Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

«Έξω από τα δόντια» η Καίτη Φίνου: «Βλέπω δεκαεξάχρονα με την κοιλιά έξω! Το θέαμα είναι αντιαισθητικό» (video)

«Δεν είναι να τα "βγάζει" μια γυναίκα 30, 40, 50 χρονών και να μάθουν και τα παιδιά τους»

11 Δεκεμβρίου 2023 10:54
«Έξω από τα δόντια» η Καίτη Φίνου: «Βλέπω δεκαεξάχρονα με την κοιλιά έξω! Το θέαμα είναι αντιαισθητικό» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Στο κεφάλαιο της πολιτικής ορθότητας, που απασχολεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε η Καίτη Φίνου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «On Time».

Υπενθυμίζεται ότι γίνεται θέμα συζήτησης η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει από το τραγούδι «Άδωνις» τη λέξη «χοντρή» στο πλαίσιο της τήρησης του politically correct.

Οι αντιδράσεις πολλές, μεταξύ των οποίων και της Καίτης Φίνου, η οποία από τη μεριά τηςθεώρησε υπερβολικό όλο αυτό.

Καίτη Φίνου: Όσα είπε για την πολιτική ορθότητα και τα κιλά της

Σύμφωνα με ό,τι θεωρείται politically correct, κάποιες λέξεις πλέον, όπως το «χοντρή», δεν είναι αποδεκτές.

Εγώ χρησιμοποιώ τις λέξεις όπως είναι, δεν με απασχολεί το politically correct. Παχιά σημαίνει να έχω δέκα κιλά παραπάνω, άλλο να έχω τριάντα.

Η Καίτη Φίνου για την πολιτική ορθότητα

Αν σε αποκαλέσει κάποιος «χοντρή», δεν θα σε ενοχλήσει;

Όχι, γιατί να με ενοχλήσει; Να μου πουν ότι χόντρυνα κάποιοι που δεν γνωρίζω, εντάξει, αλλά αν με σταματήσει κάποια άγνωστη στο δρόμο και μου πει «είσαι χοντρή», θα της πω: «To ξέρω, κυρία μου, αλλά θα μπορούσατε να το πείτε αλλιώς, όπως ότι έχω παραπάνω κιλά. Αν μου πει ο δημοσιογράφος ότι χόντρυνα, δεν θα παρεξηγηθώ, γιατί ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα.

Αν μου πει ένα δεκαεξάχρονο «άντε, μωρή χοντρέλω» στα social media, δεν δέχομαι την αγένεια από ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν διαμορφώσει άποψη για την κοινωνία. Αυτό με ενοχλεί, τίποτε άλλο. Χοντρή, ναι, αφού είμαι, τι θα με πει; Οι χοντροί άνθρωποι, επίσης, θα πρέπει να προσέχουν το ντύσιμο τους. Όχι, δεν είναι όλα για όλους.

Δεν είναι να τα «βγάζει» μια γυναίκα 30, 40, 50 χρονών και να μάθουν και τα παιδιά τους, γιατί βλέπω δεκαεξάχρονα με την κοιλιά έξω… το θέαμα είναι αντιαισθητικό. Όπως είναι αντιαισθητικό κι όταν είσαι κόκαλο. Το βλέπουμε όμορφο αυτό το σώμα;

Γιατί να λέμε ψέματα, ότι είναι ωραία όλα αυτά, τον χειροτερεύουμε τον άλλο. Αν μου πει ένας ξένος ότι έχασα κιλά, θα αναρωτηθώ, δεν μπορώ και το δούλεμα. Θέλω όλες οι ελληνικές λέξεις να υπάρχουν. Βρήκαμε και κολλάμε τη λέξη «μπούλινγκ» παντού. Μπούλινγκ «φάγαμε» κι εμείς οι ηθοποιοί, η γενιά του ’80.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share