Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Μήνυμα «γροθιά» από τον Δημήτρη Παπανικολάου: «Όσοι πάσχουμε από το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε εξύψωση» (video)

«Κυνηγούσαμε την κόρη μου στις κούνιες για να μην την κοροϊδέψουν, επειδή ήταν στο φάσμα»

21 Απριλίου 2024 20:57
Μήνυμα «γροθιά» από τον Δημήτρη Παπανικολάου: «Όσοι πάσχουμε από το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε εξύψωση» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή, Ακόμα δεν είδες τίποτα!, παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο του βιβλίο, τον αυτισμό αλλά και την κόρη του.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόσφατη εξομολόγηση του πρώην μπασκετμπολίστα για την κόρη του.

«Στο βιβλίο μου μιλάω για βιώματα που είχα από τα παιδικά μου χρόνια αλλά και για τα λάθη μου, όταν ήρθε η ευημερία. Όταν ήρθε η κόρη μου στη ζωή με έκανε να καταλάβω ότι τα κύπελλα και τα μετάλλια δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα, για αυτό και τα έχω χαρίσει. Το πραγματικό κύπελλο είναι να κάνεις τους ανθρώπους να πιάνουν το ταβάνι τους, να τους επηρεάζεις να θαυμάζουν τον εαυτό τους.

Πήγαμε με την γυναίκα μου σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας και εκείνος μου είπε ότι έχω στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ. Τότε μίλησα δημόσια για το Άσπεργκερ και το ίδιο βράδυ η γυναίκα μου και η κόρη μου είπαν να δημοσιοποιήσω και το θέμα της Άριας. Απελευθερώθηκαν. Όταν ήταν μικρή η Άρια την κυνηγούσαμε στις κούνιες για να μην την κοροϊδέψουν τα άλλα παιδιά, λόγω του ότι ήταν στο φάσμα, μπορεί να έλεγε κάτι που δεν θα τους άρεσε.

Στην Άρια αρέσουν οι γλώσσες, τα anime, θέλει να γίνει ηθοποιός και δισεκατομμυριούχος. Εγώ της λέω ότι το θέμα είναι να είσαι χαρούμενη. Όταν μας χαιρετάνε στο δρόμο η Άρια λέει “είμαι η κόρη του Παπανικολάου” και της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να είσαι “κάποιου”, θέλω να γίνεις “κάποια”.

Δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε εξύψωση, να μας αποκαλούν “σούπερ ήρωες”. Μια φίλη σε αναπηρικό αμαξιού μου είπε: “με αποκαλούν σούπερ ήρωα”. Της απάντησα: “φυσικά, όταν σου κλείνουν το πεζοδρόμιο πρέπει να είσαι υπερήρωας για να πας να πιείς καφέ”».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share