Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πέτρος Ξεκούκης: «Είχα την ευλογία να γνωρίσω τον Άγιο Παΐσιο από κοντά, το κρατάω στην καρδιά και στη μνήμη μου»

«Κάθε μέρα ζω αυτό το θαύμα...»

28 Δεκεμβρίου 2023 09:31
Πέτρος Ξεκούκης: «Είχα την ευλογία να γνωρίσω τον Άγιο Παΐσιο από κοντά, το κρατάω στην καρδιά και στη μνήμη μου»
Από Εύη Κουρίδου

Στην πίστη του αλλά και τη γνωριμία με τον Άγιο Παΐσιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Ξεκούκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο «My Tv». Μάλιστα, αποκάλυψε και έναν διάλογό του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σχετικά με τη νηστεία.

Αρχικά, ο ηθοποιός είπε: «Πριν από 36 χρόνια είχαν δώσει στη μεγάλη μου αδελφή τρεις μήνες ζωής, καθώς είχε τρεις μεταστάσεις καρκίνου. Όμως, χάρη στην πίστη της, με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης, ζει ακόμα. Κάθε μέρα ζω αυτό το θαύμα, έχοντας δίπλα μου την αδελφή μου. Επίσης, είχα τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσω τον Άγιο Παΐσιο από κοντά. Το 1978, σε ηλικία 18 ετών, πήγα στο Άγιον Όρος, όπου ο αδελφός της γιαγιάς μου ήταν μοναχός. Κρατάω στην καρδιά και στη μνήμη τη γνωριμία μας και μάλιστα, μετέπειτα, ήρθε στα χέρια μου και ο σκούφος του Αγίου. Τον εναπόθεσα, όμως, πίσω στο μοναστήρι. Βέβαια, δεν τον χάρισα, μπορώ να πάω ανά πάσα στιγμή να τον πάρω ξανά». Επίσης, Πέτρος Ξεκούκης για την προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Μου είπε ότι θα γίνω γνωστός ηθοποιός, ήξερε τι θα τον ρωτήσω» (video)

Η γνωριμία του Πέτρου Ξεκούκη με τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιο Όρος

Για το αν έχει βιώσει ποτέ κάποια άβολη στιγμή εξαιτίας της πίστης του, ο Πέτρος Ξεκούκης ανέφερε: «Όχι, αλλά θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε συμβεί κάποτε. Είχα συναντηθεί ύστερα από κάποια παράσταση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και στην κουβέντα που κάναμε ανέφερα ότι νηστεύω για τη Σαρακοστή. Τότε μου είπε: "Ξεκούκη, γιατί νηστεύεις; Για να πας στον Παράδεισο;" και εγώ της απάντησα: «Ακούστε, κυρία Αλίκη, εγώ πιστεύω γιατί ελπίζω ότι υπάρχει Θεός. Αν δεν υπάρχει, δεν έχασα και τίποτα. Εάν υπάρχει, όμως, έχω κερδίσει τα πάντα. Εγώ θα δω το φως κι εσείς το σκοτάδι».

Κατάθεση ψυχής από Κώστα Αποστολάκη: «Βρήκα τον Ιησού Χριστό στη ζωή μου, δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός»

Ο Κώστας Αποστολάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια Σου» το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12) και μίλησε για την πίστη του, αναφέροντας πως βρήκε στη ζωή του τον Ιησού Χριστό, αλλά δεν είναι άξιος να γίνει μοναχός.

«Ένας καλόγερος στο Άγιο Όρος μου είχε πει κάτι πολύ ωραίο για το τι είναι ελπίδα: μου λέει το ξυπνητήρι το βάζεις κάθε πρωί αλλά δεν ξέρεις ότι θα ξυπνήσεις. Αυτό είναι η ελπίδα. Εγώ ζήτησα και βρήκα τον Ιησού Χριστό, η αυτογνωσία είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα, πολύ βαθύ. Πολύ λίγοι άνθρωποι την έχουν βρει στη ζωή τους», εξομολογείται ο Κώστας Αποστολάκης.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκαθαρίσεις μέσα σου όλα αυτά που δεν χρειάζεσαι. Αυτά που θέλεις μπορεί να είναι και άπειρα και να μην τα αποκτήσεις και ποτέ, ενώ αυτά που δεν θέλεις τα ξέρεις καλά», τονίζει ο ηθοποιός στη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Το καλοκαίρι πήγα και στο Ισραήλ, σε αρκετές μονές. Ήμασταν το προτελευταίο γκρουπ που πρόλαβε να πάει πριν τον πόλεμο. Δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός, αυτό το πράγμα είναι κάλεσμα. Όποιος πει ότι τώρα θα πάω να γίνω μοναχός, είναι σίγουρο ότι θα φύγει», παραδέχεται στη συνέχεια της κουβέντας ο Κώστας Αποστολάκης.

«Πώς γίνεται να πιστεύουμε σε όλα τα πράγματα τα μεταφυσικά εκτός από τον Θεό; Πιστεύεις στα ζώδια, στη μαγεία, στη μαύρη γάτα, τα όνειρα εκτός από τον Θεό, γιατί ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει. Πρέπει να ταπεινωθείς για να πιστέψεις», δηλώνει σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Κώστας Αποστολάκης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share