Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινεί η Τένια Μακρή για τον καρκίνο: «Είναι το παράσημό μου στη ζωή...»

«Ο Θεός μαζί μου! Ο καρκίνος είναι μια πολύ μοναχική ασθένεια»

1 Οκτωβρίου 2023 14:15
Συγκινεί η Τένια Μακρή για τον καρκίνο: «Είναι το παράσημό μου στη ζωή...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τένια Μακρή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μίλησε για την περιπέτεια υγείας που είχε με τον καρκίνο και συγκίνησε αναφέροντας ότι τα σημάδια της ασθένειας είναι παράσημό της στη ζωή.

«Πέρασαν 12 χρόνια από τότε. Ο Θεός μαζί μου! Ο καρκίνος είναι μια πολύ μοναχική ασθένεια. Η κατασπατάληση της ενέργειας δεν βοηθάει καθόλου. Σου δίνει την ευκαιρία να μείνεις με τον εαυτό σου, να δεις τι είναι εκείνο που συμβαίνει, γιατί έχει ψυχολογικά υπόβαθρα. Έπρεπε να καταλάβω τι είναι εκείνο που έχει συμβεί σε εμένα, κι αν δεν έκανα σιωπή, δεν θα μπορούσα να μπω μέσα στη δική μου αυτοθεραπεία. Θεραπεία δεν είναι να θεραπεύσω τον καρκίνο, αλλά να θεραπεύσω την ψυχή μου. Ανακάλυψα πολλά πράγματα μέσα από μένα με αυτό το γεγονός. Την ασθένειά μου την ήξερε η κόρη μου, τα αδέλφια, οι γιατροί μου, κανένας άλλος». Παράλληλα, καθηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη για την "μάχη" της με τον καρκίνο, ενώ έκανε αποκαλύψεις και για την διαθήκη της μιλώντας στο «Πρωινό» και στον Γιώργο Λιάγκα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή της εικόνας της λέγοντας:

«Που έχασα τα μαλλιά μου; Δεν άλλαξε η εικόνα μου. Ήξερα ότι ήταν παροδική. Έχω το στήθος μου. Δεν το έχω χάσει. Αυτό είναι και το παράσημό μου στη ζωή. Αν, αυτήν τη στιγμή, έχω το πρόθεμα, είναι για λόγους αισθητικής, όταν ντύνομαι. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να το έχω. Γι’ αυτό δεν έχω κάνει αποκατάσταση. Δεν το θεωρώ απαραίτητο. Γιατί να κρύψω αυτά τα σημάδια»;

Σε άλλο σημείο εξήγησε γιατί δεν έκανε αποκατάσταση του στήθους της:

«Όχι, δεν το είχα ανάγκη. Ένιωσα ότι έχω ένα παράσημο, το οποίο βρίσκεται στο σημείο της καρδιάς μου και μου θυμίζει ότι επιβίωσα, ότι είμαι σε καλό δρόμο, ότι πρέπει να αγαπάω τον εαυτό μου και να τον φροντίζω. Δεν με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος και δεν έχω κάνει αποκατάσταση. Για εμένα το στήθος μου υπάρχει. Οπότε δεν με απασχόλησε ειλικρινά καθόλου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share