«Άχου μωρέ η Αννούλα...»: Όταν ο Γιώργος Γεωργίου έκανε ακραία επίθεση στον Καπουτζίδη
Η απάντηση ήρθε πολλά χρόνια αργότερα από τον γνωστό καλλιτέχνη
Ο Γιώργος Καπουτζίδης πολλές φορές έχει μιλήσει για την ομοφυλοφιλία και αρκετά σχετικά θέματα, με τον ίδιο να εκφράζει σε αρκετές περιπτώσεις τη θλίψη του για το πώς τα αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, έχοντας στο παρελθόν δεχθεί επιθέσεις για τι επιλογές του.
Ο ίδιος, μάλιστα, είχε μιλήσει για επίθεση από το γνωστό δημοσιογράφο, Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος είχε αναφερθεί στις ερωτικές του επιλογές με αφορμή την παρουσίαση της Eurovision. «Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά –επειδή έλεγα «Αννούλα» κι εννοείται με είχε πει «αδερφή και αδερφάρα», μετά είπε τη φράση «όξω που@@στη κι άσχημε». Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Τώρα πήρα το «Αννούλα» στη συμμετοχή της Γερμανίας και το χρησιμοποίησα», είχε πει χρόνια αργότερα.
Η απάντηση του Καπουτζίδη μετά την επίθεση του Γεωργίου
Η απάντηση ήρθε, πάντως, από το γνωστό καλλιτέχνη. Στην τελευταία Eurovision είχε πει «την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».
Σχετικά με αυτό ανέφερε: «Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε «ναι πες το». Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει».