Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

«Το 2020 διαγνώστηκα με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Το 2022 υποτροπίασα και...» - Σοκάρει η Ρεγγίνα Μακέδου με την περιγραφή της για την "μάχη" που δίνει 3 χρόνια

«Ως καρκινοπαθής και ως άνθρωπος που έχω περάσει τρία χρόνια μέσα στα δημόσια νοσοκομεία...»

18 Ιουνίου 2023 09:46
«Το 2020 διαγνώστηκα με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Το 2022 υποτροπίασα και...» - Σοκάρει η Ρεγγίνα Μακέδου με την περιγραφή της για την
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνέντευξη στην εφημερίδα Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Ρεγγίνα Μακέδου με αφορμή το βίντεο που έκανε στο TikTok για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πνευματικού, όσον αφορά το κόστος για τις θεραπείες καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο, το οποίο και έγινε viral.

Η 38χρονη γυμνάστρια που δίνει με θάρρος την αδιάκοπη μάχη, εδώ και τρία χρόνια, με την λευχαιμία εξομολογήθηκε πως χρωστάει την ίδια την ζωή της στον δότη της και τους γιατρούς της. Παράλληλα, η μικρή Μοδέστια από τη Ξυλοφάγου της Κύπρου, έδωσε φοβερή μάχη με τη λευχαιμία. Τελικά τα κατάφερε και βγήκε νικήτρια!

Πότε ήρθες αντιμέτωπη με τον καρκίνο;

Το 2020 διαγνώστηκα με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Το 2022 υποτροπίασα και χρειάστηκε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο, με απόλυτη ειλικρίνεια θα σου πω ότι χρωστάω τη ζωή μου στον δότη μου και τους γιατρούς μου. Η κλινική που με περιέθαλψε είναι η αιματολογική κλινική «στοργή» στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θέλω να μάθει ο κόσμος για μένα ότι από την μέρα που νόσησα στόχος μου είναι να ενημερώνω τον κόσμο για το πως να γίνουν δότες μυελού των οστών, να δίνουν αίμα και αιμοπετάλια. Να λέω επίσης στον κόσμο, γιατί δυστυχώς αυτό ξύπνησε εμένα, ότι δεν χρειάζεται να μας συμβεί κάτι κακό για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ως καρκινοπαθής και ως άνθρωπος που έχω περάσει τρία χρόνια μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, σέβομαι και αγαπώ υπερβολικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μου. Μακάρι να ήταν όλοι σαν αυτούς και εύχομαι πάντα για το καλύτερο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share