Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ξέσπασμα Γιώργου Λιάγκα: «Καλλιτέχνες αριστεροί κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο για το τι ψήφισε - Πόση δημοκρατία είναι αυτό;»

«Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος και άλλαξε στρατόπεδο»

26 Μαΐου 2023 16:59
Ξέσπασμα Γιώργου Λιάγκα: «Καλλιτέχνες αριστεροί κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο για το τι ψήφισε - Πόση δημοκρατία είναι αυτό;»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τρόπο καταιγιστικό τοποθετήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις προσώπων της Αριστεράς, οι οποίοι έσπευσαν να κουνήσουν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό για το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε στο «Πρωινό» το τζιπ ranger rover, με το οποίο κυκλοφορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ τη δική της αιχμηρή απάντηση έδωσε στη συνέχεια η Άντζυ Σαμίου.

Όπως φάνηκε, μετά το σοκ από τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαίου, όπου θριάμβευσε η ΝΔ και καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα της Αριστεράς άρχισαν να αντιδρούν αρνητικά για το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Καλλιτέχνες αριστεροί κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο για το τι ψήφισε - Πόση δημοκρατία είναι αυτό;»

«Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε ότι κεντροαριστερά -για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ- ότι κρατά τα σκήπτρα της δημοκρατίας, ότι είναι πιο δημοκράτες οι αριστεροί από τους δεξιούς. Επειδή όλα όμως αποδεικνύονται εν τοις πράγμασι, εδώ όμως υπάρχει το οξύμωρο σχήμα. Ποιος θέλει να καταλύσει τις εκλογές; Ένας που είναι φασίστας. Ένας φασίστας θέλει να μη γίνουν εκλογές. Γιατί όταν γίνονται εκλογές και μιλάει ο λαός, το βουλώνουμε όλοι και πάμε παρακάτω», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Το έλεγα για τον Καραμανλή ότι θα σκίσει. Βγήκα αληθινός; Βγαίνετε κάποιοι και λέτε «Γιατί ψηφίσατε τον Καραμανλή; Ντρεπόμαστε». Συμφωνώ. Εσείς, όμως, μην το λέτε στα social media. Πηγαίνετε στην πλατεία στις Σέρρες και πείτε «ντρέπομαι που ψηφίσατε Καραμανλή». Είναι σωστό; Όχι. Ο κόσμος μίλησε. Άσχετα αν έπρεπε να κατέβει ή όχι, που εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κατέβει. Ο κόσμος τον ψήφισε. Άρα τι κάνετε; Κουνάτε δάχτυλο στον κόσμο; Είναι λάθος», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες που σχολιάζουν την επιλογή των πολιτών. «Το ίδιο, λοιπόν, κάνουν και οι καλλιτέχνες, οι αριστεροί που κρατούν τα σκήπτρα της δημοκρατικότητας, όταν βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο από χθες, κρίνοντας αρνητικά το αποτέλεσμα. Τον κόσμο που έδωσε στον Μητσοτάκη το 40%, γιατί τον βρίζετε; Γιατί λέτε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Όταν λέτε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εσείς οι δημοκράτες οι αριστεροί, είναι σαν να κοροϊδεύετε και να απαξιώνετε τον κόσμο, που ο κόσμος αυτό επέλεξε. Προφανώς, τον άγγιξε ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. Ας το ψάξει ο Τσίπρας γιατί τον άγγιξε ο Μητσοτάκης περισσότερο. Αλλά δεν μπορούμε να βγαίνουμε εμείς οι αριστεροί και να κουνάμε το δάχτυλο ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πόση δημοκρατία είναι αυτό»;

«Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος και άλλαξε στρατόπεδο»

Μετά από την προβολή ορισμένων δηλώσεων προσώπων της Αριστεράς, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε: «Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά. Περίμενα μια γενναιότητα από την Αριστερά και αποδοχή της ήττας και κυρίως από τους πνευματικούς ταγούς της Αριστεράς. Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος και άλλαξε στρατόπεδο και πήγε από την Αριστερά στη Δεξιά. Έτσι όπως λειτουργείτε, φασιστικά, θα πάνε και άλλοι από την Αριστερά στη Δεξιά.

Για μένα, για τη δημοκρατία δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αυτό. Είναι κακό να υπάρχει ένας βασιλιάς και να μην το βλέπει το δεύτερο, εγώ θα ήθελα να υπάρχει κάτι που να κάνει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει τίποτα τώρα. Με αυτές τις πρακτικές βλέπω να παίρνει 60% στις άλλες εκλογές ο Μητσοτάκης, διότι είναι σαφές ότι το Κέντρο το διεμβόλισε. Δεν υπάρχει Κέντρο, το πήρε όλο, έχει πάρει καλά κομμάτια της Αριστεράς».

Ξέσπασμα Γιώργου Λιάγκα για τις εκλογές

«Με αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε, να βγαίνετε και να κουνάτε το χέρι στον κόσμο και να λέτε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τότε λοιπόν σύντροφοι, να βγείτε να πείτε εμείς είμαστε κατά της δημοκρατίας, να καταλύσουμε τις εκλογές, να πάρουμε τα όπλα να βγούμε στα βουνά και να κάνουμε με αυτόν τον τρόπο αντίσταση στον Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

«Απλή αναλογική θέλατε, μπαρμπούτσαλα! Ο κόσμος είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει απλή αναλογική. Ο κόσμος είπε 40%, 20%, 11%, ξεκάθαρο μήνυμα. Να βγαίνουμε να κουνάμε το χέρι και να βρίζουμε τον κόσμο; Μήπως θα πρέπει εσείς οι σύντροφοι να βρίζετε τον Τσίπρα που πήρε 20%;

Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας. Αν κάποιος φταίει, είναι ο Τσίπρας και οι σύμβουλοί του που τον οδήγησαν λάθος, να μιλάει για πράγματα που δεν αφορούσαν τον κόσμο. Να μην έχει αλλάξει τίποτα στο κόμμα του τέσσερα χρόνια. Του έλεγαν όλοι κάνε μια αστική αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί… με Πολάκη, Έλενα Ακρίτα να λέει να γυρίσουμε πίσω τους δίσκους του Σαββόπουλου… αριστερές, μοντέρνες απόψεις αυτές. Πολύ αριστερές», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share