Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Δε μάσησε τα λόγια του ο Γιώργος Αυτιάς: «Γιατί είμαι αχάριστος; Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μία...» (video)

Η αποκάλυψη για το «ρήγμα» στη σχέση τους

14 Μαΐου 2024 10:27
Δε μάσησε τα λόγια του ο Γιώργος Αυτιάς: «Γιατί είμαι αχάριστος; Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μία...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στροφή στην καριέρα του αποφάσισε να κάνει ο Γιώργος Αυτιάς στα 68 του χρόνια, ρίχνοντας τον εαυτό του στην πολιτικη «σκακιέρα», ως ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Όσα δε λέμε» με την Άννα Δρούζα και αρχικά εξήγησε τι τον ώθησε να βουτήξει στα άγνωστα νερά της πολιτικής.

«Ως δημοσιογράφος μπορούσα να πω “κυρία υπουργέ γιατί αυτό;”. Επειδή οι 9 από τους 10 νόμους ψηφίζονται εκεί καλύτερα να είσαι στην πηγή που βγαίνει το νερό παρά να το πιεις έτοιμο από τη στάμνα. Δε θα είμαι παρατηρητής πια».

«Δε θα είμαι εξουσία, φοράω την φανέλα της εθνικής. Το Κοινοβούλιο στην Ευρώπη δεν είναι σαν το Κοινοβούλιο της Ελλάδας, όπου υπάρχουν διαξιφισμοί. Εκεί έχεις το επιχείρημά σου, το πρόγραμμά σου, εξηγείς και διεκδικείς και τελείωσε».

«Δούλευα στην Ημερησία, μετά άνοιξε ο 984, μετά ήρθε ο ΑΝΤ1. Μου είπαν ότι ήρθε ο Μίνως Κυριακού για εμένα. Μου είπε έχεις 24 ώρες να μου απαντήσεις “θα έχεις και ραδιόφωνο και τηλεόραση”. Δε μου είπε για χρήματα, μου έδωσε την ευκαιρία. Θα ήταν μοιραίο το λάθος μου, αν του έλεγα “πόσα θα πάρω;”».

«Με πήρε από το χέρι ο Τέρενς Κουίκ και μετά ο Γιώργος Παπαδάκης. Έκανα ρεπορτάζ κάθε ημέρα. Όταν μπήκα πρώτη φορά στο στούντιο μου είπε “εμείς οι νησιώτες δεν φοβόμαστε τίποτα”, ήταν σαν να αφαίρεσε και το τρακ και όλα».

«Δεν είχα άλλη πρόταση από το να ήμουν βοηθός του Γιώργου Παπαδάκη»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε στην εποχή που έφυγε από τον ΑΝΤ1, το «ρήγμα» στη σχέση του με τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά και όσα του οφείλει.

«Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μία εγκυκλοπαίδεια μόνος του. Τον ευγνωμονώ γιατί έμαθα πάρα πολλά, είχαμε τις περιόδους μας που κινούμασταν παράλληλα, όχι ανταγωνιστικά. Κάναμε πρωινό μαζί, μετά εγώ πήρα το μισό μαγαζί και το πήγα σε άλλο κανάλι».

«Είμαι στην εκπομπή του Παπαδάκη. Χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Κοντομηνάς. Εμένα το συμβόλαιό μου έληγε 1 Απριλίου του 2003. Τότε ο Μίνως Κυριακού έφευγε ένα ταξίδι στη Νότια Κορέα και δεν είχα πάρει μήνυμα ανανέωσης συμβολαίου. Μου είπε ότι θέλει να κάνω πρωινό στον Alpha, να γίνω το αφεντικό στην εκπομπή και μου έδωσε 12 ώρες προθεσμία. Βγαίνοντας χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε “συμβαίνει κάτι;” και το λέω “ναι” και μου λέει “μην πεις όχι γιατί είναι η ευκαιρία της ζωής σου. Είχε δίκιο».

«Επιστρέφω στον ΑΝΤ1, είχε λήξει η 1η Απριλίου που ήμουν ελεύθερος. Βάζω τα πράγματά μου και είπα “παιδιά πάω για τσιγάρα” και τότε ο Μάκης ο Γεωργίου λέει “ο Αυτιάς φεύγει γιατί απλά δεν καπνίζει”».

«Του οφείλω πάρα πολλά, αν μαζευτούμε όσοι βιηθηθήκαμε από τον Γιώργο μαζεύουμε ένα γήπεδο. Δεν είχα άλλη πρόταση από το να ήμουν βοηθός του Γιώργου Παπαδάκη, γιατί είμαι αχάριστος; Η λεωφόροι είναι και για μικρά και για μεγάλα αυτοκίνητα. Δεν είχα να χάσω τίποτα, ένας ρεπόρτερ ήμουν. Ξέρεις πότε κάνεις ένα άλμα στη ζωή σου; Όταν είσαι σίγουρος ότι δεν θα πέσεις στο κενό. Λέω το εξής “εδώ βοηθός” αν αποτύχω θα γυρίσω στο ρεπορτάζ, την είχα τη γνώση του ρεπορτάζ».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share