Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Κάνω έτσι και παγώνω, ξαφνικά βλέπω ένα πλάσμα...»: Η γνωριμία του Νίκου Κούρκουλου με τη Μαριάννα Λάτση και ο κεραυνοβόλος έρωτας

Τι είχε αποκαλύψει ο αείμνηστος ηθοποιός;

3 Απριλίου 2023 13:42
«Κάνω έτσι και παγώνω, ξαφνικά βλέπω ένα πλάσμα...»: Η γνωριμία του Νίκου Κούρκουλου με τη Μαριάννα Λάτση και ο κεραυνοβόλος έρωτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προτού φύγει από τη ζωή ο Νίκος Κούρκουλος είχε εξομολογηθεί το άγνωστο παρασκήνιο της γνωριμίας του με τη Μαριάννα Λάτση, με την οποία έζησε έναν κεραυνοβόλο έρωτα. «Κάνω έτσι και παγώνω, ξαφνικά βλέπω ένα πλάσμα...» ήταν μία φράση που έμεινε στην ιστορία.

Ο αείμνηστος ηθοποιός σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1994, είχε περιγράψει τη στιγμή της συνάντησής τους στο θέατρο της Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 1986. «Κάνω έτσι και παγώνω… Ξαφνικά, βλέπω ένα πλάσμα να ανεβαίνει τις κερκίδες και αυτό ήταν!» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τη Μαριάννα Λάτση. Με την ευκαιρία, δείτε το σπίτι της στην Εκάλη.

Εκείνη την εποχή η Μαριάννα Λάτση ήταν παντρεμένη με τον δάσκαλο του σκι και Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Πάρη (1983), ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 1987.

Παράλληλα ο Νίκος Κούρκουλος ζήτησε αμέσως διαζύγιο από τη σύζυγο του, Μελίτα. Διατήρησαν μια άψογη σχέση αγάπης και σεβασμού όλα τα μετέπειτα χρόνια.

Νίκος Κούρκουλος: Η προσωπική ζωή και οι...ατασθαλίες

«Βεβαίως και είχα περιπέτειες όταν ήμουν παντρεμένος. Και βεβαίως έχω τη δύναμη να το λέω. Και όποιος λέει το αντίθετο, είναι ψεύτης. Σε ποιον δεν του αρέσει να αρέσει; Βγαίνουν και λένε:

"Εγώ ήμουν το πιστό σκυλί" και όλες αυτές τις αηδίες που λέμε στις τηλεόρασεις για να κάνουμε τους καλούς. Τα καλά παιδιά. Ε λοιπόν εγώ, δεν ήμουν καλό παιδί. Είχα μία λατρεμένη γυναίκα, την αγαπούσα, ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Οι άλλες ήταν περιπέτειες. Όταν σταμάτησα να είμαι, της το είπα! Και έφυγα από το σπίτι.

Ο Νίκος Κούρκουλος με τη Μαριάννα Λάτση και την κόρη τους

Και τις δυο μου τις γυναίκες τις γνώρισα στο θέατρο, ή μέσω του θεάτρου. Την Μελίτα που είναι η πρώτη μου γυναίκα. Και έκανα δύο καταπληκτικά παιδιά. Ο ένας είναι ο Άλκης και η άλλη είναι η Μελίτα. Είχα δώσει το όνομα της γυναίκας μου, της Μελίτας.

Την γνώρισα όταν έπαιζα στο Rex με την Τζένη Καρέζη, στη "Γειτονιά των Αγγέλων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Μαζί με την Μελίτα μείναμε για 23 χρόνια. Είχε δει την παράσταση και μετά ήρθε στα καμαρίνια για να συγχαρεί. Εκεί γνωριστήκαμε», είχε αναφέρει σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Νίκος Κούρκουλος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share