Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τρυφερές στιγμές για την Χαρούλα Αλεξίου - «Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου...»

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

24 Απριλίου 2023 19:21
Τρυφερές στιγμές για την Χαρούλα Αλεξίου - «Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Για το περιοδικό Vogue φωτογραφήθηκε η Χάρις Αλεξίου, παρέα με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου. Στο εξώφυλλο η κορυφαία ερμηνεύτρια του ελληνικού πενταγράμμου, σε μια από τις σπάνιες φορές που συστήνεται στο κοινό στον ρόλο της μητέρας.

Αμφότεροι μιλούν για την τρυφερή σχέση που ανέπτυξαν όλα αυτά τα χρόνια που συνυπάρχουν, το δώρο της υιοθεσίας και για τον αναπόφευκτο και τόσο ιδιαίτερο «δέσιμο» μεταξύ τους.

«Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς.

Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα. Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω.», δηλώνει η Χάρις Αλεξίου ανάμεσα σε άλλα.

«Χείμαρρος» η Χάρις Αλεξίου: «Με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση...»

Η Χάρις Αλεξίου πέρασε τις δικές της δύσκολες στιγμές, βλέποντας τον καρκίνο να της «χτυπά» την πόρτα, αλλά κατάφερε να αποδείξει το πόσο μεγάλη μαχήτρια είναι. Η σπουδαία ερμηνεύτρια ήταν χείμαρρος, μιλώντας για την αντίδραση του κόσμου που τη συγκλόνισε όταν αποφάσισε να αφήσει το τραγούδι.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, που πλέον αποσύρθηκε σε ένα δικό της παράδεισο, έχει μιλήσει για την εν λόγω περιπέτεια της, εξιστορώντας της με τον πλέον αγωνιώδη τρόπο.

Συγκεκριμένα, η ίδια έχει δηλώσει για αυτή την εμπειρία: «Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού. Xρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει. Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά.

Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν».

Η απόφαση να φύγει από το τραγούδι

Η σπουδαία ερμηνεύτρια που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον χώρο του τραγουδιού, στο κομμάτι των live εμφανίσεων, αναφέρθηκε σε αυτήν της την απόφαση:

«Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση. Με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση, η απάντηση του κόσμου γιατί δεν είμαι η μόνη που σιγά σιγά αποσύρομαι. Είναι κάτι πολύ φυσικό αυτό. Φέτος κλείνω μισό αιώνα στο ελληνικό τραγούδι και ανήκω σε μια γενιά που κρατάει ακόμα πολύ γερά. Αυτή είναι και η μαγεία του τραγουδιού, του καλλιτέχνη. Ότι ο χρόνος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο».

Δεν θα το νιώθατε εάν δεν σας το έλεγα. Όταν πας στο στούντιο έχεις τη δυνατότητα να ξαναπείς το τραγούδι. Εγώ αυτό που ένιωσα είναι ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα. Κυρίως στο live. Γιατί το live είναι εκείνη η στιγμή, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα και δεν μου άρεσε.

Έχω την τύχη να έχω κάνει το τελευταίο μου live με τον μεγάλο μας δάσκαλο και μαέστρο, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Η τελευταία μου μουσική υπόκλιση ήταν πλάι του. Αυτός ο άνθρωπος δεν αφήνει να περάσει τίποτα έτσι για να βγάλει ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό. Αναμετρήθηκα εκεί. Και του το είπα, “Σταύρο μου, δεν γίνεται εσύ να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη και γω να μπαίνω παρακάτω. Δεν θα συνεχίσω”. Όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτή την ωραιότητα της μουσικής και αυτού του αποτελέσματος… Και αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για όσα σου έχει δώσει η δουλειά σου, δεν γίνεται να μην το δεις. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου. Θα μπω στο στούντιο, θα ηχογραφήσω. Θα τον σπάσω τον κανόνα» εξήγησε συγκινημένη η Χάρις Αλεξίου, ευχαριστώντας από καρδιάς τον κόσμο για την αγάπη του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share