Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

20 χρόνια μετά οι Πυξ Λαξ «σπάνε» την σιωπή τους - «Ο λόγος που διαλύθηκε το συγκρότημα ήταν...» (video)

Μίλησαν ανοιχτά για την μεγάλη απόφαση

12 Απριλίου 2024 15:15
20 χρόνια μετά οι Πυξ Λαξ «σπάνε» την σιωπή τους - «Ο λόγος που διαλύθηκε το συγκρότημα ήταν...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας βρέθηκαν καλεσμένοι το βράδυ της Πέμπτης (11/4) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για να μιλήσουν για την πορεία τους ως Πυξ Λαξ. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε και για την απόφαση του συγκροτήματος να παύσει για λίγο διάστημα και να κάνουν ένα διάλειμμα.

«Ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική.

«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό» πρόσθεσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό» υπογράμμισε, εν αρχή, ο οικοδεσπότης για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας ως εξής: «Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά».

«Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».

«Εμένα μ’ αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά τραγούδια παρά με ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί. Από την άλλη είμαστε και σε μια φάση που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι, το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Μπάμπης Στόκας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share