Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Μιμή Ντενίση: «Όλοι στον χώρο μας εκτός από τον Λάκη Λαζόπουλο...»

Η συνέντευξη της ηθοποιού που σύντομα θα προβληθεί και δίνει απαντήσεις για όλα

23 Φεβρουαρίου 2024 09:40
Μιμή Ντενίση: «Όλοι στον χώρο μας εκτός από τον Λάκη Λαζόπουλο...»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μιμή Ντενίση εμφανίστηκε στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί με πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της καλλιτέχνιδας, που μιλά για όλους και για όλα.

Η γνωστή ηθοποιός, που τοποθετήθηκε πρόσφατα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρθηκε στις σχέσεις της εντός του χώρου, σχολιάζοντας και την κόντρα, που είχε με τον Λάκη Λαζόπουλο, ενώ έκανε αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή και απάντησε στο αν θα κατέβαινε στον πολιτικό στίβο.

«Δεν είμαι ο άνθρωπος, που θα με αδικήσουν και θα αισθανθώ θύμα. Είχα πολλές φιλίες στον χώρο και την εκτίμηση ανθρώπων, εκτός ίσως από τον Λάκη που με σατίριζε. Εγώ άμα χωρίζω, χωρίζω όντως. Τα μπρος πίσω δεν τα πιστεύω. Δε θα ήθελα να εμπλακώ στην πολιτική, ούτε για το μισθό ούρε για τη σύνταξη», ανέφερε η Μιμή Ντενίση.

«80% θα γίνουν και τα παιδιά ομοφυλόφιλα» - Οικονομόπουλος, Ντενίση, Ιωαννίδου, Φόνσου, Ξεκούκης, Χαλκιάς & Χαρδαβέλλας "σηκώνουν το λάβαρο" του "ΟΧΙ" για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Μιμή Ντενίση, Μαρία Ιωαννίδου, Άννα Φόνσου, Πέτρο Ξεκούκη, Τάσο Χαλκιά και Κώστα Χαρδαβέλλα να "σηκώνουν το λάβαρο" του "ΟΧΙ".

Νίκος Οικονομόπουλος

«Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου… Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης»

Μιμή Ντενίση

«Εγώ δεν είμαι υπέρ του να λες συνέχεια και να διαφημίζεις ‘και οι γκέι πρέπει να παντρεύονται και οι γκέι πρέπει να κάνουν αυτό’. Ή το θεωρείς φυσικό και είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια. Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότης, που είναι άνδρας, γυναίκα, παιδί.

Αυτό είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να τον συμπληρώνουν. Αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε για τα άτομα αυτά. Από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο. Σε σχέση με τα παιδιά είμαι πολύ σκεπτική γιατί βλέπω τα προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν με το γκέι ή με το στρέιτ. Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα».

Μαρία Ιωαννίδου

«Οι γονείς είναι πρότυπα, οπότε δεν ακούμε τους γονείς μας; Πολλές φορές δεν τους ακούμε και μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να μην τους ακούσουμε. Από εκεί και έπειτα οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, άλλο η μαμά, άλλο ο μπαμπάς. Δεν μπορείς να κάνεις τον ίδιο ρόλο. Αν ένα παιδί υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι ποιος θα το θηλάσει; Εμείς έχουμε και τα εργαλεία μας. Εκείνοι τα έχουν; Να προσέξουμε λίγο» είπε η ηθοποιός και συνέχισε: «Εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη να μου πουν να υιοθετήσω ένα παιδί που είναι φτωχό, δεν έχει να φάει, από την Αφρική. Εγώ τη μαμά μου και τον μπαμπά μου είχα πρότυπα. Είναι το πρότυπο, για αυτό λέω 80% θα γίνουν και τα παιδιά ομοφυλόφιλα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχουμε αρχές, πάμε προς τα πίσω; Στον Μεσαίωνα; Άμα συμβεί και πάρουν ένα παιδί, δεν θα πάρουν κι άλλοι; Αυτό θα γίνεται; Δεν είναι φυσιολογικό!».

Άννα Φόνσου

«Για τα παιδιά έχω μία ευαισθησία. Σκέφτομαι ότι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να τα μεγαλώσουν καλά, να πάνε σε καλά σχολεία, από το να είναι σε μια φτωχή οικογένεια, όμως έχουν σκεφτεί τι πλήγμα είναι για τα παιδιά στο σχολείο εάν πουν κάτι τέτοιο; Ξέρω από την εγγονή μου, αυτά τα παιδιά είναι τρομερά παιδιά, λένε κακίες. Γιατί αυτά τα παιδιά τα έχουν μες το μυαλό τους θαλασσώσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαι εγώ κατά, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το εγκρίνω»

Πέτρος Ξεκούκης

«Εμείς ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος, αυτή είναι η Ελλάδα. Άλλο η εκκλησία, άλλο η πολιτεία. Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει έστω μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν και τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Οι κανόνες όμως οι αποστολικοί είναι σαφείς: ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα στο γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Δεν παντρεύτηκαν δυο γυναίκες ούτε δυο άντρες. Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι τότε; Δεν ευλόγησε όμως γιατί είπε απλούστατα ότι το «αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη γη». Πώς θα αυξηθούν και θα κυριεύσουν τη γη;».

Ο Πέτρος Ξεκούκης συνέχισε λέγοντας: «Είναι δικαίωμά τους, είναι σεβαστή η άποψή τους, δεν μας αφορά ούτε και έχουμε κανένα δικαίωμα να επέμβουμε στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουν τους νόμους της εκκλησίας με τους νόμους του κράτους. Καλά έκανε η εκκλησία και είπε αυτό που είπε, διότι μην μου πείτε και για την υιοθεσία! Ακόμα δεν τους παντρέψαμε! Ακόμα δεν εγέννησε και Γιάννη τον εβγάλαμε, που λέμε και στα Μέγαρα. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει με τον γάμο.

Ποιος πολιτικός θα βγάλει αυτή την καυτή πατάτα και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Ξέρω πάρα πολλούς πολιτικούς που ψήφισαν ένα νομοσχέδιο και δεν ξαναείδαν τη βουλευτική καρέκλα ποτέ! Θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά ο βουλευτής και ο υπουργός που θα υπογράψει αυτόν τον νόμο εάν θέλει να τον ξαναέχουμε μαζί μας υπουργό, να τον χειροκροτάμε και να τον βλέπουμε. Ο λαός θα κρίνει εάν είναι σωστό ή όχι. Ας βγούμε έξω στην κοινωνία να ρωτήσουμε...

Είμαι σαφής ότι διαφωνώ και ήταν σαφέστατη η απόφαση της συνόδου. Άλλο παιδί, άλλο ένα ζώο. Εγώ αγαπώ τα ζώα αλλά ένα παιδί ποιος θα το διαπαιδαγωγήσει; Όταν θα πάει στο σχολείο, θα τον συνοδεύουν δυο άντρες και θα του πει ο συμμαθητής του: Ποιος είναι η μαμά σου, ο Μητσάρας ή ο Βαγγέλης;». Τι θα πει τότε; Με ποιο δικαίωμα θα παίξει στην ψυχολογία αυτού του μικρού παιδιού. Ποιος ρωτάει αυτό το παιδί εάν θέλει να έχει δυο άντρες ή δυο γυναίκες για μητέρα και πατέρα; Εμείς για τον εγωισμό μας θέλουμε, το παιδί όμως θέλει να ακούει το φυσιολογικό και όταν θα μεγαλώσει ας αποφασίσει αυτό».

Τάσος Χαλκιάς

«Εκείνο το οποίο έχω πει και θέλω να το ξαναπώ είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ κανένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς την μάνα του. Την μάνα του. Την μάνα που το γέννησε. Γιατί ένα παιδί από κάπου φύτρωσε, έτσι; Εάν δεν πρόκειται για ένα παιδί παρμένο από το ορφανοτροφείο ή ένα παιδί παρμένο από ένα ίδρυμα, δεν μπορώ να διανοηθώ να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς την μάνα του.

Μπορεί να καταλάβω πως ένα παιδί μπορεί να έχει έναν, δύο και πέντε πατεράδες. Άλλωστε κανένα παιδί δεν ξέρει πόσους πατεράδες έχει ή ποιος είναι ο πατέρας του, αυτά τα ξέρει μόνο η μάνα... Δεν δέχομαι όμως ότι ένα παιδί μεγαλώνει σωστά χωρίς την μάνα του. Γι’ αυτό και τα παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μάνα τους, είτε χωρισμένα παιδιά τα οποία μοιράζονται από εδώ και από εκεί, δεν είναι πάντοτε στην καλύτερη κατάσταση. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια παιδιά»

Κώστας Χαρδαβέλλας

«Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το παιδί χρειάζεται και τη μάνα και τον πατέρα. Ιδιαίτερα τη μάνα. Εγώ που δεν είχα γονείς ποτέ μου, ξέρω τι σημαίνει αυτό, υπάρχει πάντα μέσα μου ένα κενό, μια τρύπα τεράστια, γιατί δεν είχα τη μάνα μου. Άρα λοιπόν ναι, είμαι εναντίον, γιατί αυτά τα παιδιά θα μεγαλώνουν με μια τρομακτική έλλειψη του αντίστοιχου φύλου. Κάποια δεν θα έχουν τη μάνα τους και κάποια δεν θα έχουν τον πατέρα τους».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share