Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και...»: Αποκάλυψη «βόμβα» για τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση

Η εξομολόγηση «φωτιά»

25 Μαΐου 2023 19:22
«Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και...»: Αποκάλυψη «βόμβα» για τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρίνα Τσολμεκτόσγλου ήταν η καλύτερη φίλη της Χριστίνας Ωνάση. Οι δυο κοπέλες, γόνοι ισχυρών οικογενειών των Ελλήνων της διασποράς γνωρίστηκαν στην Punta del este στην Αργεντινή όταν ήταν ακόμα έφηβες την δεκαετία του 60. Με την ευκαιρία, δείτε την άγνωστη ιστορία πριν την γέννηση της Χριστίνας Ωνάση.

«Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε η μία την άλλη.» θα διηγείτο η Μαρίνα χρόνια αργότερα στο περιοδικό Life&Style. «Είχαμε κοινό χιούμορ, μας άρεσαν τα αστεία, ήξερε σε βάθος η μία την άλλη. Ήμασταν μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Μπορούσαμε ακόμα και να μαλώνουμε άσχημα και αμέσως μετά να λέμε «τι σαχλαμάρες είναι αυτές, η σχέση μας είναι υπεράνω κάθε καυγά». Άρεσε και στις δυο μας η απλή ζωή. Που και που μας άρεσε να γινόμαστε πολύ άτακτα κορίτσια, κάναμε πράγματα που ο κόσμος δεν μπορούσε να φανταστεί.»

«Ζούσαμε σε ένα αεροπλάνο. Τρώγαμε μεσημεριανό στο Μαξίμ στο Παρίσι και βραδινό στην Ελλάδα. Ήμασταν στο Άσκοτ και μόλις βαριόμασταν, φεύγαμε επί τόπου για την Αργεντινή.»

«Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και...»: Αποκάλυψη «βόμβα» για τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση

Η Μαρίνα δεν ξεπέρασε ποτέ τον πρόωρο θάνατο της άτυχης κληρονόμου που πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 38 ετών. Ήταν άλλωστε εκείνη που είχε τη βαριά μοίρα να την ανακαλύψει νεκρή στην μπανιέρα του εξοχικού της στην Αργεντινή όπου φιλοξενούσε την Χριστίνα Ωνάση τον Νοέμβριο του 1988.

Η ίδια περιγράφει την τελευταία νύχτα της στο βιβλίο της «My Life with Christina Onassis» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Penguin.

«Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και μου είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή.»

«Αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο για να φωτίσω την αλήθεια σχετικά με το τι συνέβη εκείνη τη μέρα. Και αυτό, γιατί δεν έχει υπάρξει περίσταση ή εκδήλωση που να μην έχω ερωτηθεί για τις συνθήκες του θανάτου της.» είχε πει η ίδια με την ευκαιρία της βιογραφίας της.

Δεν ήθελε καν να βλέπει τον Αριστοτέλη: Ο λόγος που η Χριστίνα Ωνάση μισούσε τον πατέρα της

Η Χριστίνα Ωνάση θα μπορούσε θεωρητικά να έχει μια πανευτυχή παιδική ηλικία, έχοντας τα πάντα παρεχόμενα από τον πατέρα της, Αριστοτέλη, όμως κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ίσχυε, βιώνοντας επί της ουσίας την αδιαφορία του.

Λέγεται πως για να δει τον πατέρα της έπρεπε να κλείνει ραντεβού μαζί του, ενώ πάντα βρισκόταν στη σκιά του μεγαλύτερου αδερφού της, Αλέξανδρου. Το πρώτο σοκ θα το νιώσει το 1959, όταν σε ηλικία 9 ετών οι γονείς της θα πάρουν διαζύγιο και το σκάνδαλο με την παράλληλη σχέση του πατέρα της με την τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Κάλλας, θα αποτελεί για εκείνη ένα ντροπιαστικό γεγονός.

9 χρόνια αργότερα, ο γάμος του πατέρα της με τη Jackie Kennedy θα είναι ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός για την ίδια, αφού η Ωνάση ήταν πεπεισμένη πως η χήρα του Kennedy, τον ήθελε για τα λεφτά του. Σε ηλικία 30 ετών θα διαγνωστεί με κατάθλιψη, την οποία θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει με βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και υπνωτικά χάπια. Μάλιστα, τη δεκαετία του 1970 θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο ύστερα από υπερβολική δόση χαπιών.

Οι τραγωδίες της

Η πρώτη τραγωδία που δεν θα αργήσει να χτυπήσει την οικογένεια Ωνάση ήταν ο θάνατος του διάδοχου του Έλληνα κροίσου, Αλέξανδρου, το 1973 σε ηλικία 24 ετών. Ο αδερφός της Χριστίνας Ωνάση θα επιβεβαιωθεί πως είναι νεκρός στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ύστερα από ατύχημα με το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, γεγονός που αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν εγκληματική ενέργεια. Η απώλεια θα στοιχίσει σε όλη την οικογένεια που δεν θα επανέλθει ποτέ από το σοκ, με την Τινα Λιβανού να δίνει τέλος στη ζωή της έναν χρόνο αργότερα και τον Αριστοτέλη Ωνάση να πεθαίνει το 1975 ύστερα από κατάπτωση της υγείας του.

«Είμαι ολομόναχη στον κόσμο τώρα», λέγεται να είχε δηλώσει η κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας ύστερα από τον θάνατο του πατέρα της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου οι φίλοι της να περνούν χρόνο μαζί της, η ίδια ήταν διατεθειμένη να τους δίνει χρήματα, και πιο συγκεκριμένα ποσά που έφταναν τα 30.000 δολάρια τον μήνα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share