Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκαναν μαζί παιδί, δεν παντρεύτηκαν ποτέ: Aυτός ήταv o άγνωστος σύντροφος της Μαρινέλλας, Φρέντυ Σερπιέρης (photo)

Έφυγε από τη ζωή πριν 7 χρόνια

4 Απριλίου 2023 11:38
Έκαναν μαζί παιδί, δεν παντρεύτηκαν ποτέ: Aυτός ήταv o άγνωστος σύντροφος της Μαρινέλλας, Φρέντυ Σερπιέρης (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η Μαρινέλλα να μην παντρεύτηκε ποτέ τον Φρέντυ Σερπιέρη, ωστόσο μαζί έκαναν ένα παιδί, την Τζωρτίνα, που σήμερα έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Ποιος ήταν ο άγνωστος σύντροφος της γνωστής τραγουδίστριας;

Ο Φρέντυ (Φερνάνδος) Σερπιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου 1938, ήταν γιος του ιταλικής καταγωγής Ιωάννη Σερπιέρη και της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ολυμπιονίκη στο τένις το 1924 Ντιντί Βλαστού και δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γενεύη, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε το άθλημα της ιππασίας. Ως αθλητής κατέκτησε δεκάδες βραβεία και σημαντικές διακρίσεις, συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΙ από την ίδρυσή της (1990) έως το 2001, υπήρξε α’ αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1998 έως το 2006, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και πρόεδρος και ταμίας του ΣΕΓΑΣ.

Ο Φρέντυ Σερπιέρης με τη Μαρινέλλα

Επίσης, ήταν πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππασίας του ΣΕΓΑΣ από το 1975 έως το 1984, γενικός γραμματέας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου το 1982 και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το 1991, ενώ ανέλαβε και την προεδρία του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

«Το όνομα του Φρέντυ Σερπιέρη είναι συνώνυμο της ελληνικής ιππασίας, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα για περισσότερο από μισό αιώνα, αθλητικά και διοικητικά. Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του, το ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα μας και απέκτησε διεθνή ακτινοβολία. Η χαρισματική προσωπικότητα, η αυθεντική ευγένεια, το ήθος και η εντιμότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ) μετά το θάνατό του.

Ο Φρέντυ Σερπιέρης με τη Μαρινέλλα και την κόρη τους

Η προσωπική ζωή του Φρέντυ Σερπιέρη

Είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Τζόνι Σερπιέρη, πρωταθλητή ιππασίας, και με την τραγουδίστρια Μαρινέλλα μια κόρη, τη Τζωρτίνα (Γεωργία - Χριστίνα) Σερπιέρη

Την περίοδο του 1973 η Μαρινέλλα τάραξε την κοινωνία της εποχής, αφού έγινε ανύπαντρη μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο τη μοναχοκόρη της.

Στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, τον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο. Δύο γεγονότα που σαφώς απασχόλησαν ιδιαίτερα τον Τύπο της εποχή

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share