Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πολ Ευμορφίδης: Ο χαλαρός του Dragons Den - Η συνολική περιουσία, η καταγωγή, η σύζυγος και τα 4 παιδιά του

Φως στις άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του

6 Απριλίου 2023 10:45
Πολ Ευμορφίδης: Ο χαλαρός του Dragons Den - Η συνολική περιουσία, η καταγωγή, η σύζυγος και τα 4 παιδιά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Πολ Ευμορφίδη τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το Dragons Den και απ' ότι έχει φανεί μέχρι στιγμής είναι ο χαλαρός της παρέας, σε αντίθεση με τον Χάρη Βαφειά.

Η άγνωστη καταγωγή του Πολ Ευμορφίδη

Γεννήθηκε στη Χαρακιά της Σπάρτης το 1958 όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η οικογένειά του μετανάστευε στη Γερμανία. Εκεί ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου το 1976.

Σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1980. Μετά σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή (μετέπειτα ΑΣΟΕΕ) χωρίς τελικά να αποφοιτήσει.

Πολ Ευμορφίδης νέος

Η συνολική περιουσία και οι διακρίσεις του Πολ Ευμορφίδη

Δημιούργησε το 1989 την εταιρεία Coco-Mat η οποία κατασκεύασε στρώματα με φυσικές πρώτες ύλες και φύκια.

Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία γνώρισε σημαντική εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο μέχρι σήμερα. Ο κύκλος εργασιών της το 2011 άγγιξε τα 61,2 εκατ. ευρώ, με το 50% των εσόδων να προέρχεται από την Κίνα. Σήμερα η εταιρεία λειτουργεί σε 40 καταστήματα στη χώρα, ιδιόκτητα και franchise, 11 στην Ευρώπη (Βέλγιο, Κύπρο, τέσσερα σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και τρία στην Ισπανία), εννέα στην Κίνα, ένα στη Σαουδική Αραβία και δύο στη Νέα Υόρκη.

Χαρακτηρίζεται γενικά για την αντισυμβατικότητά του στις δημόσιες εμφανίσεις και θέσεις του.

Πολ Ευμορφίδης cocomat

Μέχρι σήμερα ο Παύλος Ευμορφίδης για το επιχειρηματικό έργο του έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

  • 1997: Βραβείο Έρευνας Henry Ford Foundation
  • 2000: Διεθνές Βραβείο Environment & Peace
  • 2007: Eθνικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης

Πολ Ευμορφίδης: Η Ολλανδή σύζυγός του και τα 4 παιδιά τους

Ο 64χρονος Παύλος και η Ολλανδή σύζυγός του έχουν τέσσερα παιδιά: τον Βίλεμ, την 'Εμα, τον Τζέιμς και τον Τομ.

Μάλιστα, η κόρη τους, Έμμα, έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση στην οποία παράγει οικολογικά παπούτσια από ρετάλια της Coco-Mat.

«Είμαστε 30 χρόνια μαζί και έχουμε κάνει τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη. Κάθε φορά που τη βλέπω είναι σαν να την αντικρίζω για πρώτη φορά. Με έχει βοηθήσει πολύ. Απορώ συχνά με τους Έλληνες άνδρες που εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Παχαίνουν, πίνουν, καπνίζουν, δεν προσέχουν. Πώς είναι δυνατόν μετά να αισθάνονται καλά με το σώμα τους και με τη γυναίκα τους;

Οι γάμοι και οι σχέσεις θέλουν δουλειά. Όχι μόνο ψυχική αλλά και σωματική. Η μάνα μου, όπως κάθε κλασική Ελληνίδα, στην αρχή δεν την ήθελε τη γυναίκα μου. Δεν μπορούσε να δεχθεί τη σκέψη ότι θα παντρευτώ ξένη. Την γνώρισα όταν υπηρετούσα στον στρατό στη Σάμο, στον Μαραθόκαμπο. Και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ», είχε αναφέρει σε μια σπάνια συνέντευξή του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share