Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: «Απογοητεύτηκα στο "Καλημέρα Ζωή", έφυγα και έγινα τραγουδιστής στα σκυλάδικα»

Το παράπονο από το Νίκο Φώσκολο

20 Απριλίου 2024 19:57
Γιάννης Ευαγγελίδης: «Απογοητεύτηκα στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα παραχώρησε ο Γιάννης Ευαγγελίδης. Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε και για τη συμμετοχή του στη Λάμψη, αλλά και για τον Νίκο Φώσκολο.

Με την ευκαιρία, δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Παπαδάκη μετά από χρόνια αποχής από την τηλεόραση.

Και τελευταία παίξατε στις σειρές του Νίκου Φώσκολου…

Τον Νίκο εγώ τον έζησα ως φίλο και συγγραφέα. Οχι ως σκηνοθέτη. Συμπτωματικά με πήρε μια μέρα και μου είπε: «Θέλω να κάνεις ένα επεισόδιο στη “Λάμψη”». Και με βάζει ως αρχηγό της Αστυνομίας να πάω στη βίλα του Γιάγκου Δράκου. Και το ένα επεισόδιο έγινε ούτε κι εγώ ξέρω πόσα, και από εκεί με έβαλε αρχηγό της Αστυνομίας στο «Καλημέρα, ζωή» επί εννιά ολόκληρα χρόνια.

Ο Νίκος δεν ήταν καθόλου δύσκολος ως άνθρωπος. Απλώς ήταν επιρρεπής στην κολακεία. Και ιδιοφυής ως συγγραφέας. Ο Νίκος ήταν ψυχοπονιάρης. Του τηλεφωνούσαν και του κλαίγονταν κι έδινε ρόλους. Εγώ ποτέ δεν το έκανα αυτό. Τελευταία ο Νίκος είχε πολλά παράπονα από τους ηθοποιούς του, γιατί τους είχε ευεργετήσει και κανείς δεν του τηλεφωνούσε.

Είχαμε πάει, θυμάμαι, μαζί στον Θεολόγο, όπου είχε η Αλίκη τη βίλα της, και είχε πάρει και ο Νίκος 4 στρέμματα και έφτιαχνε μια βίλα. Με είχε πάρει λοιπόν να τον συμβουλέψω, επειδή ήξερα από οικοδομές. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε γράψει ένα ολόκληρο έργο και μου το έλεγε. Ομως κι εγώ έφυγα πολύ δυσαρεστημένος από το «Καλημέρα, ζωή» και έγινα τραγουδιστής στα σκυλάδικα.

Γιάννης Ευαγγελίδης: «Απογοητεύτηκα στο 'Καλημέρα Ζωή', έφυγα και έγινα τραγουδιστής στα σκυλάδικα»

Γιατί φύγατε;

Γιατί έβλεπα να παίρνουν καμαρίνι για πάρτη τους οι ηθοποιοί της σειράς που ήταν κομπάρσοι κι εγώ να μην μπορώ να ετοιμαστώ πουθενά. Τα παράτησα όλα κι έφυγα.

Το είπατε αυτό στον Φώσκολο;

Ποτέ. Πήγαν κάποιοι να με προσεγγίσουν για να ξαναπάω, τους έκοψα τη φόρα και τέλειωσε. Οταν είναι κάποια πράγματα οφθαλμοφανή, εγώ δεν μπορώ να αποδείξω αυτά που πρέπει να γίνουν. Εγώ προερχόμουν από θέατρα όπου έπαιζα με τον Μυράτ, με τον Αλεξανδράκη, με τη Γεωργούλη, και άλλοι από πρώην κομπάρσοι είχαν καμαρίνι κι εγώ ήμουν στον διάδρομο, οπότε είπα τέλος.

Οντως τραγουδήσατε σε σκυλάδικο;

Φυσικά. Πήγα στην Καλαμάτα και τραγούδησα σε σκυλάδικο, στις Φλόγες. Και πέρασα όνειρο!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share