Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Γιώργος Καραμίχος: «Στο δωμάτιό μου έχω και τον Άγιο Γεώργιο και τον Βούδα»

«Δεν εκτιμάω τη θρησκεία, η πίστη είναι σημαντική», δήλωσε μεταξύ άλλων

18 Απριλίου 2024 15:19
Γιώργος Καραμίχος: «Στο δωμάτιό μου έχω και τον Άγιο Γεώργιο και τον Βούδα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» το βράδυ της, Τετάρτης 17 Απριλίου και μίλησε για την περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» αναφορικά με το θέμα της θρησκείας.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το παραπάνω, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι ο ίδιος σέβεται την πίστη των άλλων, αλλά «προσκυνάει όλους τους θεούς».

«Δεν είμαι άθεος. Πιστεύω στον Θεό. Σέβομαι την πίστη, είναι πάρα πολύ σημαντική, δεν εκτιμώ πια τη θρησκεία, αποδεδειγμένα πια με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν, δεν εκτιμώ τη θρησκεία και τους καρεκλοκένταυρος που πρεσβεύουν τις περισσότερες. Εκτιμώ κάποιους πατέρες που κάνουν τη δουλειά τους και προσεύχονται» είπε αρχικά.

Στην πορεία, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι προσκυνάει όλους τους θεούς, σε όποιο μέρος κι αν πάει και περιέγραψε τον «βωμό» που έχει στο δωμάτιό του, με εικόνες του Χριστού και πιο δίπλα τον Βούδα.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός τόνισε: «Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω όλους τους ντόπιους θεούς, ακόμα κι αν με κάποιους διαφωνώ θεωρητικά, αν έρθεις και δες τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου... έχω τα πάντα, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια, που μου έχουν δώσει άνθρωποι με πίστη και ουσία και έχουν συγκεκριμένη δόνηση, έχω τους βούδες μου. Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι τζέιντ θεραπευτικά που έχω φέρει από εκεί, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι γιατί και αυτό το διάβασα, έχω διάφορες προσευχές. Όλα μαζί, δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού γιατί είναι κατά της βασκανίας».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο ηθοποιός:

«Συνεχίζω τη θεραπεία! Έχω λίγο ακόμη...»: Δυστυχώς, το ανακοίνωσε ο Γιώργος Καραμίχος που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος προχώρησε σε μία εξομολογητική συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο.

«Μου αρέσει να βλέπω τα παλιά και να ανακαλύπτω τα καινούργια. Μέχρι κάποια ηλικία, είναι κυρίως τα εσωτερικά “ταξίδια”. Μεγαλώνοντας, και με διάφορα που μας συμβαίνουν, αρχίζεις να μην φοβάσαι το σκοτάδι. Το χειρότερο σκοτάδι θεωρώ ότι είναι η άγνοια και το βλέπουμε καθημερινά. Όχι με την έννοια της γραμματειακής γνώσης, αλλά της συνείδησης. Η άγνοια των ανθρώπων σε σχέση με τον πόνο. Το να μη θέλεις να μάθεις να ακούσεις τον πόνο του αλλουνού. Ζούμε σε μια χώρα που η ενσυναίσθηση υποφέρει. Έχω μεγαλώσει σε χωριό που δεν είχαν πολλά. Υπήρχαν αυτοί με ενσυναίσθηση και οι άλλοι που κουτσομπολεύουν. Οι Έλληνες ήμασταν ανέκαθεν παρτάκηδες. Έχουμε την εικόνα της φιλοξενίας, αλλά υπάρχει ο φόβος. Υπάρχουν λαοί που φαινομενικά δεν είναι φιλόξενοι, ενώ επί της ουσίας είναι περισσότερο».

Ενώ, στη συνέχεια της συνέντευξής του, τόνισε: «Ήταν πολύ πρόσφατο όταν το ανακοίνωσα. Είχαμε κλείσει μια εκδήλωση ώστε να μιλήσουν οι άντρες για τον καρκίνο του μαστού, το πώς το αντιμετωπίζουν. Έχουμε την εκδήλωση και την ώρα που φτάνω, είναι αρκετές γυναίκες και μου έλεγαν “πείτε το με το όνομά του”. Όσοι ώρα μιλούν οι άλλοι δύο ομιλητές και βλέπω αυτές τις γυναίκες να με κοιτούν με μάτια σαν puppy, να το απενεχοποιήσουμε. Μου είπαν περιπτώσεις ρατσισμού στη δουλειά, μια αμήχανη διαδικασία. Δεν ήξερα ότι στο ενδιάμεσο θα διαγνωσθώ με καρκίνο στον πνεύμονα».

Όπως είπε ο ίδιος, λίγο χρόνο έχει ακόμα για θεραπείες και μετά θα σταματήσει πάλι!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share