Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καθηλώνει η Γιάννα Τερζή για τον όγκο στον νωτιαίο μυελό: «Ο πατέρας μου το έμαθε όταν πλέον ήμουν καλά»

«Ξύπνησα ύστερα από 11 ώρες χειρουργείο και δεν αισθανόμουν το σώμα μου»

12 Ιανουαρίου 2024 07:59
Καθηλώνει η Γιάννα Τερζή για τον όγκο στον νωτιαίο μυελό: «Ο πατέρας μου το έμαθε όταν πλέον ήμουν καλά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πρώτη της συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της παραχώρησε η Γιάννα Τερζή και καθήλωσε. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα και τη δημοσιογράφο Ζωή Λιάκα για την τεράστια μάχη που έδωσε όταν ανακάλυψε πως έχει όγκο στον νωτιαίο μυελό, το χειρουργείο και τη δύσκολη αποκατάσταση που ακολούθησαν. Τι εξομολογήθηκε για τη στιγμή που το έμαθε ο πατέρας της;

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα, γράψαμε το “Όνειρό Μου”, το οποίο σημείωσε επιτυχία και μετά πήγε στη Eurovision. Όμως το τραγούδι δεν υποστηρίχθηκε όπως έπρεπε. Τραυματίστηκα από την εμπειρία της Eurovision. Είχα δεχτεί τρομερό μπούλινγκ από τα κανάλια και τις εκπομπές. Πιέστηκα πολύ ψυχολογικά. Όλα αυτά λειτούργησαν αθροιστικά στην υγεία μου», δηλώνει η Γιάννα Τερζή.

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εμφανίστηκε ο όγκος στον νωτιαίο μυελό, στο ύψος του θώρακα – επενδύμωμα, όπως ονομάζεται – χαμηλής κακοήθειας. Δεν κάνει μεταστάσεις, δεν σε σκοτώνει, αλλά αν δεν το διαγνώσεις εγκαίρως, μπορεί να σε αφήσει παράλυτο», εξομολογείται χαρακτηριστικά.

«Έπαθα λουμπάγκο και όταν έκανα μαγνητική φάνηκε η ουρά του όγκου. Αν μεγάλωνε λίγο ακόμη, θα μπορούσε να μου σπάσει το νεύρο και να μου προκαλέσει οτιδήποτε. Παράδειγμα, να τυφλωνόμουν. Μου το είπε ο γιατρός από το τηλέφωνο. Θυμάμαι ακόμη το βουητό στα αφτιά μου. Στη μητέρα μου το είπα σιγά σιγά και ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινε η επέμβαση και ήμουν καλά», περιγράφει η Γιάννα Τερζή και τα λόγια της καθηλώνουν.

Πασχάλης και Γιάννα Τερζή

«Ήταν ένας σπάνιος όγκος και οι χειρουργοί στην Ελλάδα δεν έχουν εμπειρία. Έπειτα από έρευνα βρήκα έναν γιατρό στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο οποίος είχε χειρουργήσει 700 όγκους και πήγα εκεί», αφηγείται για την περιπέτεια της υγείας της, η οποία άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά της.

Ποιος ήταν κοντά σας στην επέμβαση;

«Ο αδελφός μου. Ξύπνησα ύστερα από 11 ώρες χειρουργείο και δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Σήκωσα σοκαρισμένη το σεντόνι για να δω που είναι το σώμα μου. Έτσι άρχισε μια νέα περιπέτεια, της αποκατάστασης που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο. Έπρεπε να πάθω να περπατάω από την αρχή, περνώντας πρώτα από τη φάση του αναπηρικού αμαξιδίου», απαντά η Γιάννα Τερζή.

«Ανακτάς την κινητικότητα σου, αλλά δεν είναι βέβαιο πότε θα αποκτήσεις την αισθητικότητα και σε τι βαθμό. Επιστρέφει πολύ σιγά. Ακόμη και τώρα που μιλάμε με διαπερνά ένα ρεύμα. Ύστερα από ένα τέτοιο χειρουργείο δεν είσαι πια ο ίδιος. Γίνονται πράγματα στο σώμα που δεν είναι ορατά. Τα πόδια μου είναι 24ώρες το 24ωρο μουδιασμένα. Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα κάνω.

Η αποκατάσταση ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έμπαινα και έβγαινα στην κατάθλιψη. Ζήτησα βοήθεια, πήρα αγωγή, την οποία έχω σταματήσει και το αντιμετώπισα», εξομολογείται η Γιάννα Τερζή και σοκάρει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share