Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

«Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού» - Ο Φοίβος Δεληβοριάς στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης (photo)

H σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης του τραγουδιστή με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες

9 Σεπτεμβρίου 2023 23:08
«Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού» - Ο Φοίβος Δεληβοριάς στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης κάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Ο τραγουδιστής στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται όλες αυτές τις ημέρες και πήρε την απόφαση να μετατρέψει τη συναυλία του στο Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» σε μία σημαντική βοήθεια προς όλους.

Ο καλλιτέχνης εξηγεί, ότι, αντί να ακυρώσει τη συναυλία του θα εμφανιστεί να τραγουδήσει με σκοπό να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο χρειάζεται.

«Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού» - Το μήνυμα του Φοίβου Δεληβοριά

«Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.

Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου - χτες, σχεδόν.

Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.

Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.

Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.

Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια - κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share