Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Συγκινεί η Κάτια Ταραμπάνκο: «Η ψωρίαση μου εμφανίστηκε για πρώτη φορά όταν...»

Η εξομολόγηση του μοντέλου για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί

26 Απριλίου 2023 18:38
Συγκινεί η Κάτια Ταραμπάνκο: «Η ψωρίαση μου εμφανίστηκε για πρώτη φορά όταν...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Κάτια Ταραμπάνκο εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» και συγκίνησε με τα λόγια της, μιλώντας για το θέμα της ψωρίασης, στην οποία έχει αναφερθεί και στο παρελθόν.

Το μοντέλο, που δε σταματά ποτέ να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, αποκάλυψε ότι έχει το συγκεκριμένο αυτοάνοσο τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάτι μεταδοτικό και περιέγραψε την πρώτη φορά που η ψωρίαση ήρθε στη ζωή της αλλά και τη δεύτερη φορά που αυτή την επισκέφθηκε.

Η εξομολόγηση της Κάτιας Ταραμπάνκο για την ψωρίαση

«Είναι ταμπού στην εποχή μας. Πρέπει αυτή η λέξη να συνδεθεί απλά με κάτι που είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται. Είναι δικό μου, είναι μόνο σε μένα και δυστυχώς μερικές φορές έρχεται και φεύγει όποτε αυτό θέλει. Είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται» ξεκαθάρισε αρχικά η Κάτια Ταραμπάνκο.

«Εμένα μου εμφανίστηκε πρώτη φορά στα 14 όταν έπεσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δεν ήταν στους αγκώνες ή τα άκρα που είναι το κλασικό. Είχα παντού με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα αντιαισθητικό θέαμα και είχα και τη φαγούρα. Ήμουν και στην εφηβεία μου, στα πρώτα βήματα του μόντελινγκ.

Με το που βγήκε πρώτη φορά η ψωρίαση το επικοινώνησα κατευθείαν στους γονείς μου. Τότε ήμουν ταξίδι στο Αιγίο με ιστιοπλοϊκά, δούλευα με τον μπαμπά μου και πίστεψε ότι μπορεί να είναι αλλεργία από τον ήλιο ή τη θάλασσα. Με το που γύρισα στην Αθήνα αρχίσαμε να το ψάχνουμε γιατί εξαπλωνόταν σε όλο το σώμα μου. Ήταν παντού. Τρέχαμε από γιατρό σε γιατρό. Δε μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν. Οι γιατροί τελικά το ονόμασαν σταγονοειδή ψωρίαση. Το αντιμετώπισα με κάποιες κρέμες» είπε η Κάτια Ταραμπάνκο για τη πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με την ψωρίαση.

«Η επόμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν όταν ήμουν 19 ετών μετά από ένα ταξίδι στην Ινδία. Είχα πάρει 12 κιλά εκεί. Η αύξηση κιλών πυροδοτεί το θέμα της ψωρίασης. Επειδή πάλι πήγαινα σε γιατρούς έμεινα έξι μήνες εκτός δουλειάς γιατί είναι φυσιολογικό ένας φωτογράφος να μη θέλει να κάνει ρετούς σε ένα σώμα γεμάτο σπυράκια… Εκεί με βοήθησε η ομοιοπαθητική.

Ψυχολογικά ήμουν χάλια. Και τις δυο φορές ήταν καλοκαίρι. Ήμουν με κλειστά ρούχα γιατί οι μισοί μου έλεγαν ότι δε πρέπει να με βλέπει ο ήλιος και οι άλλοι μισοί ότι πρέπει να πηγαίνω στη θάλασσα…. Έβλεπα και τα βλέμματα του κόσμου… Πέρναγα από τον δρόμο και με κοιτάγανε. Δεν πήγαινα σε casting….» ανέφερε στη συνέχεια η Κάτια Ταραμπάνκο.

Τέλος, το μοντέλο εξομολογήθηκε, «Έχει να με πιάσει από τα 19 μου και είμαι 26… Παίζει ρόλο και η διατροφή, προσπαθώ να προσέχω, τα κιλά μου να μην έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, Θέλει μια παρακολούθηση. Σε ψυχολόγο πήγα πολύ αργότερα… Είμαι alert μήπως ξανασυμβεί… Τώρα είναι όλα καλά, αυτό μου έχει πει ο ψυχολόγος μου να λέω. Και να τύχει it’ s ok».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share