Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η μητέρα μου ήταν συνδικαλίστρια χρόνια και ήμουν πάντα μέσα στις πορείες - Είναι στο DNA μου»

«Από το Λύκειο τσακωνόμουν με τους Χρυσαυγίτες, μου γράφανε με σπρέι κάτω από το σπίτι μου και απειλές»

22 Νοεμβρίου 2023 19:02
Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η μητέρα μου ήταν συνδικαλίστρια χρόνια και ήμουν πάντα μέσα στις πορείες - Είναι στο DNA μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κατερίνα Παπουτσάκη παραχώρησε συνέντευξη στην «Αυγή» και αποκάλυψε πως είχε δύο πολιτικοποιημένους γονείς, ενώ η μητέρα της ήταν συνδικαλίστρια χρόνια και η ηθοποιός ήταν πάντα μέσα στις πορείες. «Είναι στο DNA μου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Με την ευκαιρία, αυτός ήταν ο σύντροφός της πριν παντρευτεί.

Για τη δική σας γενιά λένε ότι δεν πολυμιλήσατε όταν έπρεπε. Υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες να έχεις μιλήσει και σώπασες;

Αλήθεια είναι, δεν πολυμιλήσαμε ως γενιά. Εγώ μπορεί να μην μίλησα δημόσια σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ιδιωτικά μίλησα και έθεσα τα όριά μου. Μπορεί καθυστερημένα και έχοντας πρώτα επιτρέψει να καταπατήσουν τα όριά μου. Αλλά μίλησα. Πάτησα πόδι εκεί που χρειαζόταν να με προστατεύσω. Ίσως έπρεπε λίγο νωρίτερα. Τώρα έχω καλύτερα αντανακλαστικά.

Στα social media παίρνεις θέση. Με τέτοια δημοσιότητα το σκέφτεσαι ή βγαίνει αυθόρμητα;

Καθόλου δεν το σκέφτομαι και δεν με νοιάζει. Έχω μεγαλώσει σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον, με δυο γονείς βαθιά πολιτικοποιημένους. Η μητέρα μου ήταν συνδικαλίστρια χρόνια και ήμουν πάντα μέσα στις πορείες. Είναι στο DNA μου. Από το Λύκειο τσακωνόμουν με τους χρυσαυγίτες, μου γράφανε με σπρέι κάτω από το σπίτι μου και απειλές. Αλλά αυτή είμαι. Μιλάω και εκφράζομαι, λέω αυτά που είμαι και νιώθω.

Κατερίνα Παπουτσάκη
Κατερίνα Παπουτσάκη

Απωθημένα επαγγελματικά ή προσωπικά έχεις;

Έχω όνειρα, όχι απωθημένα. Επί του προσωπικού χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για ταξίδια. Θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο. Επαγγελματικά, έχω απλώς την ανάγκη και την επιθυμία το επόμενο πράγμα που κάνω κάθε φορά να δικαιώνει το προηγούμενο. Να υπάρχει μια συνοχή στο κεφάλι μου. Δεν θα μου πει κανένας πώς θα γίνει αυτό. Εγώ απλώς χρειάζομαι να βγάζει κάποιο νόημα στη δική μου αφήγηση.

Θα διαβάσεις τις κριτικές που θα γραφτούν για την παράσταση;

Ναι, αναπόφευκτα. Αλλά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Θα προσπαθήσω να μην ταυτιστώ.

Έχεις διαβάσει ποτέ κάτι για σένα που να σε έχει διαλύσει;

Ναι. Κυρίως με τα προσωπικά μου. Με τη δουλειά μόνο σε μια δύσκολη περίοδο πίσω στο παρελθόν - αλλά ανήκει όντως στο παρελθόν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share