Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Σοφία Μουτίδου: «Παίρνω 11 χρόνια αντικαταθληπτικά. Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο»

Κατάθεση ψυχής από την ηθοποιό

12 Ιουνίου 2024 15:01
Σοφία Μουτίδου: «Παίρνω 11 χρόνια αντικαταθληπτικά. Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγνωστες πτυχές της ζωής της εξομολογήθηκε η Σοφία Μουτίδου, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Fay's Time», το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6).

Η ηθοποιός μίλησε για την ψυχοθεραπεία και τα μαθήματα συμβουλευτικής ψυχολογίας που κάνει, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η ψυχανάλυση στη ζωή της. Συγχρόνως, δήλωσε πως Βόλο και Σέρρες δεν πάει, γιατί έχει θέματα.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μουτίδου για την κατάθλιψη

«Είμαι 11 χρόνια σε μια θεραπεία και κάποια στιγμή έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Κάνω 9 χρόνια ψυχοθεραπεία με τον ίδιο άνθρωπο και 2 έκανα με κάποια άλλη πριν. Την ώρα που βαφόμουν, έβλεπα που είχατε θέμα για την κατάθλιψη. Δεν ξέρουμε, δεν είμαστε ενημερωμένοι, δεν έχουμε εκπαίδευση για αυτό θέμα. Είμαστε σε μια φάση που δεν ντρεπόμαστε, που ο περισσότερος κόσμος θέλει να μιλήσει. Ουσιαστικά μιλάς!

Σπουδάζω σύμβουλος ψυχικής υγείας. Επαγγελματικά το σκέφτομαι. Θέλω ουσιαστικά να με βρει η επόμενη δεκαετία σε έναν χώρο πιο προφυλαγμένο, σε γραφείο. Θέλω σιγά σιγά να περάσω στη θεραπεία. Δεν είπαμε ότι θα γίνει αύριο, ούτε ότι θα εγκαταλείψω το θέατρο. Θέλω σιγά σιγά να περάσω στον ψυχοθεραπευτικό τομέα.

Εγώ ξεκίνησα γιατί είχα μια δυσφορία με τον πρώτο γάμο μου. Ένιωθα μια δυσφορία με το μέσα μου. Κάτι δε μου πήγαινε καλά. Ξεκίνησα και μετά το δεύτερο χτύπημα της θεραπείας ήρθε με το πένθος, όταν έχασα τον άντρα μου.

Ξεκίνησα θεραπευτικά για το πένθος και μετά συνεχίστηκε για μια ζωή. Δε θα το σταματήσω ποτέ. Πένθη, γάμοι, γεννήσεις, δεν είναι απλά πράγματα, είναι βαριά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου. Εγώ είμαι σε αγωγή χρόνια. Παίρνω αντικαταθληπτικά, το έχω δηλώσει, παίρνω τα ladose, έχω πολλά πένθη να διαχειριστώ, πολλές ορμόνες που είναι ταραγμένες, ταυτόχρονα όμως δε σταματάω τη θεραπεία, δεν παίρνω μόνο τα χάπια και λέω όλα καλά. Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη μόνο, αλλά για να πονάω λιγότερο πια», εξομολογήθηκε η Σοφία Μουτίδου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share