Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

«Λύγισαν» Σίσσυ Χρηστίδου και Ελένη Μενεγάκη: Η εξομολόγηση για τον θάνατο της μητέρας της και η on air συγκίνηση (video)

«Άνοιξε» για πρώτη φορά την ψυχή της η παρουσιάστρια και μίλησε για όλα στην Ελένη Μενεγάκη

22 Σεπτεμβρίου 2023 16:22
«Λύγισαν» Σίσσυ Χρηστίδου και Ελένη Μενεγάκη: Η εξομολόγηση για τον θάνατο της μητέρας της και η on air συγκίνηση  (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Σε μία από τις σπάνιες φορές που δίνει συνέντευξη, η Σίσσυ Χρηστίδου επέλεξε την Ελένη Μενεγάκη για να ανοίξει την καρδιά της και να μιλήσει για όλα αυτά που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια, τόσο με τον θάνατο της μητέρας της, όσο και με το διαζύγιό της, την προσωπική της ζωή και τους γιους της.

Με την ευκαιρία, δείτε την ανάρτηση «κόλαφο» της Σίσσυς Χρηστίδου για τον Θοδωρή Μαραντίνη.

Η παρουσιάστρια δεν θέλησε να κρύψει τίποτα, μίλησε χωρίς φόβο για τα πάντα και όλα όσα τη ρώτησε η Ελένη Μενεγάκη, ενώ στο τέλος οι δυο τους συγκινήθηκαν, όταν η Σίσσυ περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τη μητέρα της στο νοσοκομεία, όπου ήταν εκεί όταν άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Σίσσυ Χρηστίδου αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή, ένα κομμάτι το οποίο ακόμα δεν είναι έτοιμη να αγγίξει, καθώς όπως είπε, είναι ιδιαίτερα απαιτητική, λόγω των γονιών της, οι οποίοι ήταν αχώριστοι μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν είχαν τσακωθεί ποτέ.

Το διαζύγιο

Για τον λόγο που δεν μιλούσε τόσο καιρό σχετικά με τα όσα συνέβαιναν γύρω από το διαζύγιό της με τον Θοδωρή Μαραντίνη, ρώτησε η Ελένη Μενεγάκη, με τη Σίσσυ Χρηστίδου να απαντά: «Η ψυχή μου το ξέρει. Πήρα μια απόφαση που θεωρώ ότι δεν θέλει ιδιαίτερη γενναιότητα, αλλά ενσυναίσθηση και δύναμη. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει εδώ και καιρό. Η ασθένεια της μητέρας μου, που αυτό είναι το πιο σκληρό πράγμα που μου έχει συμβεί, με βοήθησε να αντιμετωπίσω όλα τα υπόλοιπα σαν να ήταν λιγότερα βαριά απ’ ότι θα τα αντιμετώπιζα αν δεν υπήρχε αυτό.

Με βοήθησε σε αυτό το κομμάτι και έγινα πολύ πιο διεκπεραιωτικη. Δεν έκανα αυτά που θα έπρεπε να κάνω και αφοσιώθηκα στη μαμά μου. Ήμουν τη μισή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και την άλλη μισή εδώ, έψαχνα γιατρούς… Όλα αυτά στη ζωή μου συνέβαιναν παράλληλα με τη δουλειά μου».

«Όταν έφυγε η μαμά, άλλαξε αυτό. Αυτή η αλλαγή έγραψε γιατί έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη ζωή μου. Εγώ το ήξερα ότι θα γίνει αλλά για κάποιον που δεν ξέρει τη ζωή μου, μπορεί να του φαίνονται ξαφνικές οι αντιδράσεις μου και ότι δεν τα έχω ζυγίσει καλά. Τα έχω ζυγίσει όλα πάρα πολύ καλά κι έχω κάνει πολλή υπομονή.

Δεν είμαι καθόλου παρορμητικός άνθρωπος. Η υπομονή είναι το βασικό μου χαρακτηριστικό. Είναι να γίνει αυτό το κλίκ, όταν γίνει μετά δεν υπάρχει γυρισμός».

«Το χειρίστηκα σαν μητέρα και μόνο. Στο δικό μου μυαλό θεωρούσα ότι είναι όλα προφανή, μετά κατάλαβα ότι δεν είναι… Διάλεξα να κρατήσω τη σιωπή μου και να προφυλάξω τα παιδιά μου, που είναι ότι πολυτιμότερο έχω. Δεν με νοιάζει τι θα πει ο καθένας και θεωρώ ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι γίνεται. Αποφάσισα, γιατί ζούσα με αυτό τον φόβο ότι μπορεί να συμβεί, ότι δεν θα φοβηθώ άλλο. Φοβόμουν πολλά χρόνια αυτή την έκθεση. Δεν φοβάμαι όμως γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω. Δεν φοβάμαι τίποτα πια. Η μητέρα μου ήταν μια πολύ καλή μαμά και ήθελα να γίνω σαν και εκείνη. Η πρώτη μου φύση εκείνη είναι. Πιο πολλές ενοχές έχω για την δουλειά που την αφήνω πίσω παρά για τα παιδιά μου».

«Είμαι αόρατη για τον μεγάλο γιο μου αλλά το διαχειρίζομαι με τον ψυχολόγο μου. Κάποτε ήμουν πιο αυστηρή. Επειδή μιλάω πολύ με τα παιδιά μου, δίνω την ευκαιρία να μου αλλάξουν τη γνώμη. Πολλές φορές με έχουν πείσει να αλλάξω γνώμη».

Η απουσία από την τηλεόραση

«Δεν ήμουν δυνατή ποτέ, ήμουν η ήρεμη δύναμη. Άλλαξα μέσα στα χρόνια, είμαι δυναμική στη δουλειά, δεν είχα θάρρος στη γνώμη μου αλλά για τα παιδιά μου το έκανα και τότε ξεκίνησε να αλλάζει. Ήμουν διατεθημένη να φύγω από την τηλεόραση μετά το “Πρωινό Αντ1” γιατί ένιωσα ότι “έφαγα” πολύ ξύλο. Μετά τη τηλεόραση έχτισα την εταιρεία μου από το μηδέν.

Μέχρι που ήρθε η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και της είπα να κάνω πρωινό Σαββατοκύριακο. Με καλούσαν πάντα για δουλειά και πήγαινα. Με βολεύει το Σαββατοκύριακο και επαγγελματικά, όχι μόνο με τα παιδιά. Έχεις μεγαλύτερη πολυτέλεια το Σαββατοκύριακο να λειτουργείς λιγότερο ανταγωνιστικά.

Είναι σημαντικό να μην χάσεις το θέμα όταν έχεις καθημερινή εκπομπή. Την επιτυχία του Σαββατοκύριακου, δεν την βρίσκεις στο καθημερινό. Με ζορίζει να ακούγονται πράγματα για τα προσωπικά μου. Προσπαθώ να είμαι προσεκτική και εγώ».

Η προσωπική της ζωή

Η Σίσσυ Χρηστίδου ρωτήθηκε και για την προσωπική της ζωή.

«Η τηλεόραση πάντα μου άρεσε. Δεν φοβήθηκα που κάνω και ενημέρωση στην εκπομπή. Έχω κλειδωμένο στο μυαλό μου ένα κουτάκι που αφορούν τα προσωπικά μου. Έχω πολύ ψηλά τον πήχη γιατί οι γονείς μου μέχρι το τέλος περπατούσαν χεράκι χεράκι. Έμεινε μαζί με την μητέρα μου δύο χρόνια στο νοσοκομείο. Έχω παραιτηθεί, δεν υπάρχει πια αυτό. Ακόμα δεν εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Θέλει δουλειά. Αισθάνομαι για τους ανθρώπους ότι όλοι είναι καλοί, ότι κανένας δεν θα σε κοροϊδέψει. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο καχύποπτοι από εμένα, τους εμπιστεύομαι όλους μέχρι να μου αποδείξουν το αντίθετο. Δεν θέλω να χάσω την πίστη μου στους ανθρώπους. Κάνω φίλους ακόμη και τώρα. Δεν έχασα κοντινούς μου ανθρώπους.

Οι τελευταίες στιγμές με τη μητέρα της

Η πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν η Σίσσυ αναφέρθηκε στον θάνατο της μητέρας της και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή. Εκεί δεν κατάφερε να συγκρατήσει ούτε εκείνη τα δάκρυά της, ούτε η Ελένη Μενεγάκη.

«Όταν έχασα την μητέρα μου, ήταν δίπλα μου και ο Γιάννης, ο αδερφός μου. Εκείνη τη στιγμή που συνέβη, ήταν ήρεμη στιγμή και ήμασταν αγκαλιά της. Κοίταξα γύρω μου και είπα ότι στέκομαι, με έκανε να νιώσω δυνατή εκείνη τη στιγμή. Επειδή είχα περάσει πολύ πόνο προηγουμένως και σταμάτησε να πονά και εκείνη, ήταν μια μαγική στιγμή παρόλο που ήταν τραγική. Κάναμε 2 ώρες να φωνάξουμε τους γιατρούς. Την ώρα που θες να πεις πράγματα σε έναν άνθρωπο, είναι σημαντικό να το κάνεις και της τα έχω πει όλα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και αυτό θέλω να μάθω και στα παιδιά μου. Μπορεί να τα ξέρουμε αλλά καλό είναι να τα λέμε γιατί κάποια πράγματα δεν είναι αυτονόητα. Χαμογελάμε και πάλι».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share