αυτό κεφάλαιο της ζωής του.
Δείτε επίσης: Κι όμως το τόλμησε ο πατέρας του Τσιτσιπά: Έδωσε στον γιο του τη «χαριστική βολή» μετά το άγριο σκηνικό μεταξύ τους
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Δε νομίζω ότι θα τα κατάφερνα χωρίς τον πατέρα μου, ήταν εκεί για μένα κάθε μέρα, ως πατέρας και ως προπονητής, μου έδινε συμβουλές και με βοηθούσε κάθε μέρα. Ήταν εκεί από την αρχή. Είχαμε έντονες στιγμές, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό, δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Ήταν πάντα εκεί για μένα και είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, μου έδειχνε πάντα τον τρόπο, πως θα έπρεπε να το κάνω. Είναι ένας άνδρας με τιμή και όταν έκανε λάθος το παραδεχόταν και ερχόταν και μου το έλεγε.
Αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μας γιατί έβλεπα ότι πολλά πράγματα άρχισαν να τον κουράζουν, δεν είχε τα ίδια επίπεδα ενέργειας. Ίσως και να έκανε συχνότερα λάθη από το συνηθισμένο. Και σκεφτόμουν ότι ίσως έπρεπε χρόνια πριν να πάρω τον δικό μου δρόμο, αλλά μου ήταν δύσκολο να αποσυνδεθώ από τον πατέρα μου, που είχε κάνει τόσα πολλά για μένα. Στην τελική, ήταν εκείνος που έφερε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα στη ζωή μου και το να τον απομακρύνω θα ήταν κάτι που θα τον πλήγωνε.
Από τον Σεπτέμβριο που αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μας, είμαστε σε επαφή, μιλάμε και τον χρειάζομαι για πατέρα μου, γιατί νομίζω πως με τη σχέση μας μέσα στο τένις τα πράγματα μπερδεύτηκαν και έχασα αυτή την αξία του πατέρα που θα ήθελα να έχω στην προσωπική μου ζωή.
«Αυτός είναι ένας λόγος που τον άφησα να φύγει»
Είχα μια πιο συναλλακτική αίσθηση όταν βρισκόμουν με τον πατέρα μου, τον είχα συνδέσει περισσότερο με το τένις στο μυαλό μου. Αυτό με αναστάτωσε τα τελευταία χρόνια, γιατί πάντα χρειαζόμουν τον πατέρα μου στο πλευρό μου, αλλά όπως τον θυμάμαι στα δώδεκά μου χρόνια.
Με πληγώνει να τον βλέπω γύρω μου στρεσαρισμένο, να τον βλέπω να υποφέρει. Κι αυτός είναι ένας λόγος που τον άφησα να φύγει, γιατί με την προσωπικότητά του δε θα παραδεχόταν ποτέ ότι υπέφερε ή ότι δεν αισθανόταν καλά. Και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να το κάνω εγώ γι' αυτόν. Στο τέλος της ημέρας, είναι κάτι που έκανα για το δικό του καλό και για να τον προστατεύσω.
Πιστεύω πως ακόμα μέχρι σήμερα είναι πληγωμένος, αλλά δεν τον κατηγορώ, τον καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται χρόνο και γι αυτό προσπάθησα να το πάω με το μαλακό. Μιλάμε, αλλά δεν μιλάμε κάθε μέρα, αυτό μπορεί να έδειχνε ότι είμαι απελπισμένος και τον χρειάζομαι πίσω. Προσπαθώ να το κάνω με έναν υγιή τρόπο και τον θέλω να είναι δίπλα στον Στέφανο, όχι στον παίκτη Στέφανο».