Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: Από τις ιερατικές σπουδές στον queer ρόλο του «Τζο» στο Milky Way

Ποιος είναι ο 31χρονος ηθοποιός που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στη σειρά του Mega;

4 Δεκεμβρίου 2023 13:16
Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: Από τις ιερατικές σπουδές στον queer ρόλο του «Τζο» στο Milky Way
Από Εύη Κουρίδου

Στο τηλεοπτικό κοινό συστήθηκε φέτος ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος μέσα από τη νέα σειρά του Mega «Milky Way», όπου υποδύεται τον μαθητή «Τζο».

Ο 31χρονος ηθοποιός, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, κέρδισε τις εντυπώσεις, ενσαρκώνοντας έναν ρόλο που σίγουρα δεν είχαμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση.

Λίγα λόγια για τον ρόλο του

Ο 17χρονος Ιωσήφ θέλει να τον φωνάζουν «Τζο» και τον έστειλε η μητέρα του στο απομακρυσμένο χωριό λίγο πριν από την ενηλικίωση του, να γνωρίσει τον άξεστο αλλά κατά βάθος ευαίσθητο πατέρα του. Ο Τζο είναι ένα ανοιχτά queer gay αγόρι σε μία πολύ συντηρητική κοινωνία.

Ο περίγυρος θορυβείται από το διαφορετικό στυλ του, τα βαμμένα νύχια και την φαινομενικά προκλητική συμπεριφορά του – που όμως είναι η άμυνά του για να επιβιώσει σε ένα τόσο ξένο για εκείνον περιβάλλον.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος από τις ιερατικές σπουδές στον queer ρόλο του «Τζο» στο Milky Way

«Ο ρόλος μου θα ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Παίζω ένα ανοιχτά γκέι queer αγόρι που ζει στη σκληρή επαρχία και δεν φοβάται να είναι ο εαυτός του. Τον γκέι στην ελληνική TV τον παρουσίαζαν πάντα ως καρικατούρα. Στο Milky Way βλέπουμε έναν ολόκληρο κανονικό άνθρωπο. Μεγάλωσα κι εγώ ως γκέι αγόρι στη συντηρητική ελληνική κοινωνία και έπρεπε να βρω το θάρρος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Έχω βιώσει bullying, άσχημες συμπεριφορές.

Δείτε επίσης: Η Μπίλι Άιλις ομολόγησε ότι είναι queer: «Με ελκύουν σωματικά οι γυναίκες, δεν ήταν προφανές;» (video)

Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι πάει λάθος μ’ εμένα. Μακάρι να προκαλέσει "ηθικό πανικό" η σειρά. Είναι σημαντικό να συζητάμε για όλα ανοιχτά. Μόνο έτσι πάμε μπροστά. Η σειρά υπηρετεί την αλήθεια και την ορατότητα. Όσο περισσότερο πολύχρωμη γίνεται η τηλεόραση, τόσο περισσότερο ανοίγουν τα μάτια των ανθρώπων», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Ο νεαρός ηθοποιός είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος έχει παίξει στο θέατρο δίπλα στον Λάκη Λαζόπουλο και την Σοφία Φιλιππίδου, ενώ φέτος συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα», στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος δε σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει τα όνειρά του για μια καριέρα στην υποκριτική, αλλά και ποτέ του δεν εγκατέλειψε τον χορό, με τον οποίο ασχολείται αρκετά χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί να επιλέγει ρόλους που μπορούν να εμπεριέχουν και αυτό το κομμάτι.

«Είναι πολύ τυχαίο, γιατί αποφάσισα να μπω σε μία θεατρική ομάδα από σπόντα στο σχολείο, στο λύκειο συγκεκριμένα. Μία φίλη μου πρότεινε να μπούμε μαζί στην ομάδα. Εγώ δείλιασα στην αρχή, αλλά τελικά πήγαμε. Στη συνέχεια, αυτή έφυγε κι εγώ έμεινα μόνος μου και από τότε άρχισα να κάνω αρκετό θέατρο. Μετά το σχολείο, πέρασα στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη, όπου παρέμεινα για έναν χρόνο και μετά μπήκα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Απ’ τα 16 μου μέχρι σήμερα ασχολούμαι με την υποκριτική, ήξερα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός», έχει αποκαλύψει ο 31χρονος ηθοποιός στο OlaFaq.

Όσον αφορά την αντίδραση της οικογένειάς του στην επιθυμία του να γίνει ηθοποιός, είχε αποκαλύψει: «Στις Πανελλαδικές δήλωσα μόνο την ιερατική σχολή, όπου και πέρασα, για να μου πει η οικογένειά μου "από το να γίνεις ιερέας, ασχολήσου καλύτερα με το θέατρο". Παρόλα αυτά, μου είπαν να παρακολουθήσω κανονικά τη σχολή -χωρίς φυσικά να θέλω. Ειλικρινά, επίτηδες δήλωσα μόνο ιερατικών σπουδών, γιατί πίστευα πως δε θα το ήθελαν οι δικοί μου. Γράφτηκα για να πάρω το πάσο. Παράλληλα, γράφτηκα και σε δραματική σχολή, με την ελπίδα πως θα βρω μια δουλειά για να μπορέσω να πληρώνω τα δίδακτρα».

Η αποκάλυψη για τη σεξουαλικότητά του

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», ο ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

«Ως γκέι αγόρι με εμφανή θηλυπρέπεια -από μικρός ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και δεν το έκρυβα- υπήρχε μεγάλο θέμα, γιατί θα έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που περπατάω, που μιλάω, έπρεπε να "συμμορφωθώ", να υπάρχω με έναν τρόπο που ήταν αρεστός σε κάποιους. Όταν οι άλλοι σου λένε ότι κάνεις κάτι λάθος κι εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος… Όταν κάτι σου βγαίνει από μέσα σου φυσικά και κάποιος σου λέει είναι λάθος πρέπει να το αλλάξεις, σε μικρή ηλικία δεν καταλαβαίνεις γιατί… Όταν ήμουν μικρός θεωρούσα ότι μάλλον είμαι χαλασμένος, ότι κάτι πάει λάθος με μένα».

TAGS
 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share