Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Δε θέλω να ανησυχεί κανείς σας για εµένα!»: Ανατριχίλα! Όταν η Νόνικα Γαληνέα είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία της συνέντευξη

Τι είχε εξομολογηθεί για το πρόβλημα υγείας της - Ο γάμος, οι κόρες κι η καλλονή εγγονή που έχει το όνομά της

3 Ιουνίου 2023 10:51
«Δε θέλω να ανησυχεί κανείς σας για εµένα!»: Ανατριχίλα! Όταν η Νόνικα Γαληνέα είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία της συνέντευξη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση θανάτου της Νόνικας Γαληνέα σε ηλικία 84 ετών. Λίγες μέρες πριν τα φετινά της γενέθλια στις 8 Ιουνίου, η σπουδαία ηθοποιός, μετά από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή.

Πριν από περίπου επτά μήνες είχε παραχωρήσει την τελευταία της συνέντευξη στα Παραπολιτικά, όπου αναφερόταν και στην περιπέτεια με την υγεία της.

Όταν η Νόνικα Γαληνέα είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία της συνέντευξη

«Έχασα τις αισθήσεις µου, µε βρήκαν κάτω», απάντησε σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετώπισε το περασμένο φθινόπωρο Η Νόνικα Γαληνέα απάντησε στο πως ένιωσε, αλλά κι αν φοβήθηκε τον θάνατο. «Κοιτάξτε, όλοι θα "φύγουµε" κάποια στιγµή.

Θα µπορούσε άνετα να πρόκειται για τη δική µου στιγµή, αλλά είµαι εδώ, είµαι ζωντανή και θεωρώ τον εαυτό µου ιδιαίτερα τυχερό. Δε θέλω να ανησυχεί κανείς σας για εµένα.

Προσωπικά προστατεύω τον εαυτό µου και το ίδιο εύχοµαι σε όλους σας. Όσον αφορά τον θάνατο, όπως ξεκίνησα να εξηγώ, όχι, δεν τον φοβήθηκα. Ο λόγος είναι πως είµαι γεµάτη από πράγµατα που έζησα, νιώθω πλήρης µέσα µου, ολοκληρωµένη», είπε.

«Πιστεύω πολύ στην Παναγία. Δε θεωρώ εξάλλου πως τελικά µας έχει µείνει και κάτι άλλο εκτός από την πίστη µας. Δε βλέπετε το χάλι στο οποίο βρίσκεται ο κόσµος σήµερα; Αυτό, δε, που συνέβη -και συµβαίνει ακόµη- µε την έξαρση του κορωνοϊού είναι τραγικό», αποκάλυψε για όσα της έδωσαν δύναμη εκείνο το διάστημα.

Η σπουδαία ηθοποιός είχε αναφερθει και για τον κορωνοϊό: «Οχι, δεν κόλλησα γιατί, όπως και να έχει, πλέον δεν πάω πουθενά. Βλέπω τηλεόραση µε πολύ πόνο στο στοµάχι, γιατί θλίβοµαι βαθύτατα. Δείτε πού καταντήσαµε… Κι ο κορωνοϊός να µην υπήρχε, τα πράγµατα που αντικρίζω στην τηλεόραση είναι φρικαλέα. Αυτά που λέγονται κι ακούµε τώρα πια σε καθηµερινή βάση είναι φόνοι, βιασµοί…», τόνισε.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε παραχωρήσει την τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη τον Απρίλιο του 2021 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Art Week και τη δημοσιογράφο Λένα Αρώνη.

Ο γάμος, οι κόρες και η καλλονή εγγονή που έχει το όνομά της

Παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση με τον οποίο έζησε στο Παρίσι για μία πενταετία και απέκτησε μαζί του τις τρείς της κόρες. Τις δίδυμες (και ηθοποιούς στο επάγγελμα) Αλεξία και Αριέττα και τη Μαρία Αμαλία.

Η εγγονή της Νόνικα Τσαπέλα - κόρη της Αλεξίας - ακολούθησε και εκείνη τον δρόμο του θεάτρου όπως οι θείες της και μάλιστα είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» την αντίδραση της γιαγιάς της όταν της το ανακοίνωσε:

«Της άρεσε τόσο το γεγονός, ότι λάτρευα το θέατρο και ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό όσο και το ότι επέλεξα το Παρίσι, μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της γιαγιάς μου. Η Νόνικα Γαληνέα διαθέτει ευρωπαϊκή κουλτούρα και νοοτροπία, για αυτό και της είναι εξαιρετικά οικείες οι χώρες όπως η Γαλλία».

Πολλά χρόνια μετά το διαζύγιό της, υπήρξε καθοριστική για τη ζωή της, ο έρωτας και η σχέση με τον Αλέκο Αλεξανδράκη για 21 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1969 όταν συνεργάστηκαν στο θέατρο, μέχρι το 1990 όταν χώρισαν.

«Δεν υπάρχει έρωτας δίχως πόνο. Εδώ όμως μιλάμε για έναν μεγάλο έρωτα και έναν μεγάλο πόνο», όπως θα πει χαρακτηριστικά για εκείνον στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Η ζωή μου».

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα της εγγονής της - «Είσαι το πιο όμορφο δώρο που μου χάρισε ο Θεός»

Μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της ηθοποιού ήταν η εγγονή της που κληρονόμησε και το όνομά της, Νόνικα Τσαπέλα, κόρη της Αλέξιας Μουτούση,

Η 30χρονη Νόνικα αποχαιρέτησε το πρωί του Σαββάτου την αγαπημένη της γιαγιά, με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Είσαι το πιο όμορφο δώρο που μου χάρισε ο Θεός. Είσαι η δύναμη μου. Είσαι το φως μέσα στο σκοτάδι. Για πάντα μαζί. Για πάντα ένα. Καλό ταξίδι στο φως» έγραψε η Νόνικα Τσαπέλα.

Ανάρτηση της εγγονής της Νόνικας Γαληνέα για τον θάνατό της

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share