Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θεόδωρος Πάγκαλος: Αυτές ήταν οι γυναίκες της ζωής του! Οι 3 μεγάλοι έρωτες και τα 5 παιδιά του

Ο πρώτος του έρωτας, η αντισυμβατική σχέση και η κινηματογραφική ιστορία με την καλλονή δημοσιογράφο

31 Μαΐου 2023 23:21
Θεόδωρος Πάγκαλος: Αυτές ήταν οι γυναίκες της ζωής του! Οι 3 μεγάλοι έρωτες και τα 5 παιδιά του
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τα 84 χρόνια που έζησε, ένιωσε την επιτυχία σε κάθε φάσμα της καθημερινότητάς του. Επιτυχία επαγγελματική αλλά και προσωπική. Ενώ, ήταν 2008 όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος «πρωταγωνίστησε» σε ένα βίντεο το οποίο έμελλε να γίνει viral… μέχρι σήμερα

Θεόδωρος Πάγκαλος: Αυτές ήταν οι γυναίκες της ζωής του!

Την ώρα που ο κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ διέγραφε τη δική του ιστορική πορεία στα βουλευτικά έδρανα και τις καρέκλες των υπουργείων, την ίδια στιγμή οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του τον στιγμάτιζαν κάνοντας το πάθος να παίζει, μαζί με την πολιτική, πρωταγωνιστικό ρόλο. Η οξυδέρκεια και το χιούμορ του γοήτευταν τις γυναίκες, με τον ίδιο να μετράει στη ζωή του τρεις έρωτες και πέντε παιδιά.

Ο πρώτος του έρωτας

Στα τέλη της δεκαετίας του 50 ο Θεόδωρος Πάγκαλος ερωτεύτηκε για πρώτη φορά σφοδρά. Το όνομα της πρώτης του γυναίκας ήταν Ιωάννα Λυμπέρη. Παντρεύονται το 1963 ενώ δυο χρόνια αργότερα μετακομίζουν στο Παρίσι με την Ιωάννα να σπουδάζει Ιστορία της Τέχνης στη Σορβόννη και τον Θεόδωρο να κάνει το μεταπτυχιακό του έπειτα από υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης.

Την ίδια περίοδο ο αγώνας του κατά της χούντας οδήγησε στη σύλληψή του με τις περιπέτειες να μην σταματούν ενώ η κόρη του Αριάδνη μόλις είχε έρθει στον κόσμο. Με τα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν και το 1974 ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν πλέον στην Ελλάδα ενώ είχε γίνει και επίσημα μέλος του ΠΑΣΟΚ. Η κρίση στη σχέση του με την Ιωάννα ωστόσο τους οδήγησε σύντομα στο διαζύγιο. Βελούδινο θα έλεγε κανείς αν σκεφτεί τη σχέση του άλλοτε ερωτευμένου ζευγαριού μέσα στα χρόνια.

Η αντισυμβατική σχέση

Λίγο μετά το διαζύγιό του ο Θεόδωρος Πάγκαλος γνωρίζει την Ιωάννα Καυταντζόγλου, απόγονος του αρχιτέκτονα και μεγάλου εκπροσώπου του αρχιτεκτονικού νεοκλασικισμού Λύσανδρου Καυταντζόγλου, και την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Επίκουρη καθηγήτρια κοινωνιολογίας, η Ιωάννα έμοιαζε να είναι το άλλο του μισό.

Οι δυο τους αποτελούσαν το πλέον intellectual ζευγάρι της εποχής με μοναδική διαφορά την άποψη τους ως προς την έκθεση της σχέσης τους στο κοινό. Η Ιωάννα αποστρεφόταν τις δημόσιες εμφανίσεις, τις κοσμικές εκδηλώσεις και τον… γάμο. Το ζευγάρι έζησε μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι μαζί με τον γιο τους Λύσανδρο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Η κινηματογραφική ιστορία με την καλλονή δημοσιογράφο

Η τρίτη και τελευταία γυναίκα στη ζωή του ήταν η Χριστίνα Χριστοφάκη. Η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας που είχε κάνει όλους τους συναδέρφους να μιλούν για την απαράμιλλη ομορφιά της βρέθηκε το 1994 να εργάζεται παράλληλα με την εφημερίδα στο γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο πλευρό του υποψήφιου τότε για τη δημαρχία Θεόδωρου Πάγκαλου.

Τα 31 χρόνια διαφοράς στην ηλικία τους δεν στάθηκαν εμπόδιο στον έρωτα με τον Θεόδωρο να χάνει μεν τις εκλογές να κερδίζει όμως την καρδιά της Χριστίνας. Ο γάμος τους δεν άργησε και αποτέλεσε το talk of the town εκείνης της περιόδου.

Το κοσμικό γεγονός έγινε παρουσία λίγων καλεσμένων και με κουμπάρο τον Σπύρο Καρατζαφέρη. Το 2001 υποδέχτηκαν στον κόσμο τους δίδυμους γιους τους, Ανδρέα και Θεόδωρο ενώ τρία χρόνια αργότερα έρχεται στον κόσμο η Γεωργία. Το 2018 έγινε γνωστό ότι ο πολιτικός κατέθεσε αγωγή διαζυγίου από την Χριστίνα Χριστοφάκη χωρίς κανένας να μαθαίνει έπειτα τι συνέβη ανάμεσά τους, όπως αναφέρει το okmag.gr

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share