Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Εριέττα Κούρκουλου: «Από τύχη έχω ένα μωρό που κοιμίζω το βράδυ. Αισθάνομαι αδύναμη και ανήμπορη...» - Το οργισμένο μήνυμα και η αποχή απ' τα social media

«Γνωρίζω πολύ καλά την τύχη μου...»

28 Νοεμβρίου 2023 08:22
Εριέττα Κούρκουλου: «Από τύχη έχω ένα μωρό που κοιμίζω το βράδυ. Αισθάνομαι αδύναμη και ανήμπορη...» - Το οργισμένο μήνυμα και η αποχή απ' τα social media
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πριν από καιρό η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε πως θα απέχει από τα social media, καθώς δεν άντεχε να βλέπει τις εικόνες του πολέμου στην Παλαιστίνη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 27/11, μέσω ενός βίντεο στο Instagram αποκάλυψε πως εκείνη και κάποιοι συνεργάτες της προσπάθησαν να συγκεντρώσουν οργανώσεις και αξιόπιστους φορείς ώστε να προσφέρουν βοήθεια στην εμπόλεμη ζώνη. Ενώ, σούσουρο προκλήθηκε με το άνοιγμα της ιδιόχειρης διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου, καθώς η Εριέττα Κούρκουλου είναι μία από τους κληρονόμους της.

«Από τύχη έχω ένα μωρό που κοιμίζω το βράδυ. Αισθάνομαι αδύναμη και ανήμπορη...»

«Όσοι με ακολουθείτε και με παρακολουθείτε γνωρίζετε ότι έχω επιλέξει τον τελευταίο καιρό να απέχω από το Instagram. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι οι εικόνες φρίκης που κατακλύζουν το προφίλ μου καθημερινά από την Παλαιστίνη. Εικόνες παιδιών σαν τον Νίκο μου, που υποφέρουν, που πεθαίνουν αβοήθητα, που κλαίνε στη φρίκη και στον φόβο χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτα και χωρίς να τους υπερασπίζεται κανένας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες για ακόμη μία φορά είναι μια απογοήτευση, το συμφέρον έχει κυριαρχήσει απέναντι στις ζωές αθώων παιδιών. Κι αυτό είναι κάτι που όταν έχεις ο ίδιος παιδιά, δεν το χωρά ο νους σου. Γνωρίζω πολύ καλά την τύχη μου. Γνωρίζω ότι από τύχη αυτή τη στιγμή έχω ένα πανέμορφο μωρό το οποίο μπορώ να κοιμίζω το βράδυ γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλές. Γνωρίζω ότι έχω τη δύναμη να το προστατεύσω, αν αύριο έρθει μια δυσκολία.

Οι γονείς στην Παλαιστίνη, αυτοί που ζουν ακόμη δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Έχουμε κάνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τον τελευταίο καιρό με όλες μου τις οργανώσεις. έχω πάει πολλές φορές να τα μοιραστώ. Δε μου βγαίνει. Και δεν μου βγαίνει γιατί όταν συμβαίνουν, αυτά που συμβαίνουν, είναι όλα ανούσια. Ό,τι κάνουμε, δεν είναι επίκαιρο, δεν έχει σημασία. Προφανώς και έχουν σημασία, αλλά μπροστά στην καταστροφή και τον πόνο αυτών των παιδιών, δεν αισθάνομαι καλά.

Αυτό που με έχει πειράξει περισσότερο είναι ότι δεν ξέρω και δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Είμαστε πολύ μακριά από τη Γάζα και η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο λόγος που αποφάσισα να ανεβάσω σήμερα αυτό το video είναι για να επικοινωνήσω, ότι δουλεύουμε με την ομάδα μου για να βρούμε κάποιους αξιόπιστους οργανισμούς και κάποιους καλούς τρόπους να βοηθήσει όποιος θέλει αυτά τα παιδιά και τους ανθρώπους στη Γάζα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να τελειώσει αυτό το μαρτύριο γρήγορα και να μην τελειώσει με τον αφανισμό αυτών των αθώων ανθρώπων», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share