Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ζωή Ασουμανάκη: Η μελαχρινή καλλονή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «Miss International 2023» - Η αλωπεκία και το μπούλινγκ για τα παραπάνω κιλά

«Στο σχολείο πέρασα δύσκολα - Με έλεγαν χοντρή και άσχημη»

30 Οκτωβρίου 2023 10:38
Ζωή Ασουμανάκη: Η μελαχρινή καλλονή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «Miss International 2023» - Η αλωπεκία και το μπούλινγκ για τα παραπάνω κιλά
Από Ανθή Κουρεντζή

Η Μις Ελλάς 2022 Ζωή Ασουμανάκη εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό «Miss International 2023», κατακτώντας μία θέση στην κορυφαία 15άδα κι εκπροσωπώντας στην κατάταξη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με την ευκαιρία, δείτε την εξομολόγηση της Καίτης Γκραμμά.

Στις 26 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο «National Yoyogi Gymnasium 2» του Τόκιο παρέλασαν εβδομήντα καλλονές απ’ όλο τον κόσμο με παραδοσιακές στολές κι εκπληκτικές τουαλέτες χαρίζοντας ένα πολυπολιτισμικό θέαμα, όχι μόνο στους παρόντες, αλλά και στους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν live το event μέσα από την πλατφόρμα του ΥouΤube.

Η μελαχρινή καλλονή μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα ON time για τη μεγάλη επιτυχία της: «Ήμουν η μόνη από ευρωπαϊκή χώρα, η οποία κατάφερε να περάσει στις δεκαπέντε φιναλίστ. Είμαι πολύ χαρούμενη που ακούστηκε η Ελλάδα έπειτα από τόσα χρόνια. Έκανα ένα τόσο μακρινό ταξίδι και πήγα μόνη μου, ενώ όλες οι υπόλοιπες κοπέλες είχαν τις οικογένειές τους. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου είναι υπερήφανοι για μένα».

Η Ζωή Ασουμανάκη τον άλλο μήνα θα γίνει 22 χρόνων. «Είμαι φοιτήτρια Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης. Μένω στην Κρήτη και στο διαγωνισμό έκανα τρεις εμφανίσεις: η μία ήταν με μαγιό, που δεν έγινε live, η άλλη ήταν με το βραδινό φόρεμα και η τρίτη ήταν με θέμα το national costume. Εγώ επέλεξα να εμφανιστώ με την παραδοσιακή κρητική σφακιανή φορεσιά, είναι χειροποίητη και ράφτηκε αποκλειστικά για μένα» εξομολογήθηκε.

Ζωή Ασουμανάκη: Η μελαχρινή καλλονή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «Miss International 2023» - Η αλωπεκία και το μπούλινγκ για τα παραπάνω κιλά

«Πέρασα δύσκολα»

Η Ζωή Ασουμανάκη μίλησε και για το bullying που έχει δεχτεί στο σχολείο στο παρελθόν. «Έχω αλλάξει τρία σχολεία, διότι οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και αλλάξαμε πόλη με τη μητέρα μου. Στο σχολείο πέρασα δύσκολα, γιατί δεχόμουν αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή μου, συγκεκριμένα για τα κιλά! Ήμουν παραπάνω από το φυσιολογικό και μου λέγανε “είσαι χοντρή, είσαι άσχημη”. Είχε πέσει η αυτοπεποίθησή μου και δεν ένιωθα καλά. Δεν με έκαναν παρέα. Είχαν ήδη τις παρέες τους και ζορίστηκα να κάνω φιλίες» ανέφερε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σήμερα επισκέπτεται ψυχολόγο: «Ήμουν πιεσμένη και απέκτησα ένα αυτοάνοσο. Ήμουν είκοσι χρόνων. Είχα γυροειδή αλωπεκία. Μου έπεφταν τα μαλλιά, έκανα κενά στο κεφάλι. Έκανα ενέσεις με κορτιζόνη για να μου ξαναβγούν τα μαλλιά. Για να ξαναβγούν πέρασαν δύο χρόνια. Έβγαζα μαλλιά και μου ξανάπεφταν. Τώρα, έχει περάσει ένα δίμηνο που έχω κανονικά μαλλιά στο κεφάλι μου. Από την Κρήτη βρέθηκα στην Αθήνα και μετά για σπουδές ξανά στην Κρήτη. Είχα αγχωθεί, γιατί δεν ήξερα αν θα έχω παρέες».

Έκλεψε τις εντυπώσεις

Η Ζωή Ασουμανάκη με την παραδοσιακή κρητική στολή ζωντάνεψε για λίγα λεπτά στη σκηνή του διαγωνισμού την ιστορία της Κρήτης και των περήφανων γυναικών της, φορώντας τη σφακιανή φορεσιά. Στο γιλέκο και στη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια του Κρητικού Αργαστηρίου, Εύα Βαμβουκά, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση των Κρητών από τη φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων.

Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η Μις Βενεζουέλα, Α’ Αναπληρωματική η Μις Κολομβία, Β’ Αναπληρωματική η Μις Περού και Γ’ Αναπληρωματική η Μις Φιλιππίνες. Τη στέψη έκανε η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Μις Γερμανία, Jasmin Selberg. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζωή Ασουμανάκη ξεκίνησε από το θεσμό των Κρητικών Καλλιστείων με τον τίτλο Μις Κρήτη 2021.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share