Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Όσο και να με τυραννάς εγώ θα σε χορεύω...» - Η μαντινάδα "γροθιά" της Ραφαέλλας Πιτσικάλη για τον καρκίνο (Video)

Η γενναία Ραφέλλα προσεύχεται να καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο για τρίτη και τελευταία φορά

7 Οκτωβρίου 2023 13:03
«Όσο και να με τυραννάς εγώ θα σε χορεύω...» - Η μαντινάδα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία 3 έτη. Η πρώτη διάγνωση έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Από τότε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες. Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψη της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

«Όσο και να με τυραννάς εγώ θα σε χορεύω...»

Από εκεί, η γενναία Ραφέλλα, μέσα από μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό, προσεύχεται να καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο για τρίτη και τελευταία φορά.

«Μπόρα είναι θα περάσει και θα βγει το ουράνιο τόξο» - Συγκινεί η Ραφαέλλα Πιτσικάλη για την μάχη της που δίνει με τον καρκίνο (Video)

Με μεγάλη δύναμη και γεμάτη αισιοδοξία συνεχίζει η Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη τον αγώνα που δίνει για να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της MD Anderson στο Χιούστον των ΗΠΑ. Η ίδια κατά καιρούς ενημερώνει μέσω των κοινωνικών δικτύων τους διαδικτυακούς της φίλους, για την καθημερινότητά της και την πορεία της υγείας της.

Με νέα ανάρτηση που έκανε στο TikTok εξήγησε πως με την άφιξή της στην Αμερική και μετά τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν, οι γιατροί εντόπισαν όγκους και σε άλλα σημεία του σώματός της . Επίσης, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης είχε αποκαλύψει πως είχε περάσει καρκίνο στο παχύ έντερο με μετάσταση στον πνεύμονα και είχε συγκινήσει με τη μάχη που έδωσε.

«Μπόρα είναι θα περάσει και θα βγει το ουράνιο τόξο»

«Δεν πειράζει… Εστιάζουμε στα θετικά και συνεχίζουμε έτσι… Γιατί όπως λέω, μπόρα είναι θα περάσει και θα βγει το ουράνιο τόξο…», λέει στους διαδικτυακούς της φίλους και συγκινεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share