Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δήμητρα Βαμβακούση: «Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, εκείνο το παιδί ήταν straight και...» (video)

Το άγνωστο περιστατικό που θυμήθηκε από την εποχή που ήταν καθηγήτρια

25 Ιανουαρίου 2024 15:03
Δήμητρα Βαμβακούση: «Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, εκείνο το παιδί ήταν straight και...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα περιστατικό από την εποχή που εργαζόταν ως καθηγήτρια, αποκάλυψε η Δήμητρα Βαμβακούση, σε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου». Η γυμνάστρια θυμήθηκε ένα περιστατικό bullying που συνέβη στο σχολείο στο οποίο εργαζόταν.

Δήμητρα Βαμβακούση - Το περιστικό bullying όταν ήταν καθηγήτρια

«Εγώ εργάστηκα σε ηλικίες, Γυμνάσιο - Λύκειο. Το bullying κυμαίνεται από 10 έως 15 χρονών, δηλαδή, ξεκινάει από τέλη δημοτικού μέχρι και όλη τη δευτεροβάθμια. Οι θύτες, δηλαδή τα παιδιά που κάνουν το bullying, που έχουν παραβατική συμπεριφορά, συνήθως επιζητούν προσοχή και συμβαίνει αυτό. Μπορεί να κάνει ένα παιδί bullying σε ένα άλλο, μόνο με το βλέμμα. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα, που θα μπορεί να έρθει να μας μιλήσει το παιδί», είπε αρχικά η Δήμητρα Βαμβακούση.

Δείτε επίσης: «Ανάσα» αισιοδοξίας από την Μαριάντα Πιερίδη: «Η δημοσιοποίηση του θέματος βοήθηκε και είμαστε σε καλό δρόμο» - Θετική εξέλιξη στην υπόθεση bullying με θύμα τον 10χρονο γιό της (video)

«Ήταν στο μετέχμιο Δημοτικού - Γυμνασίου. Το παιδάκι είχε μία παρέα και περνώντας το Γυμνάσιο, ανακαλύπτωντας τον εαυτό τους ήθελα να ορίσουν τη σεξουαλικότητά τους. Εκείνο το παιδί ήταν straight και δεν ήθελε να επιλέξει μία κατεύθυνση και το περιθοριοποίησαν», πρόσθεσε.

Ενώ τέλος είπε: «Έκανα εγώ προσπάθεια και το καταλάβα αυτό. Επικοινώνησα με τους γονείς του. Όταν καλείς τους γονείς, οι οποίοι έχουν τα παιδιά που έχουν την παραβατική συμπεριφορά, στο δημοτικό, σου λένε οι πιο πολλοί "έτσι ήμουν και εγώ". Στο γυμνάσιο τα υπερασπίζονται».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share