Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Συγκινεί η Χάρουλα Αλεξίου: «Αχ, τα μωρά! Το να κρατήσεις στα χέρια σου μωρό και να ασχοληθείς μαζί του είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο»

«Μόλις ακούσω ότι γέννησε κάποια γνωστή μου, αμέσως κλείνω ραντεβού να πάω να το αλλάξω! Αυτή είναι η χαρά της ζωής»

29 Νοεμβρίου 2023 13:20
Συγκινεί η Χάρουλα Αλεξίου: «Αχ, τα μωρά! Το να κρατήσεις στα χέρια σου μωρό και να ασχοληθείς μαζί του είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χαρούλα Αλεξίου είχε παραχωρήσει πριν λίγο καιρό συνέντευξη στη Vogue και είχε συγκινήσει, αναφερόμενη στα μωρά, για τα οποία ανέφερε πως αν τα κρατήσεις στα χέρια και ασχοληθείς μαζί τους είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια προσωπική εξομολόγηση μίλησε για την μητρότητα και το ρόλο που έχει στη ζωή της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την αποκάλυψη που έκανε για την ταινία που συμμετείχε όταν ήταν 12 ετών δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Διάβαζα κάτι που είχατε πει σε μια συνέντευξή σας στον Θανάση Λάλα: ότι αν γεννιόσασταν σήμερα, θα θέλατε να δουλεύετε σε βρεφοκομείο και να αλλάζετε μωρά. Είναι αλήθεια;

Χ.Α.: Αχ, τα μωρά! Ρε παιδί μου, το να κρατήσεις στα χέρια σου μωρό και να ασχοληθείς μαζί του είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο! Λιώνω… Μόλις ακούσω ότι γέννησε κάποια γνωστή μου, αμέσως κλείνω ραντεβού να πάω να το αλλάξω! Θέλω μωρά κοντά μου, ζεσταίνεται το στήθος μου. Καλά, αν καθίσω σε κανένα καφέ και δω κοπέλα να έρχεται με το μωρό της, φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ όπως κοιτάζω. Αυτή είναι η χαρά της ζωής.

Χάρουλα Αλεξίου
Χάρουλα Αλεξίου

Υπήρχε πάντα μέσα σας αυτό το συναίσθημα;

Χ.Α.: Ναι, ναι, πάντα.

Τι σκεφτόσασταν για τη μητρότητα πριν γίνετε μητέρα;

Χ.Α.: Κοίταξε, όταν έχεις μια πολύ έντονη μητέρα, όπως η δική μου, που ήταν ένας δυναμικός και ταυτόχρονα συναισθηματικός άνθρωπος, θέλεις κι εσύ να γίνεις έτσι. Θέλεις να πάρεις αυτόν τον ρόλο στη ζωή.

Σε ποια φάση της ζωής σας αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε μητέρα;

Χ.Α.: Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Είναι, ίσως, η στιγμή που σε ακούει ο Θεός. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει ότι τότε το αποφάσισα και έγινε. Δεν μπαίνεις σ’ ένα αυτοκίνητο και φεύγεις. Κάποια στιγμή ένιωσα πάρα πολύ έτοιμη και μου συνέβη.

Πιστεύω ότι ο γιος μου με άκουσε και ήρθε. Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου.

Ακόμη και το ότι δεν ήρθε σε μια ηλικία που μπορεί να μην ήμουν έτοιμη, είναι μέρος του θαύματος. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς. Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα.

Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share