Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συγκινεί η Τιτίκα Σταστινοπούλου: «Έκανα αφαίρεση του ενός μαστού, ακόμα παίρνω φάρμακα...»

«Δεν φοβήθηκα τον θάνατο. Όταν είναι να φύγεις, θα φύγεις. Ούτε τρομοκρατήθηκα. Είπα μέσα μου θα το πολεμήσω!»

24 Οκτωβρίου 2023 09:21
Συγκινεί η Τιτίκα Σταστινοπούλου: «Έκανα αφαίρεση του ενός μαστού, ακόμα παίρνω φάρμακα...»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνέντευξη στην εφημερίδα On Time παραχώρησε η Τιτίκα Στασινοπούλου και συγκίνησε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αποκαλύπτοντας πως έκανε αφαίρεση ενός μαστού και ακόμα παίρνει φάρμακα. Με την ευκαιρία, δείτε τι δήλωσε για Αλέξη Γεωργούλη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Σε όλη σας τη ζωή υπήρξατε μαχήτρια. Αυτό φάνηκε και στον καρκίνο που περάσατε και τον πολεμήσατε με νύχια και με δόντια.

Αυτό είναι αλήθεια. Έκανα αφαίρεση του ενός μαστού.

Πώς το εντοπίσατε και ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα όταν σας το είπε ο γιατρός σας; Τρόμος, φόβος ότι θα πεθάνετε;

Από μία τυχαία εξέταση το βρήκαμε. Πώς ένιωσα; Είπα: «Τιτίκα, τράβηξες λαχνό!». Το πολέμησα και το πολεμάω γιατί ακόμα παίρνω φάρμακα. Όχι, δεν φοβήθηκα τον θάνατο. Όταν είναι να φύγεις, θα φύγεις. Ούτε τρομοκρατήθηκα. Είπα μέσα μου «θα το πολεμήσω!».

Τιτίκα Σταστινοπούλου
Τιτίκα Σταστινοπούλου © EUROKINISSI

Πόσο δύσκολος ήταν όλος αυτός ο αγώνας που κάνατε;

Πολύ δύσκολος αλλά δεν εγκατέλειψα τα όπλα. Πέρασα όλα τα στάδια, εξασθενούσα, είδα τα μαλλιά μου να πέφτουν από τις χημειοθεραπείες. Αλλά το πάλευα. Θυμάμαι, έκανα χημειοθεραπείες και ερχόμουν και σκηνοθετούσα μία παράσταση. Το μήνυμά μου είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε στο αρνητικό να κυριαρχήσει στη ζωή μας. Η ζωή είναι δική μας. Μας ανήκει.

"Τσακίζει καρδιές" η Τιτίκα Στασινοπούλου: «Έχω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ προστάτη μου και μέσα από την πίστη μου αντλώ δύναμη» - Η συγκινητική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκινo

Καρδιές είχε "τσακίσει" η Τιτίκα Στασινοπούλου όταν είχε μιλήσει στο περιοδικό «Λοιπόν» και στον Ανδρέα Θεοδώρου, όπου μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στην προσωπική της μάχη με τον καρκίνο.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ εξομολογήθηκε και όσα την κράτησαν δυνατή κατά τη διάρκεια της θεραπείας της. Η καταξιωμένη ηθοποιός επιθυμεί να μοιραστεί την ιστορία της με το κοινό και να εμπνεύσει όσους αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες. Παράλληλα, συγκινεί η μητέρα της 19χρονης Ραφαέλας Πιτσίκαλη από τα Χανιά που δίνει αγώνα ζωής κατά του καρκίνου εδώ και τρία χρόνια.

Έχετε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που δώσατε όταν διαγνωστήκατε με καρκίνο στο στήθος, δίνοντας κουράγιο σε πολλές γυναίκες.

Αλίμονο. Δεν πρέπει να παραιτούμαστε αλλά στωικά να προχωράμε στις συμβουλές που μας δίνουν οι γιατροί.

Ήταν σοκ για εσάς;

Το ότι έμεινα με ένα στήθος; Όχι, γιατί εξαρτάται τι βάρος δίνει ο καθένας μας σε αυτό που φεύγει. Ακόμη και όταν είδα τον εαυτό μου χωρίς μαλλιά έβαλα περούκα. Δεν με πήρε ποτέ το παράπονο. Το γιατί σε μένα είναι πάρα πολύ εγωιστικό. Είχα ανέκαθεν μια εσωτερική σιγουριά ότι δεν θα πάθω χειρότερα. Έκανα αρκετές χημειοθεραπείες και ακόμη παίρνω τα φάρμακά μου.

Φοβάστε μήπως ο καρκίνος επιστρέψει;

Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αλίμονο αν ζούσα έτσι.

Είχατε κάποιον φύλακα-άγγελο όταν πολεμούσατε τον καρκίνο;

Έχω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ προστάτη μου και μέσα από την πίστη μου αντλώ δύναμη.

Γιατί έχετε προστάτη τον συγκεκριμένο Άγιο;

Εκείνος μου μίλησε πήγαινα και τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στη Σύμη για να τον επισκεφθώ. Τώρα έχω καιρό να πάω, αλλά έχω πάντα την εικόνα Του πάνω μου. Και αν νιώθω ότι στριμώχνομαι πολύ του λέω «Μεγαλόχαρέ, τι θα κάνεις; Θα ρίξεις καμιά ματιά από εδώ;».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share