Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Ελένη Πετρουλάκη: «Είναι ταμπού για πολλές γυναίκες το θέμα της εμμηνόπαυσης» (video)

«Σημαντικό είναι να καταλάβουν ότι η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή»

24 Οκτωβρίου 2023 17:21
Ελένη Πετρουλάκη: «Είναι ταμπού για πολλές γυναίκες το θέμα της εμμηνόπαυσης» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και στη δημοσιογράφο, Φωτεινή Λασπά για την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και τις ανασφάλειες που μπορεί να έχει η σύγχρονη γυναίκα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόσφατη τοποθέτησή της για την εμμηνόπαυση.

Για τη συμβουλή που δίνει η ίδια στις κόρες της, η Ελένη Πετρουλάκη απάντησε: «Σημαντικό είναι να καταλάβουν ότι η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και αυτό που αισθανόμαστε σαν ελάττωμα, να το βελτιώσουμε και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, σε ό,τι ηλικία και να βρισκόμαστε».

Για τη σχέση της με τη ζυγαριά: «Δεν έχω καμία σχέση με την ζυγαριά μου. Ο καλύτερος μετρητής είναι το πιο στενό μου τζιν. Όλοι έχουμε ανασφάλειες, αλλά το θέμα είναι να τις αντιληφθούμε και να “δουλέψουμε” πάνω σε αυτές», είπε η Ελένη Πετρουλάκη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της εμμηνόπαυσης: «Είναι ταμπού ακόμα για πολλές γυναίκες το θέμα της εμμηνόπαυσης. Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης μια γυναίκα αν δεν κάνει κάτι, 10 κιλά θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς. Και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Πρέπει να απευθύνουμε σε ειδικό να μας φτιάξει το πλάνο διατροφής που μας ταιριάζει και παράλληλα χρειάζεται και ένα ειδικό πρόγραμμα άσκησης. Η γυναίκα όταν αρχίζει η κλιμακτήριος και μπαίνει στην εμμηνόπαυση, δε μπορεί να κάνει έντονη άσκηση. Μπορεί να κάνει σε καθημερινή βάση, το πολύ μισή ώρα με 40 λεπτά. Όχι παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Πετρουλάκη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share