Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου για τους «Νίκους» της: «Ο ένας μου χάρισε τη ζωή, ο άλλος μου χάρισε τη μητρότητα»

«Ένα όνομα είναι απλά μια ακόμη λέξη μέχρι να έρθει κάποιος να του δώσει νόημα…»

6 Δεκεμβρίου 2023 11:49
Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου για τους «Νίκους» της: «Ο ένας μου χάρισε τη ζωή, ο άλλος μου χάρισε τη μητρότητα»
Από Εύη Κουρίδου

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η σημερινή (6/12) για την Εριέττα Κούρκουλου, καθώς γιορτάζει τόσο ο γιος της όσο και ο πατέρας της, ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος. Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray έκανε μια ανάρτηση, αφιερωμένη στους δύο «Νίκους» της ζωής της.

«Ένα όνομα είναι απλά μια ακόμη λέξη μέχρι να έρθει κάποιος να του δώσει νόημα… να του δώσει ζωή. Το όνομα "Νικόλαος" – στην δική μου περίπτωση "Νίκος" είχε τεράστιο νόημα από την ημέρα που γεννήθηκα. Συμβόλιζε αρχικά την αγάπη, την προστασία και την εμπιστοσύνη. Αργότερα την υποστήριξη, την εξέλιξη, την ειλικρίνεια και τον θαυμασμό. Λίγο πιο μετά συμβόλιζε τον πόνο, την ανασφάλεια και το κενό και όταν πέρασε το βαθύ πένθος, άρχισε να συμβολίζει πάλι ότι και στην πολύ αρχή, ενώ το κενό παρέμεινε.

Δείτε επίσης: Άγιος Νικόλαος: Ποιος ήταν ο προστάτης των ναυτικών που γιορτάζει σήμερα (6/12) η Εκκλησία μας - Γιατί στη Δύση ταυτίζεται με τον Santa Claus

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ήρθε άλλος ένας Νίκος να μου πάρει τα μυαλά… άλλος ένας Νίκος που με στιγμάτισε. Και ξαφνικά προσέθεσε στον συμβολισμό του ονόματος. Προσέθεσε ακόμα περισσότερη αγάπη, αλλά και ταπεινότητα, ενθουσιασμό και ελπίδα.

Οι δύο Νικόλαοι της ζωής μου πάντα πρωταγωνιστές και πάντα δάσκαλοι – ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο ένας μου χάρισε την ζωή και μου έμαθε αξίες όπως η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η σκληρή δουλεία και η αγάπη δίχως όρους.

Ο άλλος μου χάρισε την μητρότητα και μου δίδαξε πρωτού ακόμα έρθει στον κόσμο την αξία της υπομονής και της επιμονής. Αργότερα, μου έδειξε την ομορφιά των παιδικών χρόνων που στην δική μου περίπτωση κλάπηκαν από μια αρρώστια και μου έδωσε την ευκαιρία να τα ξαναζήσω. Μου έμαθε ότι ακόμα και η μικρότερη λεπτομέρεια του κόσμου μας, εάν την κοιτάξουμε σωστά είναι μαγική και ότι η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας. Χρόνια Πολλά στο όνομα δυο ανθρώπων που μου έκλεψαν την καρδιά και ακόμα δεν μου την έχει επιστρέψει! Σας την χαρίζω με χαμόγελο και σας ευχαριστώ που την προσέχετε πάντα!», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share