Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έλλη Στάη: Η κόντρα με τη μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη (photos)

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή της

25 Απριλίου 2023 15:45
Έλλη Στάη: Η κόντρα με τη μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλλη Στάη (Ελισάβετ) γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα, ενώ στα παιδικά της χρόνια είχε μεγάλη κόντρα με τη μητέρα της. Κατέληξε να κάνει 4 γάμους και πλέον μένει μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μουνδρέα, στην έπαυλή του στην Εκάλη.

Το πραγματικό της επώνυμο είναι Τσαρλαμπά και ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Είναι η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας με τεράστια πορεία στον χώρο.

Μάλιστα “παιδί” της ήταν και το site “Τhe Toc” το οποίο στη συνέχεια πούλησε στις Αττικές Εκδόσεις. Με κορμί και σώμα έφηβης τραβάει πάντοτε τα βλέμματα στις δημόσιες εμφανίσεις της. Γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή και τη συνολική της εικόνα ενώ έχει πολλές κατακτήσεις στους άντρες καθώς εντυπωσιάζονται από το κοφτερό της μυαλό και την εμφάνιση που κόβει την ανάσα. Δεν ξέρει να μαγειρεύει και είναι control freak.Δηλώνει δε πολύ μοναχικός άνθρωπος, αλλά η μοναξιά δεν της αρέσει!

Ποια είναι η Έλλη Στάη

Είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του «Λίμπρο ντ’ όρο» (Χρυσό βιβλίο) του νησιού. Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών.

Η Έλλη Στάη σε νεαρή ηλικία
Η Έλλη Στάη σε νεαρή ηλικία

Της αρέσει να την αγαπούν και να αγαπάει, θα πει κάποια στιγμή δημόσια.

Σε συνέντευξή της έχει πει: “Μπορεί ως κορίτσι να διεκδικούσα, αλλά ήμουν και ντροπαλή. Μπορεί να έβαζα ένα στόχο και να ήταν σιωπηρός. Δεν υπήρξα αρχηγός στο σχολείο, να τους έχω όλους μαζί μου. Αυτό δεν με ενδιέφερε. Δεν ήμουν το χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας – ήταν ο αδελφός μου ως πρωτότοκος –, διεκδικούσα και εκεί. Είχα το αίσθημα της αδικίας, γι’ αυτό και ανέπτυξα πολύ έντονα το αίσθημα της δικαιοσύνης. Στα εφηβικά μου χρόνια είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου. Αυτή την αδυναμία του γονιού προς το παιδί, την ήθελα και εγώ. Ένιωθα αδικημένη στο συναίσθημα και την προσοχή. Σήμερα πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με τη μητέρα μου και έχουμε μια μεγάλη σχέση αγάπης. Και, όπως αποδείχτηκε, εμένα μου έκανε τελικά καλό. Όπου δίνεις προσοχή και υπερπροστασία δεν κάνεις υποχρεωτικά το σωστό”.

Η Έλλη Στάη αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτήτρια Νομικής υπήρξε μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος». Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Για λίγο διάστημα εργάστηκε ως δικηγόρος.

Το ξεκίνημα της Έλλης Στάη στη δημοσιογραφία

Τα σημαντικά πρόσωπα που της υπέδειξαν το δρόμο της δημοσιογραφίας ήταν ο Αναστάσιος Πεπονής και ο Γρηγόρης Γιάνναρος, διευθυντής τότε της «Αυγής» και σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς την πήρε στην εφημερίδα και από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική της δημοσιογραφική διαδρομή. Πέτυχε ως δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής γιατί πέρα από τις γνώσεις της, την οξυδέρκεια και την σκληρή δουλειά ρίσκαρε και πάντοτε προσπαθούσε να ανακαλύπτει και να φέρνει στο προσκήνιο αποκλειστικά θέματα. Κάνει συχνά επανεκκινήσεις γιατί δεν της αρέσει να βαλτώνει και να βολεύεται. Επίσης, όνειρό της είναι να γράψει ένα ιστορικό μυθιστόρημα.

Νίκος Μουνδρέας και Έλλη Στάη
Νίκος Μουνδρέας και Έλλη Στάη

Η προσωπική ζωή της Έλλης Στάη

Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετό της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο (1984).

Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (ανιψιός του δεξιού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου που όμως υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού το διάστημα 1993-1995). Στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία και τραπεζίτη Στέλιο Παναγόπουλο, που διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (1982-1989) και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999).

Τον Ιούνιο του 2008 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Χώρισαν το 2013 μετά από αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η γνωστή δημοσιογράφος. Από το 2015 έχει σχέση με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα.

Η δημοσιογράφος έχει μετακομίσει μόνιμα στην έπαυλη του Μουνδρέα στην Εκάλη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share