Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Κώστας Αποστολάκης: «Δεν φοβάμαι να γίνω γραφικός, είναι όλα σκύβαλα μπροστά στον Ιησού Χριστό»

«Έχω αλλάξει ριζικά. Και στον τρόπο σκέψης μου και στην ψυχολογία μου και στις ενέργειες μου καθημερινά»

18 Φεβρουαρίου 2024 14:18
Κώστας Αποστολάκης: «Δεν φοβάμαι να γίνω γραφικός, είναι όλα σκύβαλα μπροστά στον Ιησού Χριστό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν φοβάμαι να γίνω γραφικός, είναι όλα σκύβαλα μπροστά στον Ιησού Χριστό», ανέφερε για την πίστη του στο Θεό ο Κώστας Αποστολάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και μίλησε για το θαύμα που βιώνει.

Έχεις βιώσει αυτό που λέμε θαύμα; Σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

Βεβαίως. Το θαύμα είναι αυτό που μου συμβαίνει. Έχω αλλάξει ριζικά. Και στον τρόπο σκέψης μου και στην ψυχολογία μου και στις ενέργειες μου καθημερινά. Αυτό είναι ένα θαύμα. Αυτό είναι η αναγέννηση. Πράττω, δρω, σκέφτομαι κι ενεργώ διαφορετικά από πριν. Αλλά αυτό δεν είναι δικό μου επίτευγμα. Γιατί ακούω φίλους μου που μου λένε – γιατί δεν γνωρίζουν – «μπράβο σου, τα κατάφερες». Αυτό είναι μεγάλη πλάνη. Τι κατάφερα; Εγώ βοήθεια ζήτησα από τον Ιησού Χριστό και μου την έδωσε. Κι επειδή στον Χριστό μας, στον Θεό μας, δεν έχουμε τη δύναμη να του δείξουμε τη βούληση μας, τη θέληση μας του καταθέτουμε κι έτσι ενεργεί. Θέλει να δει τη θέληση μας.

Δεν είναι πολύ δύσκολα όλα αυτά;

Όχι. Δύσκολο είναι να ζεις στο σκοτάδι. τα πράγματα τα κάνει ο άνθρωπος δύσκολα. Δεν είναι. Βλέπεις πολλούς ανθρώπους και εμάς τους ίδιους που, αν δεν έχουμε ένα πρόβλημα, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα. Γιατί αυτό θέλει ο διαβολάκος, να μας απελπίσει.

Κώστας Αποστολάκης
Κώστας Αποστολάκης

Είναι κάποιες συγκεκριμένες ώρες που προσεύχεσαι ή όταν νιώσει η ψυχή σου την ανάγκη;

Υπάρχουν προσευχές από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία πολύ ωραίες – η παράκληση της Παναγίας είναι δυνατή προσευχή -, αλλά αν γονατίσεις οποιαδήποτε ώρα και μιλήσεις στον Ιησού Χριστό σαν να είναι ο φίλος σου, εκεί πιάνουν πάρα πολύ γρήγορα. Να του πεις «καλέ μου φίλε, ήρθα να σου μιλήσω σήμερα» και να το εννοείς.

Δεν φοβάσαι μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου δείχνεις αυτή τη μεταστροφή προς το Λόγο του Θεού, μήπως χαρακτηριστείς γραφικός ή σου γυρίσουν την πλάτη κάποιοι;

Δεν φοβάμαι. Έχει γίνει αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Δεν φοβάμαι καθόλου. Είναι όλα σκύβαλα μπροστά στον Ιησού Χριστό.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share