Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λιάνα Κανέλλη: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές, τα έκανα πάνω μου, γλύτωσα γιατί προσεύχομαι» (video)

«Οι βρόγχοι έκαναν έναν σπασμό και δεν ανάπνευσα ξανά»

1 Μαρτίου 2024 11:00
Λιάνα Κανέλλη: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές, τα έκανα πάνω μου, γλύτωσα γιατί προσεύχομαι» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της εξομολογήθηκε η Λιάνα Κανέλλη, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας πως ήταν «ετοιμοθάνατη δύο φορές».

«Εμένα με έσωσε ότι πήγα στο νοσοκομείο αμέσως. Έπαθα πνευμονία από αμέλεια και γι' αυτό θυμώνω πολύ με τον εαυτό μου. Έπρεπε να κάνω το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, αλλά το αμέλησα», ξεκίνησε την εξομολόγησή της η βουλεύτρια του ΚΚΕ.

«Πάω πρωτοχρονιά κάπου και παθαίνω πενευμονία από πνευμονιόκοκκο. Έκανα 39 πυρετό και ένιωθα δυσφορία. Πήρα τη γιατρό μου και μου είπε "έλα στο νοσοκομείο" να κάνουμε εξετάσεις, δεν είσαι 25 ετών. Έλα όμως που μαζί με την πνευμονία κόλλησα και Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), στις 3 Ιανουαρίου. Μαζί τα δύο αυτά με λιώσανε. Μπήκα Τετάρτη στο νοσοκομείο, την Παρασκευή έχουν ελέγξει πνευμονία, ήταν κάτω δεξιά στον πνεύμονα. Μπαίνω μέσα, όμως, και καταρρέω. Έπαθα βρογχόσπασμο, οι βρόγχοι, δηλαδή, που δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα, επειδή είμαι καπνίστρια, έκαναν έναν σπασμό και δεν ανάπνευσα ξανά», συνέχισε.

Θυμηθείτε επίσης: Συγκλονίζει η Λιάνα Κανέλλη: «Κατέληξα διασωληνωμένη, γύρισα απ’ την κόλαση...»

«Με διασωλήνωσαν και μπήκα 10 μέρες στη ΜΕΘ ενώ εγώ έλεχα να μην με διασωληνώσουν και ευτυχώς δεν άκουσαν τη χαζομάρα μου αυτή. Δοκίμασαν να με σηκώσουν, άντεξαν τα νεφρά, η καρδιά και το συκώτι επειδή δεν πίνω. Αν έπινα δε θα ζούσα», πρόσθεσε η Λιάνα Κανέλλη.

Όπως είπε, «με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές. Δύο φορές ήταν σίγουρο ότι δεν... Γλύτωσα γιατί προσεύχομαι και γιατί με στήριξαν οι δικοί μου άνθρωποι. Όποιος μπει στη ΜΕΘ, έχετε εμπιστοσύνη. Δε χάνεται ο άνθρωπος. Εγώ άκουγα τα παντα στη ΜΕΘ, έβλεπα και πολλούς εφιάλτες».

«Τα έκανα πάνω μου όταν κατάλαβα τη διασωλήνωση. Σκέφτηκα προσέξτε το παιδί μου, γιατί θα πεθάνω. Εμένα με έσωσαν οι άνθρωποι που με αγαπάνε, οι σύντροφοι που με αγαπάνε», πρόσθεσε ακόμη για την περιπέτεια υγείας της.

Μετά την έξοδό της από τη ΜΕΘ, η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι έχασε 14 κιλά μυική μάζα και «όταν βγήκα για 2-3 μέρες δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου να άκουμπήσω το κινητό μου. Ήρθε το παιδί μου και έκρυβα το χέρι μου για να μη δει το τρέμουλο».

Απευθυνόμενη σε συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονται στη ΜΕΘ, τους είπε «όταν είναι ένας άνθρωπος στη ΜΕΘ να μη βγάζετε το άγχος σας πάνω του. Να τους λέτε θετικά πράγματα. Εμένα μου έλεγαν πόσο καλά είναι τα πράγματα, μου μιλούσαν για τον ΠΑΟ. Θυμηθείτε τις ευτυχισμένες καλές της ζωής σας. Εγώ άκουγα μουσική στο κεφάλι μου».

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο. «Φέρτε το εμβόλιο για τον συγκυτιακό ιό. Υπάρχει και για τα παιδιά και για τους ενήλικες, αλλά είναι ακριβό. Ο ιός αυτός έχει 16% θνησιμότητα», είπε η Λιάνα Κανέλλη.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε, τέλος, και στο πώς κατάφερε να κόψει το κάπνισμα ενώ καθημερινά έκανε 3-4 πακέτα τσιγάρα: «Μου είπαν ότι κάνεις πολύ μεγάλο λάθος που το κάνεις χωρίς βοήθεια νικοτίνης. Απευθυνθείτε στις ομάδες διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Έχω φίλους που καπνίζουν και δε με νοιάζει. Έκοψα το τσιγάρο, γιατί έκανα αυτό που μου είπαν».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share