Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Ραγίζει» καρδιές ο Χρήστος Μάστορας: «Είχα ένα είδος λευχαιμίας - Ήλπιζαν μόνο σε κάποιο θαύμα»

Το άγνωστο πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του

27 Σεπτεμβρίου 2023 12:30
«Ραγίζει» καρδιές ο Χρήστος Μάστορας: «Είχα ένα είδος λευχαιμίας - Ήλπιζαν μόνο σε κάποιο θαύμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Χρήστος Μάστορας στο παρελθόν είχε μιλήσει για το άγνωστο πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει μικρός και είχε «ραγίσει» καρδιές. Ο ίδιος είχε ένα είδος λευχαιμίας και οι γιατροί ήλπιζαν μόνο σε κάποιο θαύμα.

Ο Χρήστος Μάστορας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Φανή Πλατσατούρα, για το Down Town, εξομολογείται: «Είμαι περήφανος Έλληνας Βορειοηπειρώτης». Με την ευκαιρία, αυτή είναι η ρομαντική ανάρτηση με την Γαρυφαλλιά Καληφώνη από τις διακοπές τους στην Μήλο.

«Κατάγομαι από μία ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Η καταγωγή μου, συγκεκριμένα, είναι από το Βοδίνο Δρόπολης. Είναι ένα χωριό της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, ακριβώς πάνω στα σύνορα. Έζησα εκεί μέχρι τα 3,5 χρόνια μου, που πέρασα μάλιστα μια σοβαρή παιδική ασθένεια και μετά ήρθαμε οικογενειακώς στην Αθήνα.

Αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα με τα λευκά και τα ερυθρά μου αιμοσφαίρια. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι. Βασικά, όταν ήμουν δύο ετών, ανακαλύψαμε ότι δεν είχα καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια. Άρχισαν να μου κάνουν μεταγγίσεις αίματος, είχα ένα είδος λευχαιμίας. Γύρισαν λοιπόν οι γιατροί και είπαν στους γονείς μου «Το παιδί είναι ξεγραμμένο. Ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα».

Χρήστος Μάστορας
Χρήστος Μάστορας

Εκείνα τα χρόνια ζούσε σε ένα διπλανό χωριό από το δικό μας ένας genius και λίγο παλαβός γιατρός, ο Αχιλλέας. Ήταν πολύ γνωστός στους κατοίκους εκεί γιατί θεράπευε διάφορες ασθένειες. Ο πατέρας μου έψαξε να τον βρει και να ζητήσει τη βοήθειά του. Να φανταστείς, κοιμήθηκε δύο μέρες σε αχυρώνα μέχρι να καταφέρει να τον εντοπίσει.

Ο Αχιλλέας, λοιπόν, είδε τις εξετάσεις μου, έδωσε στους γονείς μου να πίνω κρυφά μέσα στο νοσοκομείο ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που έφτιαξε ο ίδιος και κάπως έτσι έγινε το θαύμα. Σε λίγες μόλις εβδομάδες κοκκίνησε ξανά το πρόσωπό μου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για θαύμα. Οι ίδιοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν τους είπαμε βέβαια ποτέ γι’ αυτά τα βότανα που έπαιρνα κρυφά. Όταν πια έγινα τελείως καλά, ήρθαμε στην Αθήνα. Ήταν τη δεκαετία του ’90».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share