Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

28 χρόνια μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου: Αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο η Δήμητρα Λιάνη - «Τι νομίζατε πως θα έκανε μαζί μου;»

Η αναφορά στη σχέση τους

13 Απριλίου 2024 13:42
28 χρόνια μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου: Αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο η Δήμητρα Λιάνη - «Τι νομίζατε πως θα έκανε μαζί μου;»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δήμητρα Λιάνη εμφανίστηκε... για τα καλά στη ζωή μας το 1988, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε στην Ελλάδα, μετά από την περιπέτεια της υγείας του, κάνοντας το ιστορικό νεύμα, για να την παρουσιάσει σε άπαντες.

Πρόκειται για την επισημοποίηση της σχέσης, που κυκλοφορούσε ήδη ως φήμη. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα Παπανδρέου και Λιάνη ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα το 1989 και οι δυο τους έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Το νεύμα και το... τεστάρισμα του Ανδρέα

Με τα χρόνια να έχουν περάσει, η Δήμητρα Λιάνη, που προχώρησε σε ένα νέο «βήμα» στη ζωή της, μίλησε για το ιστορικό νεύμα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, λέγοντας: «Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου. Για μένα όλα αυτά ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία, οπότε έπρεπε σιγά-σιγά να μπω σε αυτό το κλίμα. Υπήρχε εκδότης που δεν ζει σήμερα που μου έλεγε μην τολμήσεις να έρθεις. Άκουγα τέτοια πράγματα. Η Δήμητρα είχε παιδική καρδιά και αφέλεια. Ίσως ήταν και αυτή η παιδική αγνότητα που ο Αντρέας αγάπησε.

Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνω, πώς θα έρθω. Και μου είπε "θα σου κάνω νόημα". Εκείνος, όμως, το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του. Με είχε αφήσει απ’ έξω σε κάποια γεγονότα, όπως ότι φεύγουμε για Λονδίνο».

Για όσα γράφονταν στον Τύπο, σημείωσε, πως “«ήταν σκληρός μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως άδικος θα πω. Ο Ανδρέας χαρακτήρισε τον Τύπο της εποχής επαίσχυντο ως προς εμένα».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως «με τέσταρε συνεχώς. Νομίζετε πως δεν με πέρασε από τα 40 κύματα; Εγώ ήμουν συνεχώς εκεί. Δεν έφυγα. Δεν πήγαινα κάπου αλλού, στο ξενοδοχείο ή για ψώνια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από κοντά του».

«Δηλητήριο» από Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Το νεύμα του Ανδρέα στη Δήμητρα Λιάνη σήμαινε...»

Για το διαζύγιό της με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το νεύμα του πρώην πρωθυπουργού στη Δήμητρα Λιάνη, είχε μιλήσει -μεταξύ άλλων- πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Στα 95 της τότε χρόνια είχε απαντήσει αν έχει συγχωρήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και πώς τελικά αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Βλέπω μια κορνίζα με τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου στην τραπεζαρία. Συνεπώς, τον έχετε συγχωρήσει;

Δεν μου αρέσει η λέξη «συγχώρησα», λες και ο Ανδρέας έκανε κάτι εναντίον μου. Η ερωτική έλξη για μια άλλη γυναίκα απλώς ικανοποιούσε τις ανάγκες του για εκείνη την εποχή. Ένιωσε, πιστεύω, ότι χρειαζόταν κάτι καινούριο στη ζωή του. Είχαμε μακροσκελείς συζητήσεις πριν από τον χωρισμό, αναπολώντας το κοινό μας ταξίδι στη ζωή. Είδα ότι τον βασάνιζε η «ρήξη» μαζί μου.

Πρότεινε κάτι σαν ένα προσωρινό διάστημα διάστασης. Εγώ είπα να κοιτάξουμε την πιθανότητα διαζυγίου. Τελικά, αυτό και αποφασίσαμε. Αφού έφυγε, διατηρήσαμε μια γραπτή επικοινωνία μεταξύ μας μέσω της κόρης μας, Σοφίας, αλλά από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του.

δημητρα-λιανη-και-ανδρεασ-παπανδρεου

Γιατί πιστεύετε ότι η περιβόητη σκηνή με το «νεύμα» του Ανδρέα Παπανδρέου προς την «αεροσυνοδό» έγινε κομμάτι της ελληνικής pop κουλτούρας;

No comment.

Γιατί δεν τη σχολιάζετε;

Ήταν μια σκηνή από αυτές που μένουν. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη όμως που την είδα. Είχα κάποιες «συναισθηματικές» αντιδράσεις. Από την άλλη είμαι συνηθισμένη σε πολιτικές συμπεριφορές και προπαγάνδες και έτσι στην τελική δεν είναι κάτι που με ενοχλεί πλέον τόσο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share