Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Δίνει το σώμα μας & τα οργανά της στην ιατρική η Μαριάνα Τουμασάτου: «Δεν εξυπηρετεί να θρέψω ένα σκουλήκι με τον θάνατο μου» (Video)

«Δε θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβίστρια - Είναι too much για μένα»

12 Φεβρουαρίου 2024 14:05
Δίνει το σώμα μας & τα οργανά της στην ιατρική η Μαριάνα Τουμασάτου: «Δεν εξυπηρετεί να θρέψω ένα σκουλήκι με τον θάνατο μου» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Μαριάννα Τουμασάτου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα στο Action 24 και σχολίασε την απόφαση που πήρε να γίνει δωρήτρια οργάνων και σώματος μετά τον θάνατό της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τα συγκινητικά λόγια της ηθοποιού για τον πατέρα της.

Ειδικότερα, η ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δε θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβίστρια. Όχι, είναι too much για μένα. Συμβιβάζομαι πολλές φορές σε κάποια πράγματα που μου κοστίζουν ενδεχομένως. Μακάρι να ήμουν ακτιβίστρια, αλλά δεν είμαι.

Δεν πήρα χαμπάρι πως συζητήθηκε αρκετά η απόφασή μου αυτή. Για τα Πανεπιστήμια και την ιατρική χρειάζεται αυτό. Πρέπει να μάθουν, γιατί αν κάνεις μια χρήση σε ένα σώμα, που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή σου έχει φύγει και όλα έχουν πάει στη θέση τους, ένας γιατρός ίσως να γίνει καλύτερος και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο. Άμα του είναι δηλαδή χρήσιμο, ας το πάρει. Εγώ τι θα το κάνω;».

«Δε μου την έδωσε κάποιος άλλος αυτή την ιδέα. Ούτε ήξερα ούτε και ξέρω αν υπάρχει έλλειψη σε αυτό το κομμάτι. Απλά μου φάνηκε ότι δεν εξυπηρετεί και το άλλο. Δηλαδή, το να θρέψω ένα σκουλήκι δεν είναι πιο σημαντικό από το να πει ένας άνθρωπος ότι «εγώ έχω μάθει πάνω σε αυτό το σώμα να κόβω», οπότε όταν θα έρθει ο ζωντανός άνθρωπος, που θα χρειάζεται μια εμπειρία παραπάνω, να την έχει κερδίσει από το δικό μου σώμα».

«Αν μπορείς να βοηθήσεις, καλό είναι να το κάνεις. Αυτό! Δεν είναι δηλαδή κάτι σπουδαίο. Φαντάζομαι ότι είμαστε πολλοί αυτοί που το έχουμε κάνει αυτό, απλά ίσως να, επειδή εγώ τυχαίνει να είμαι πιο αναγνωρίσιμη από κάποιους άλλους, να έτυχε και να το είπα. Τόσα χρόνια το έχω κάνει, τώρα έτυχε και το είπα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Μαριάννα Τουμασάτου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share