Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Νόρα Βαλσάμη: Μιλά πρώτη φορά για την απώλεια του συζύγου της - «Τον αναγνωρίζω όχι απλώς σαν καλύτερο από μένα, αλλά σαν τέλειο»

Η σπουδαία ηθοποιός έδωσε μια σπάνια συνέντευξη

22 Ιουλίου 2023 09:31
Νόρα Βαλσάμη: Μιλά πρώτη φορά για την απώλεια του συζύγου της - «Τον αναγνωρίζω όχι απλώς σαν καλύτερο από μένα, αλλά σαν τέλειο»
Από Εύη Κουρίδου

Μία σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η Νόρα Βαλσάμη, η οποία έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δμοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

Σε μια σπάνια επικοινωνία που είχε με τη «Secret» και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, η ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη της για την απώλεια του άνδρα της, Ερρίκου Ανδρέου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, τον περασμένο Ιανουάριο. Η Νόρα Βαλσάμη μιλάει πρώτη φορά για αυτήν τη μεγάλη απώλεια.

«Tον αγαπούσα πάρα πολύ. Δεν υπάρχει για μένα απώλεια. Ήταν ένας γλύκας, ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος» ανέφερε στην εφημερίδα η Νόρα Βαλσάμη ενώ δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της, καθώς δεν άντεξε ούτε να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία.

Νόρα Βαλσάμη και Ερρίκος Ανδρέου

Όσον αφορά την υγεία της, η ίδια περνάει μια περιπέτεια, την οποία θέλησε να μοιραστεί μαζί μας: «Περνάω ήσυχα. Έπεσα κάτω πριν από λίγες ημέρες και χτύπησα τη μέση μου. Είμαι ξαπλωμένη. Δεν μπορώ να μιλήσω». Η τηλεόραση για εκείνη είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν, αφού δηλώνει ότι δεν την απασχολεί καθόλου. «Δεν βλέπω τηλεόραση. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Φτιάχνω κρέμες».

Η Νόρα Βαλσάμη και ο Ερρίκος Ανδρέου γνωρίστηκαν το 1966 σε ταινία της Φίνος Φιλμ. Εκείνη ήταν 20 και ανερχόμενη ηθοποιός και εκείνος 30 ετών και υποσχόμενος σκηνοθέτης.

Από τότε δεν χωρίστηκαν ποτέ. «Γνωριστήκαμε από τον Φίνο, όταν σκηνοθέτησε με άλλο όνομα τα “Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι”. Δεν του άρεσε το σενάριο και τότε έκανε το “Εκείνος κι εκείνη” με την Καρέζη. Αυτός κι αν ήτανε κουλτουριάρης! Διεύρυνε τις γνώσεις μου για τον κινηματογράφο. Σαν να μορφώθηκα από τον Ερρίκο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Νόρα Βαλσάμη.

Στις 18 Ιουνίου 1973 παντρεύτηκαν και δημιούργησαν μια πολύ όμορφη οικογένεια. Έζησαν κάτω από την ίδια στέγη 50 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν τον γιο τους, που σήμερα είναι 48 ετών. Όσο καιρό ήταν ζευγάρι και δεν ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, η Νόρα Βαλσάμη δεχόταν συχνά από τους δημοσιογράφους την ερώτηση γιατί καθυστερεί ο γάμος τους και αν νιώθει έτοιμη να παντρευτεί.

Νόρα Βαλσάμη και Ερρίκος Ανδρέου

Τότε εκείνη αποκρινόταν: «Νομίζετε ότι καθυστερεί; Γιατί, απ’ όσο θυμάμαι, δεν ορίσαμε ποτέ μια ημερομηνία που να την αναβάλουμε. Νιώθω πιο έτοιμη από παλιότερα. Αλλά ποια η βιασύνη να παντρευτεί κανείς; Η πιο ωραία περίοδος είναι αυτή που ζούμε αρραβωνιασμένοι. Δεν ξέρω πώς θα αισθάνομαι σαν σύζυγος».

Την περίοδο που ήταν έγκυος, είχε αναφέρει για το φύλο του μωρού: «Θέλω να βγει αγόρι. Λένε ότι τα αγόρια μοιάζουν στον πατέρα τους. Θέλω, λοιπόν, να είναι αγόρι, για να μοιάσει στον Ερρίκο. Τον αναγνωρίζω όχι απλώς σαν καλύτερο από μένα, αλλά σαν τέλειο, ισορροπημένο άνθρωπο. Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμή του».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share