Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Ήμουν ακόμα κοριτσάκι την πρώτη φορά που συνέβη! Η κατάσταση κλιμακώθηκε στα 21-22...» - Κατάθεση ψυχής από την Εριέττα Κούρκουλου για το μαρτύριό της

«Ήμουν πεπεισμένη ότι παθαίνω έμφραγμα, ότι πεθαίνω» - Η «μάχη» με τις κρίσεις πανικού και η ψυχανάλυση

4 Ιουνίου 2023 10:49
«Ήμουν ακόμα κοριτσάκι την πρώτη φορά που συνέβη! Η κατάσταση κλιμακώθηκε στα 21-22...» - Κατάθεση ψυχής από την Εριέττα Κούρκουλου για το μαρτύριό της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε μια άκρως προσωπική εξομολόγηση για την περιπέτεια που βίωσε με την ψυχική της υγεία προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου. Η ιδρύτρια της ΜΚΟ «A Promise to Animals» παραβρέθηκε στο συνέδριο για τη γυναικεία ενδυνάμωση που πραγματοποίησε το περιοδικό Marie Claire, όπου μοιράστηκε την εμπειρία της με τις κρίσεις πανικού.

Παράλληλα, η Εριέττα Κούρκουλου ξεκίνησε ένα νέο επαγγελματικό βήμα, κάνοντας podcast με τίτλο Kind Talks. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου αποκάλυψε πως ασχολήθηκε με τον φιλοζωία και ίδρυσε το Save a Greek Stray.

Κατάθεση ψυχής από την Εριέττα Κούρκουλου για το μαρτύριό της

«Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά νομίζω ότι βοηθάει πολύ το να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι κάτι παροδικό. Και ότι δεν παθαίνουμε κάτι ουσιαστικά από αυτό. Από όλες τις δοκιμασίες στη ζωή μου, αυτή ήταν και η χειρότερη και παραμένει ακόμα η μεγαλύτερη φοβία μου», παραδέχεται η Εριέττα Κούρκουλου.

«Ήμουν ακόμα κοριτσάκι την πρώτη φορά που συνέβη, πριν από την εφηβεία, αλλά δεν ήξερα τι ήταν και δεν έδωσα βάση. Η κατάσταση κλιμακώθηκε στα 21-22 χρόνια μου, όταν υπάρχει και η πίεση ότι είναι τα καλύτερά σου. Για εμένα ήταν τα χειρότερα. Έφτασαν να γίνουν καθημερινές οι κρίσεις πανικού για εμένα, ακόμα και τα πολύ απλά πράγματα -να οδηγήσω, να βγω με τις φίλες μου… – ήταν δύσκολα. Αλλά το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν ήξερε κάποιος να μου πει πώς να το διαχειριστώ.

Κατάθεση ψυχής από την Εριέττα Κούρκουλου για το μαρτύριό της

Παρακαλούσα να μου πουν ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, ώστε να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη διαδικασία να επιλυθεί. Δεν είχα τίποτα, αλλά αισθανόμουν ότι πεθαίνω. Το έλεγα σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, για να με βοηθήσουν. Πήγα στο Ωνάσειο γιατί ήμουν πεπεισμένη ότι παθαίνω έμφραγμα, ότι πεθαίνω. Από κάποιο σημείο και μετά, οι κοντινοί μου άνθρωποι τις έβλεπαν να έρχονται προτού συμβούν, στις κινήσεις μου», περιγράφει αμέσως μετά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Το πάλεψα πολύ μόνη, μέχρι που πήγα στη μητέρα μου και είπα, χρειάζομαι βοήθεια, πρέπει να μου βρεις κάποιον. Τη βοήθεια ενός ειδικού που θα μου πει τι να κάνω. Αισθανόμουν ότι χάνονται τα χρόνια μου και καταστρέφεται η ζωή μου. Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την ψυχανάλυση.

Ήταν πολύ ξένο για τη δική μας οικογένεια, δεν σου το κρύβω. Δεν ήξερα κάποιο μέλος της οικογένειας που πηγαίνει σε ψυχολόγο, οπότε το θεώρησα δείγμα αδυναμίας, κάτι που βέβαια δεν ισχύει», καταλήγει η Εριέττα Κούρκουλου για την περιπέτειά της με τις κρίσεις πανικού.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share