Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

«Ραγίζει» καρδιές η Βέφα Αλεξιάδου: «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους - Έφυγαν γιατί δεν πήγαιναν στον γιατρό»

«Εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κορίτσια μου θα μπορούσανε να ζούνε»

14 Φεβρουαρίου 2024 14:47
«Ραγίζει» καρδιές η Βέφα Αλεξιάδου: «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους - Έφυγαν γιατί δεν πήγαιναν στον γιατρό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βέφα Αλεξιάδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και «ράγισε» καρδιές, μιλώντας για το θάνατο των παιδιών της. «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους. Έφυγαν γιατί δεν πήγαιναν στον γιατρό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η γνωστή μαγείρισσα.

-Χάσατε τις κορούλες σας. Πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες απώλειες;

Ο πόνος είναι μεγάλος έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κορίτσια μου θα μπορούσανε να ζούνε. «Έφυγαν», γιατί δεν πήγαιναν στο γιατρό. Η Αλεξία είχε άσθμα, με το οποίο θα μπορούσε να ζήσει σε όλη της τη ζωή, όπως ζούνε όλοι οι ασθματικοί.

Δείτε επίσης: Βέφα Αλεξιάδου: «Ας ήμουν ζητιάνα κι ας είχα τα παιδιά μου!»

Βέβαια για να ζήσεις με αυτή την πάθηση, δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, ούτε να έχεις τον σκύλο αγκαλιά, όταν ξέρεις ότι επιβαρύνει την κατάστασή σου. Εκείνη τα έκανε και τα τρία. Φώναζα εγώ, αλλά δεν με άκουγε ούτε αυτή, ούτε ο άντρας της. Έπαιρνε κορτιζόνη, την ημέρα που «έφυγε» ίσως πήρε λίγη παραπάνω και έπαθε ανακοπή. 44 ετών, πόνος αβάσταχτος.

Το είχε από 3 ετών, αλλά όσο ήταν κοντά μου την πρόσεχα, μετά σταμάτησε να πηγαίνει στον γιατρό. Και η μεγάλη μου είχε καρκίνο στη μήτρα, τον οποίο θα μπορούσε να είχε προλάβει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό, ήταν πολύ αργά. Δεν είναι ότι έχασα απλά τα παιδιά μου, τα έχασα χωρίς να πρέπει να τα χάσω. Δεν τους πήρε ο Θεός, «έφυγαν» μόνες τους.

Βέφα Αλεξιάδου
Βέφα Αλεξιάδου

Έχετε όμως τις εγγονούλες σας…

Οι εγγονούλες μου είναι η χαρά μου. Δεν τις βλέπω, βέβαια, συχνά, γιατί η μια είναι 23 ετών και είναι καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας στο Cambridge. Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη. Η μικρή τώρα ξεκινάει τις σπουδές της στο Δουβλίνο. Είναι πολύ καλά κορίτσια. Το κρίμα είναι που έχασαν τόσο νωρίς τη μάνα τους.

-Ο θάνατος σας τρομάζει;

Ούτε που τον έχω σκεφτεί ποτέ τον θάνατο. Ξέρω ότι κάποια μέρα θα πεθάνω, αλλά γιατί να το σκεφτώ; Η ζωή μου κυλάει και δεν έχω λόγο να αγχώνομαι γι’ αυτή τη μέρα. Είμαι πολύ ψύχραιμή. Έτσι μιλάω και σε όλο τον κόσμο, με ψυχραιμία και αγάπη, γι’ αυτό με αγαπάνε. Δεν έχω τίποτα κακό μέσα μέσα μου για κανέναν, μόνο αγάπη έχω για όλους. Η επικοινωνία μου με τον κόσμο μου δίνει ζωή. Είμαι ευγνώμων για την αγάπη τους…

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share