Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

«Είχα συναντήσει 3 φορές τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιον Όρος, κρατάω μέχρι σήμερα τη συμβουλή του» - Η συγκινητική εξομολόγηση ηθοποιού του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και του «Καφέ της Χαράς»

Η συνάντηση που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει, το τροχαίο, ο θάνατος του πατέρα του και το πρόβλημα υγείας

16 Απριλίου 2024 14:13
«Είχα συναντήσει 3 φορές τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιον Όρος, κρατάω μέχρι σήμερα τη συμβουλή του» - Η συγκινητική εξομολόγηση ηθοποιού του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και του «Καφέ της Χαράς»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί είναι μέσα στα χρόνια οι καλλιτέχνες, που έχουν μιλήσει για τη σχέση τους με την εκκλησία και την πίστη τους στη θρησκεία, προχωρώντας κατά καιρούς σε σπουδαίες εξομολογήσεις για το πώς βρήκαν τον εαυτό τους.

Ο Στέλιος Καλαθάς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης, με το κοινό να τον έχει απολαύσει σε πολλές πετυχημένες σειρές, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και το «Καφέ της Χαράς». Λίγοι, όμως, ξέρουν την ιδιαίτερη σχέση του γνωστού πρωταγωνιστή πίσω από τα λαμπερά φώτα και τις κάμερες με το Περιβόλι της Παναγίας αλλά και με τον Αγιο Παΐσιο, τον οποίο ο δημοφιλής ηθοποιός είχε την ευλογία να γνωρίσει και να συνομιλήσει μαζί του.

Διαβάστε επίσης: Άναυδοι όλοι με αποκάλυψη ηθοποιού του «Κωνσταντίνου και Ελένης»: «Μου κάνει μηνύσεις εδώ και 5 χρόνια για ενδοοικογενειακή βία η πρώην σύζυγός μου»

Μιλώντας ο ίδιος στην «Espresso» εξομολογείται για πρώτη φορά τις συγκλονιστικές συναντήσεις που είχε τρεις φορές με τον γέροντα Παΐσιο στο Αγιον Ορος, την επιθυμία του όταν ήταν έφηβος να βάλει τα ράσα και να γίνει παπάς, αλλά και το πώς σώθηκε από θαύμα όταν είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του!

Όταν ο Στέλιος Καλαθάς άνοιξε την καρδιά του

Ο Στέλιος Καλαθάς περιγράφει με γλαφυρότητα πώς γνώρισε τον άγιο Παΐσιο, τα σοφά λόγια που του είπε, αλλά και τη συγκινητική συνάντηση που είχε μαζί με τρεις τυφλούς φίλους του που ήθελαν να τον συναντήσουν:

«Η πρώτη φορά που συνάντησα τον γέροντα τότε Παΐσιο ήταν όταν ήμουν φοιτητής της θεατρικής σχολής, και ακολούθησαν άλλες δύο συναντήσεις μας.

Είχα ακούσει για τη φήμη του και έτυχε να μένω σε μια σκήτη της Μονής Κουτλουμουσίου, που ήταν απέναντι από το κελί του γέροντα. Κάθε πρωί τον έβλεπα από το παράθυρο του δωματίου μου.

Θα πήγαινα να τον συναντήσω ακόμη και αν ήμουν στην άλλη άκρη του Αγίου Ορους. Την τρίτη φορά, μάλιστα, είχα πάει με τρεις φίλους μου τυφλούς, οι οποίοι με είχαν παρακαλέσει να τους συνοδεύσω στον γέροντα.

Θυμάμαι την ταπεινότητά του και τη μεταφυσική ενέργεια που είχε, τον χαμηλόφωνο τρόπο που μιλούσε και το βλέμμα του, που ήταν στραμμένο κάτω όταν σου μίλαγε. Μια απίστευτη επί της ουσίας ταπεινότητα, όχι δήθεν.

Ελεγε λίγες κουβέντες, αλλά μέσα σε αυτές τις κουβέντες υπήρχαν μια σοφία και μια γαλήνη. Θυμάμαι μου είχε πει “όταν περνάς δύσκολα, να κοιτάς τον ουρανό και να λες και αυτό θα περάσει”» λέει με συγκίνηση ο ηθοποιός για τον άγιο που ο βίος του καθηλώνει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν το κοινό μέσα από τη σειρά «Αγιος Παΐσιος: από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Για τον Στέλιο Καλαθά τα πάντα είναι νωπά στη μνήμη του ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια «Εκείνα τα χρόνια πήγαινε πολύς κόσμος να τον συναντήσει. Ολοι ήθελαν να τους πει για το μέλλον, αλλά εγώ σε αυτό ήμουν πολύ αντίθετος και δεν ρώταγα τίποτα για τα μελλούμενα» λέει στην εξομόλογησή του στην «Espresso» και συνεχίζει: «Ηταν πολύ δυνατή και συγκινητική η συνάντηση που είχε ο γέροντας με τους τυφλούς φίλους μου.

Τους είπε χαρακτηριστικά ότι “τώρα εδώ περνάτε δύσκολα, μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό, που μόνο ο Θεός ξέρει. Να είστε σίγουροι ότι μετά θα δικαιωθούν όλες οι δυσκολίες σας και οι κόποι σας”».

Ο ηθοποιός, μιλώντας για την πίστη του στον Θεό, μέσα σε όλα περιγράφει στην «Espresso» το θαύμα που βίωσε όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Επιδαύρου, με τις νταλίκες να έρχονται καταπάνω του και να αναγκάζεται να το ρίξει πάνω σε δέντρο για να μην πέσει στον γκρεμό.

«Νιώθω γενικότερα μια προστασία από τον Θεό. Γυρνούσα στην Αθήνα με το αυτοκίνητό μου από την Επίδαυρο και μπλόκαρε το αυτοκίνητό μου ξαφνικά και έρχονταν οι νταλίκες καταπάνω μου.

Κατάφερα να αποκτήσω τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου που δεν λειτουργούσε ούτε το φρένο ούτε το χειρόφρενο ούτε το γκάζι και έπειτα από κάποια λεπτά κατάφερα να το ρίξω σε ένα δέντρο, γιατί από κάτω ήταν γκρεμός και από την άλλη έρχονταν καταπάνω μου νταλίκες.

Χτύπησα πολύ λίγο, περισσότερο ήταν το σοκ που έπαθα, και ευγνωμονώ τον Θεό που γλίτωσα τη ζωή μου!» λέει συγκλονισμένος.

Η πίστη του ηθοποιού στον Θεό δημιουργήθηκε από τα παιδικά του χρόνια, με τον ίδιο μάλιστα ως έφηβος να θέλει να γίνει ιερέας.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που απέναντι είχε μια εκκλησία και ήταν ο χώρος παιχνιδιού για εμένα εκεί τριγύρω που παίζαμε. Μετά έγινα παπαδάκι και ήμουν μέσα στην εκκλησία, και η εφηβεία μου ήταν όλη μέσα στην εκκλησία, και έτσι καλλιεργήθηκε η πίστη μου στον Θεό.

Μάλιστα, ήμουν σε ένα μεγάλο δίλημμα, εάν θα γίνω παπάς ή ηθοποιός. Τελικά αποφάσισα να γίνω ηθοποιός και δεν το έχω μετανιώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι ο ηθοποιός εδώ και 18 χρόνια διδάσκει με επιτυχία τη Συναισθηματική Διαλεκτική. Πρόκειται για μια μοναδική βιωματική μέθοδο, που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής, σε ανθρώπους που δεν είναι ηθοποιοί.

Ο Στέλιος Καλαθάς αναφέρει πώς η πίστη του στον Θεό τον βοήθησε στη διδασκαλία του: «Η μέθοδος που διδάσκω, να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και να τον βελτιώνεις μέσα από την τέχνη, έχει άμεση σχέση με την καθαρότητα της καρδιάς. Αυτό ταιριάζει πολύ με το κομμάτι της πίστης μας.

Εδώ και 18 χρόνια που διδάσκω τη συναισθηματική διαλεκτική έχω δει πολλά μικρά θαύματα από ανθρώπους που ήταν μπλοκαρισμένοι και βρήκαν το φως της ψυχής τους».

Όσα είχε αναφέρει στην τηλεόραση για το πρόβλημα υγείας και το θάνατο του πατέρα του

Ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε και στη σειρά για τον Άγιο Παΐσιος, είχε μιλήσει και στο Love It για τις εμπειρίες της ζωής του.

«Έχω μια βαθιά πίστη, έχω πάει 13 φορές στο Άγιο Όρος. Είχα την ευλογία και την χαρά να συναντήσω τις τρεις φορές τον Γέροντα Παΐσιο. Εμείς τότε δεν ξέραμε ότι μιλάγαμε με έναν Άγιο, μιλάγαμε με έναν άνθρωπο βαθιά ταπεινό και πνευματικό. Εκείνη την εποχή το να πας στον Γέρονα Παΐσιο ήταν σαν να πας να δεις ένα μέντιουμ, εκείνος όμως δεν ήταν αυτό. Ο Γέροντας Παΐσιος μίλαγε λίγο και μίλαγε μέσα από το πρίσμα της αγάπης και το φίλτρο του θεού» είπε αρχικά ο Στέλιος Καλαθάς.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που κρατάω από αυτά που μου είχε πει, είναι ότι όταν είμαι σε μία δύσκολη περίοδο να κοιτάω τον ουρανό και να λέω “και αυτό θα περάσει”».

Σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του αλλά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Στέλιος Καλαθάς εξήγησε: «Ήταν ένα οικογενειακό σοκ για όλη μας την οικογένεια. Η αναπηρία του προέκυψε επειδή κάπνιζε αρκετά και έγινε ένα ιατρικό λάθος και μετά πήρε την κάτω βόλτα. Πρώτα του έκοψαν το ένα πόδι και μετά το άλλο και γενικά ζούσαμε ένα θρίλερ».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share