Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κατάθεση ψυχής από Αγγελική Νικολούλη: «Σχεδόν ακροβατώ σε τεντωμένο σκοινί, δεν θα τα απρατήσω εύκολα»

«Υπήρξαν στιγμές που γονάτισα»

13 Μαρτίου 2024 10:02
Κατάθεση ψυχής από Αγγελική Νικολούλη: «Σχεδόν ακροβατώ σε τεντωμένο σκοινί, δεν θα τα απρατήσω εύκολα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε η Αγγελική Νικολούλη, για την επιτυχημένη πορεία της στο αστυνομικό ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Η βραβευμένη δημοσιογράφος-ερευνήτρια έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη και ειλικρινή σχέση με το κοινό του «Φως στο τούνελ», που επί 30 χρόνια την έχει τοποθετήσει στην κορυφή.

Τα μάτια της έχουν δει πολλά. Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, πόσο έχει αλλάξει το έγκλημα; «Είναι προφανές πως συντελείται μια αλλαγή στη φύση των εν δυνάμει εγκληματιών στην Ελλάδα. Παλιά λέγαμε “αυτός είναι γεννημένος δολοφόνος” και εννοούσαμε είτε ότι ήταν σεσημασμένος, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, είτε βαριά ψυχοπαθής. Τώρα έχουμε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, και “δολοφόνους της διπλανής πόρτας”. Είναι εντυπωσιακή πια η ευκολία με την οποία αφαιρείται μια ανθρώπινη ζωή», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Secret.

Δείτε επίσης: Κατάθεση ψυχής Πύρρου Δήμα για Αφροδίτη Σκαφίδα: «Τα παιδιά μου δεν τη δέχτηκαν με χαρά»

Φοβήθηκε ποτέ για τη ζωή της; «Ως πρώτη γυναίκα αστυνομικός συντάκτης πάντα ήμουν αντιμέτωπη με σκοτεινούς, παραβατικούς και αδίστακτους ανθρώπους. Ο φόβος, παρότι είναι ένα λογικό και ανθρώπινο συναίσθημα, είναι μια διαφορετική ιστορία για εμένα. Θα σου πω με ειλικρίνεια την άποψή μου. Όποιος δεν μπορεί να μάθει να ζει με τους φόβους του και να τους ξεπερνά κάθεται σπίτι του ή αλλάζει επάγγελμα. Από τη στιγμή που με αγγίζει το μυστήριο μιας υπόθεσης, λέω απλά; “προχωράμε”...», παραδέχεται.

Αγγελική Νικολούλη

Αγγελική Νικολούλη: «Υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα και γονάτισα»

Τα χρόνια στο ρεπορτάζ είναι πολλά και όχι ρόδινα όλα. «Υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα και γονάτισα. Αναμενόμενο. Έχω μάθει, όμως, στη ζωή μου να παλεύω μόνη μου και να μην το βάζω κάτω στις αναποδιές. Και έτσι συνεχίζω... Ακόμα και όταν γίνονται λάθη ή αστοχίες, κάτι που νομοτελειακά συμβαίνει, φροντίζω να διορθώνονται και, κυρίως, να μην επαναλαμβάνονται. Θυμώνω όταν βλέπω τα ίδια λάθη. Σε κάθε περίπτωση, και το λέω σε όλους όσοι έχουν αγωνία, δεν θα τα παρατήσω εύκολα. Όσο μπορώ θα προσφέρω στους συνανθρώπους μας έως ότου ο κόσμος που μας στηρίζει ως εκπομπή μού δείξει την έξοδο», εξηγεί και παραδέχεται πως ταυτίζεται με τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

«Δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή έρευνα, να παλέψεις με νύχια και με δόντια, αν δεν ταυτιστείς. Δεν μπορείς να μη λυγίσεις μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και την αδικία. Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ. Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Σχεδόν ακροβατώ σε τεντωμένο σκοινί όταν γίνομαι αποδέκτης μιας σοβαρής μαρτυρίας ή όταν επιβεβαιώνεται ως εξέλιξη το χειρότερο σενάριο. Το φορτίο της ευθύνης για το τι θα πεις στον άνθρωπο που είναι δίπλα σου και περιμένει τη θετική έκβαση είναι μεγάλο και απαιτεί λεπτό χειρισμό», λέει τέλος η Αγγελική Νικολούλη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share