Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Ριζική αλλαγή στην εμφάνισή της παραμένοντας πάντα γοητευτική

10 Ιουνίου 2023 17:35
Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s
Από Ανθή Κουρεντζή

Η ηθοποιός Βίνα Ασίκη έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80. Ο πιο χαρακτηριστικός της ρόλος ήταν αυτός της καθηγήτριας στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και καθιερώθηκε σαν sex symbol της εποχής. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα στα 87 του ο Κώστας Κακαβάς.

Η επαφή της Βίνας Ασίκη με το θέατρο ξεκίνησε από τότε που ήταν νήπιο. Για αυτό ευθυνόταν η μητέρα της που ήταν ταξιθέτρια στο Εθνικό Θέατρο. Η Βίνα βρέθηκε σε ηλικία 5 ετών να εμφανίζεται στο σανίδι για ένα πολύ μικρό ρόλο, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Στα 10 της χρόνια πάτησε στη σκηνή του Ηρωδείου δίπλα στην Άννα Συνοδινού, ενώ στα 16 της έπαιξε ένα μεγαλύτερο ρόλο, στο θέατρο Βέμπο μαζί με τον Θανάση Βέγγο. Σπούδασε στη δραματική σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη, ενώ για πολλά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα χορού.

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Τη δεκαετία του ’80 έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες με παρτενέρ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, οι οποίοι της είχαν μεγάλη αδυναμία, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στάθης Ψάλτης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη σε θεατρική συνεργασία τους -η Βίνα ήταν αντικαταστάτρια του δεύτερου γυναικείου ρόλου στο μιούζικαλ «Βίκτορ – Βικτόρια»- την είχε χαρακτηρίσει γνήσιο και πηγαίο ταλέντο. Συνολικά εμφανίστηκε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες.

Η άρνησή της να συμμετέχει σε ερωτική ταινία

Παρά το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες φρόντιζαν να προβάλλουν τη σέξι εικόνα της, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου προκλητικό. Έτσι, όταν της έγινε πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία εκείνη αρνήθηκε, παρότι είχαν ρίξει στα πόδια της πάνω από 1.000.000 δραχμές, για να την πείσουν.

Τι κάνει σήμερα η Βίνα Ασίκη

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μαζί με τον σύζυγό της, χορευτή και χορογράφο Ορέστη Δημητρίου, με το βραβευμένο παιδικό χοροθέατρο Άμυνα, το οποίο έχουν ιδρύσει στα Άνω Λιόσια υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής.

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Θυμάστε τη Λιζέτα Νικολάου; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα η τραγουδίστρια στα 72 της (photo)

Η Λιζέτα (Ελισάβετ) Κατικαρίδου, γνωστή ως Λιζέτα Νικολάου υπήρξε Ελληνίδα τραγουδίστρια που είδε το όνομα της δίπλα σε κορυφαίους καλλιτέχνες. Πώς είναι σήμερα και τι κάνει στα 72 της;

Γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.

Από το 1978 έως και το 1983 υπήρξε παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλέξανδρο. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου.

Γιώργος Λιάνης και Λιζέτα Νικολάου

Η Λιζέτα Νικολάου είχε μιλήσει πριν καιρό στην εκπομπή Mega Καλημέρα και είχε αναφερθεί αρχικά στο πώς ξεκίνησε η σχέση της με το τραγούδι.

«Είμαι η πρώτη Λιζέτα στην Ελλάδα, δεν είχε άλλη αυτό το όνομα. Με έχουν βαφτίσει Ελισάβετ και το πραγματικό μου επίθετο είναι Κατικαρίδου, το Νικολάου μου το διάλεξε ο Σούκας. Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα όταν πήγαινα ακόμα στο γυμνάσιο, τραγουδούσα σε μια μπουάτ χωρίς μικρόφωνο, κρυφά από τον πατέρα μου και οι γείτονες του έδιναν συγχαρητήρια. Όταν με άκουσε για πρώτη φορά, είπε "η μπέμπα τραγουδάει καλύτερα κι από τη Μοσχολιού". Άφησα την καριέρα μου στην τύχη της, αλλά δεν έχω κανένα απωθημένο, η ζωή μου ήταν σαν παραμύθι», είχε δηλώσει αρχικά.

Στη συνέχεια, είχε μιλήσει για το γάμο της με τον Γιώργο Λιάνη και εξήγησε πως ο χωρισμός τους έκανε κακό τόσο στην καριέρα της, όσο και στην ίδια.

«Με το Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978, αποκτήσαμε ένα γιο και μετά χωρίσαμε. Μου κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν που ήμουν χωρισμένη. Για το γιο μου ήμουν και μάνα και πατέρας μαζι. Ο γάμος μου με τον Λιάνη έβλαψε στην καριέρα μου. Δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ κι ας είχα μια σχέση μετά για 16 χρόνια, ούτε ήθελα να κάνω άλλο παιδί. Είμαι χαρούμενη που έχω δυο εγγονάκια και το ένα λέγεται Γιώργος Λιάνης», είπε χαρακτηριστικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share