Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Πήρε θέση ο Γιάννης Μπέζος για την Πρωτοψάλτη: «Το θεωρώ υπερβολή από την πλευρά της»

«Αν δούμε τον “χοντρό και τον λιγνό”, πώς θα το ονομάσουμε;»

28 Νοεμβρίου 2023 16:40
Πήρε θέση ο Γιάννης Μπέζος για την Πρωτοψάλτη: «Το θεωρώ υπερβολή από την πλευρά της»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» και πήρε θέση για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, αναφέροντας πως θεωρεί υπερβολή από την πλευρά της να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού «Άδωνις».

Παράλληλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, τους ομοφυλόφιλους και την πολιτική ορθότητα.

«Η ευαισθησία των ανδρών σίγουρα υπάρχει, αλλά είναι καλά κρυμμένη. Αυτό οφείλεται στα στερεότυπα. Έχουμε μάθει να ζούμε με πέντε τρόπους ενώ υπάρχουν χίλιοι. Η φύση πάντα υπερέχει και γι’ αυτό δημιουργεί αυτά τα προβλήματα… Νιώθουμε ενοχές γιατί χαιρόμαστε, νιώθουμε υπόλογοι. Φοβόμαστε τι θα γράψει και τι θα πει ο καθένας. Όλα αυτά είναι γελοία. Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι, “δε φοβόμαστε, έχουμε αυτοπεποίθηση και μαθαίνουμε γράμματα”. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το τι γράφεται στο διαδίκτυο» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε το «φαινόμενο» – όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν – Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας,

«Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο. Είναι ένα κλισέ και αυτό. Αποφάσισαν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό συνέβη διότι δεν εμπιστεύτηκαν το παλαιότερο. Δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη, και έναν άλλο θα τον ψηφίζανε, και μια γυναίκα θα την ψηφίζανε.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι φέρθηκαν επιπόλαια, ακόμα και αυτό είναι μια πολιτική θέση. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Οι άνθρωποι κουράστηκαν με έναν τρόπο, δεν εμπιστεύονται το παλαιό… Δε με ενδιαφέρει το πως συμπεριφέρεται γενικότερα, με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του θέσεις…

Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη, έπρεπε να συμβαίνει έτσι κι αλλιώς. Αν θέλουμε να είμαστε μια γνήσια δημοκρατική χώρα το 2023, αυτά θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί εδώ και χρόνια. Σε αυτό φταίει και η επίσημη πολιτική που πολλές φορές παριστάνει την πολύ προοδευτική, και φταίει και το κομμάτι το πιο συντηρητικό που δεν εννοεί να καταλάβει ότι τα πράγματα προχωράνε και δε μπορούν να λειτουργούν με συνθήκες του 50. Δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να συμβεί».

«Την πολιτική ορθότητα ή την έχεις ή όχι, ούτε το βγάζεις σαν σημαία, ούτε το υπογράφεις. Δεν έχει σημασία το τι λες αλλά τι εννοείς όταν λες κάτι. Η πολιτική ορθότητα δεν έχει θέση στην Τέχνη. Η Τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη… Δεν εννοώ κάποιος να βρίζει μέσα από την Τέχνη. Υπάρχει μια υπερβολή από την άλλη πλευρά και θα πρέπει κάποια στιγμή αυτά κάπως να ισορροπήσουν. Το θέμα είναι να σεβόμαστε τον άλλον επί της ουσίας και όχι μόνο με τις λέξεις.

Αν δούμε τον “χοντρό και τον λιγνό”, πώς θα το ονομάσουμε; Το θεωρώ υπερβολή από την πλευρά της Άλκηστης. Δε το έκανε με κακία… Αυτολογοκρινόμαστε. Η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ συντηρητική και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν πολλές κωμωδίες. Η κωμωδία θέλει πολύ μεγάλη ελευθερία. Όταν γράφεις κωμωδία πρέπει να είσαι πολύ απενοχοποιημένος και τολμηρός, δε γίνεται να γράφεις με τη σκέψη μη τυχόν και ενοχληθεί κάποιος» είπε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Μπέζος.

«Σωστά με λένε αυστηρό. Είμαι αυστηρός. Σε όλα και πάνω από όλα στον εαυτό μου. Είμαι απαιτητικός σε ό,τι αφορά τη δουλειά. Πάνω από όλα με αφορούν οι θεατές…» κατέληξε ο ηθοποιός.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share